son 2 haftadır. Anlık saçma bi hale bürünüyorum.
Kalp atışım hızlanıyor, nefesim daralıyor, Avuç içlerim terliyir, ama ona rağmen soğuktan donuyormuşum gibi titriyorum. Bazen gözüm kararıyor Fazlasiyla halden düşüyorum.. Kolumu bile kaldıramayacak halde oluyorum.
Yaklaşık bi saat sürüyor sonra kendiliğinden geçiyor. Dışarıdayken yaşadığımda direkt bi yer bulup oturuyorum. Geçmesini bekliyorum. Evdeykende uzaniyorum.1 saat kımıldamadan duruyorum geçiyor. kımıldayacak halim olmuyor o yüzden kımıldamadan geçmesini bekliyorum. Sizce nedeni ne?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Panik atak. Enseni soğuk suyla yıka ve ben iyiyim de
durduk yere panik atak geçirmem ne kadar mantıklı?
Bunu bilemezsin ufak bir boşluğunda bile yakalayabilir
ne zamana kadar sürüyor bu
Sen kendini iyi olduğuna gerçekten inandırana kadar. Kendini tedavi edemezsen uzun sürer. Ben 3.5 yıl ilaç kullandım durduruyor ama silmiyor. Ufak bir üzüntüde geri geliyor. Ama kendimi iyi olduğuma inandırdığım günden beri en fazla 5 saniye sürüyor ve iyi olduğumu hissediyorum
ne ilacı
ben zaten gayet iyiyim gülüyorum mutluyum eğleniyorum
Panikatak
Geçmiş olsun.
saol. Nedeni ile ilgili bi fikrin var mı?
Herkesi farklı şekilde tetikler. Kimisini çok stresliyken, kimisini içkiliyken, kimisini de çikolata yerken. Yıllardır bu rahatsızlığı çekiyorum. Her türlü atağını geçirdim. Korkma öldürmüyor fakat ölümden beter deneyimler yaşatıyor iyi bilirim. Teslim olmadıktan sonra kesinlikle kontrol altına alınmıyor bu rahatsızlık. Atak geldiğinde keyiflenmeye -kaçmaya- çalışma; aksine teslim ol. Zor biliyorum ama yapman gereken tek şey onunla yüzleşmek, kucaklamak. Diğer türlü hep sen kaçarsın, o kovalar. Geçmiş olsun tekrar.
sendemi panik atak olduğunu düşünüyorsun yani?
Oksijenin yetersiz; sanki ciğerlerine hava tam dolamıyor gibi, sıtma gibi titriyorsun yorganın altında; dişlerin takır takır, kalbin şakaklarına atıyor; oturamayıp dağ tepe dolaşmak istiyorsun o an. Haksız mıyım?
anladım. geçmiyormu
Ara ara ataklar gelebilir. Bazen uzun zaman sonra bazen ise kısa aralıklarla ama dediğim gibi en önemlisi böyle bir rahatsızlığa sahip olduğunun bilincinde olman ve onu kabullenip barışık yaşaman. Ben ilaç dahi kullanmadan ancak bu şekilde gelebildim üstesinden.
son bi soru. Ne kadar zamandır var sende bu panikatak?
Sanırım 12 - 13 senedir muzdaribim.