Selamun aleyküm arkadaşlar, yürürken çok yorulmak dışında bir ağrı sızı yok çok şükür. çapraz bağ yırtığı için yapabileceğim iyi gelecek bir şeyler var mı?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Benim de oldu , 10 gün üstüne basamadim alcida kaldı. Sonra çıkardım ama iki üç gün ağrı sızı vardı tabi. Gece uyumadan önce zeytin yağıyla bacagima komle masaj yapıp iyice yedirdim, strecle sarıp uyudum , iki gece yaptım, baya etkisi oldu , geçti çok şükür
Benim 6 ay önce oldu maalesef :( neyseki kısmi yırtık. Dizlik kullanıyorum genelde ama bir süre sonra diz kapağında ağrı yapıyor. Bacağımın üzerine pek basmamaya gayret ediyorum. 1 haftadır falan dizimi kırmıyorum ama normal yürüyüşümü unutmaktan korkuyorum ya
Çok olmuş seninki. Fizik tedaviye gondermeleri gerekiyor seni, yoksa zor. Doktotunla konuş, seni fizik tedaviye göndersin. Yoksa o ayak açılmaz kolay kolay. Çok geçmiş olsun
Sağol
Buz koyuyormussun bunu yapma, daha kötü olur. Soguk degil Sıcak tutmalisin , zeytinyağı sıfatıdır onu yap. Daha etkili olan da var o da koyun iç yağı. Bildiğimiz beyaz et yağı yani. Onu kasaptan alıp ağrı olan yerlere iyice uyguluycaksın. Bu çok etkili ve sifali gercekten
Abi onu süremem iğrenirim ya, ama internette buz uygulayın yazıyordu ondan öyle yaptım zeytinyağını sürmeye de kıyamam cok pahalı kantaron yağı olur mu?
pahalı mı 😀 kilo ile surmeyeceksin. Al tarafı bir iki kaşık. Bak kantaron demeyi nasıl unuturum ya. Yani orijinal bi kantaron yagiysa çok iyi hem de. Yap mutlaka sür ama iyice masaj yap
Tesekkür ederim peki erken dönem egzersizleri var YouTube’da onları kendi basıma yapıyım mı yoksa fizik tedaviye gidicem onu mu bekliyim
Abi su an sıcak su torbası uyguluyorum dizime de hic güvenemiyorum ya Hicbi yerde sıcak uygulayın yazmıyor
Ya ben sıcak su torbası uygula demedim ki 🙉🙈
Yani soğuk uygulama dedim, sıcak tut derken yani çorap giy çünkü o ayak üşür mutlaka.
Ama benim dizimde bağ ayağımla ne alakası var
Eee egzersizleri de kendini zorlamadan yapabilirsin. Ama zorlama tamam. Maşallah ne akıllısın hemen sözümü dinleyip uyguluyosun böyle ama demediklerimi yapiyosun tabi 😀
Abi inşallah doğru bilgi veriyorsundur yoksa hakkımı helal etmem
Tamam çorap da giyme sen peki. Madem dizimde diyorsun, ayak ne alaka diyosun o zaman yürü hadi sorun ne :))
Ben yaşadığım için tecrübemiz aktarmak istedim. Çünkü benimki bi kaç yıl arayla iki defa oldu. Birini 10 ay acısını çektim. Biri 10 gün . Sen hesap et gerisini
Yürüyebiliyorum ki sadece dizimi kırmıyorum ayaklarımı kullanabiliyorum yani. Ayağım soğuk olsa iyileşmeyecek mi
Benim ilk olduğu zaman 1 ay ağrıdı sonradan alıştım ağrısına sanırım mr sonucu gelene kadar 1-2 km yol bile yürüdüm hiç ağrımadı
Kusura bakma ama , ne diye sana yalan soyleyim. Ayıp değil mi. Allaha sığınırım... Başımdan geçti acısını sıkıntısını biliyorum ve yardımcı olmak istedim sadece. Helal etme tabi hakkını eyvallah öyle olsun. Sen doktorun ne diyorsa onu yap. Bizimki tavsiyeydi, İnşallah Şifa bulursun. Çok geçmiş olsun tekrar.
Abi bu doktorun verdiği ağrı kesici kas gevşeticinin yan etkileri hep delilik alametleri kullanmasam bi şey olur mu
Bilemiyorum internette rastgele birine ne kadar güvenilir
Delilik alameti var mı yok mu bilemem ama tabletleri kullanma bence,
Of ne yapayım o zaman bıktım ya
Arkadaşım sen benimle dalga mı geçiyorsun, saka misin sen? Hem tavsiye istiyorsun hem ne diye güvenim diyorsun. Ya Rabbi nasıl bi zamana geldik. Nasıl istiyorsan öyle yap bacım
Abicim biliyorsan anlat bilmiyosan sus iki saattir nazlanıyorsun karı gibi
Sıktır git a q
canım top
Benimki düzeldi fazla zorlama ağrı kesici kas gevşetici vermiştir doktor kremler falan ilaçlarını kullan. Yeni olduysa buz tedavisi yap. Merdiven çıkma koşma sakın
Ağrı kesici kullanmak istemiyorum pek ya iyileştirici bir etkisi yok zaten sırf uyuşturuyor. 6 ay önce oldu zaten bacağımda şişlik var hafif. Buz uyguladığımda dizimde ağrı oluyor yine de uygulamam gerekir mi?
Ağrı kesici agrini kessin diye vermiyor zaten oluşan ödemli bölge iyileşsin diye. Buz fayda etmez artık.
Peki kas gevşetici hap da kullanmam gerekiyor mu?
Evet oda işe yarar
Peki bacağımda dizlik varken ayağımın üzerine basarak yürümemde sakınca var mı yoksa bacağıma hiç yük yüklememem mi gerek
Dizlik bana kullanmana gerek yok dediler. Bende menisküs de var. Yani dizligin sana da bir faydası olacağını düşünmüyorum
Dizimi kırmamam için doktor dizlik aldırdı bana
On mü arka mi seninnki ve nasıl becerdin
Ön diz kapaklarımın üstüne düstüm
Geçmiş olsun
Çapraz bağlar yırtıldı ise tek tedavisi ameliyattır
Hadi ya ondan doktor fizik tedavi yazdı herhalde boşa okumuş demek ki
Fizik tedavi ile kasları güçlendirip şikayetlerini azaltırsin. Yırtmış kopmuş bağı tedavi edemezsin
Çok biliyorsunuz siz
Evet biliyorum çünkü bu işin içindeyim. Ama o kadar okumama rağmen sizin kadar bilemiyorum
Yok canım estağfurullah asıl sizden çok kim bilebilir?
Siz işte ve de toplumun büyük bir kısmı
Dedi dr meme seven
Diye yorum yaptı İngilizce bilen, doktorlara itimat etmeyen bi bakıp çıkmayan insan
Verdiğim rahatsızlıktan memnuniyet duydum. E itimat etmemekte biraz haklıyız bi doktorun söylediğini öbürü onaylamıyor. Aldığım darbeden 1 ay sonra göründüğüm meslektaşınızın yırtığı anlamaması ve beni hastane hastane gezmek zorunda bırakması hasebiyle bana hak vereceğinizi düsünüyorum. Bi doktora gidip göründükten, gerekli işlemleri yaptıktan sonra neden doktor doktor gezmek zorunda kalıyo insanlar mesela? Neden sadece bir doktor yeterli olmuyor? Meraktan soruyorum
Ameliyat olma ihtimali olan hasta iyileşince umursamayan doktorlar var bi de tabii, sonra niye itimat etmiyoruz bazıları sadece 10 paket ilaç yazıp göndermeyi biliyor
Sende kısmı yırtık mi var kopukluk mu var. Kopukluk varsa ameliyat olman lazım. Ama kısmı yırtık varsa ftr ile kasları güçlendirip destek tedavileri ile bağların güçlenmesini saglaman gerekiyor. Sorduğun diğer soruya da şöyle cevap vereyim arabanda sorun olduğunda sanayiye götürdüğünde her usta şak diye çözüm bulamıyor ve seni ugrastiriyor. Ya da bazı öğretmenlerin öğrencileri her şeyi süper öğrenirken bazıları hiçbir şey ogrenemeden mezun oluyorlar
Çözüm bulamayan ustaya dolandırıcı dersin ama bir ton masraf çıkarttığı için öğretmen örneği daha saçma. Sağlık bu. Başka doktora gitmeseydim bağ kopacaktı belki de
Herkesin kapasitesi ve algı düzeyi farklı. İyi ve kötü de burada ortaya çıkıyor zaten. Öğretmen örneği için şu an belli öğretmenlere çocuklarını kaydetmek için veliler servet ödüyor
Bundan özel hastane doktorlarının daha iyi olduğunu mu anlamamız gerekiyor? Olay işinizi para için yapıyor oluşunuzla da ilgili olabilir. Amaç iyileştirmek değil paraysa yaz bir ton ilacı gönder zaten hasta sağlık mı okumuş ne bilcek :d
Hayir özel her zaman iyidir mantığı aşırı derecede yanlış.
www.google.com/.../devlet-okulunda-tecrubeli-ogretmen-icin-veliden-para-alindigi-iddia-edildi-1611477-amp
Bu meslek para için yapılacak bir meslek değil
Of lütfen su aymazlığı aklamaya çalışma. Yırtık teşhisi koymayan doktor dün atanmış değildi sonuçta. Sana sağlığımı emanet ediyorsam bunda hata yapma payın yok. Neyse ya Elhamdulillah ki Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz
Abicim siz hiç hastalanıp doktora gitmiyorsunuz herhalde :D git bi bak bakalım üslup nasıl, ilgilenme şekilleri nasıl. Tıp doktorları için de bir başkadır benzeri bir dizi lazım. Bazıları peçeli kız görünce laik atak geçiriyor biliyor musun?
Sana diyorum ki meslekte iyi doktorlar ve kötü doktorlar var. Araştırıp iyi doktora gitmen gerek yoksa mahvolursun.
Ben doktora gidiyorum gittigim doktor arkadaşım oluyor genelde 😀
Tamam sus sinirlerimi bozuyorsun
Sen istiyorsun ki herkes her şeyi mükemmel bilsin. Her şey tıkır tıkır işlesin ama maalesef dünyanın hiçbir yerinde bu yok
Aynen uzay kalitesinde bir şey arıyorum ben. Şimdi kısmi yırtık için ne tedavisi almam gerekiyor egzersiz mi yaptıracak
Egzersiz ile kasları güçlendirip tıbbi tedavilerle de ağrı varsa onu yok ederler ve de baglarin iyileşmesini hızlandırirlar
Sülük hacamat taktırayım mı
Faydası olabilir ama ne kadar olur bu hastalıkta kullanilmis mi bilmiyorum.
Hocam ben düştüğümde dizimin arkasında kırmızı bi çizgi oldu ben damar yırtığı sandım ama sanırım çatlak aşağıya doğru uzandı zamanla. Güneş altında durunca doğum çatlakları gibi duruyor ama başında kırmızılık var 2,5 cm kadar nasıl geçer?
Görmek lazım eğer catlaksa çok yapacak bir şey yok ama bazen hemanjiom dediğimiz damar yumaklari da meydana gelebiliyor öyle bir şeyse de gerekirse cerrahi olarak çıkarılır
Doktora gösterdim ama ne dedi hatırlamıyorum pek ciddiye almamıstı
Görmek ve muayene etmek lazım yoksa afaki konuşmuş olurum
Off
Ne yapayım yani görmeden ne diyeyim
Bıktım hayattan hocam ya
Hayırdır niye bıktın
Bi ton hastalığım var
Anlatmak istersen dinlerim burdan anlatmak istemezsen de özelden yazabilirsin
Nicki meme seven olan biriyle ne konuşabilirim abi
Ne istersen konuşabilirsin nicke bakacak olursak sen de çok normal değilsin 😀
En azından sapık değilim
Nicke göre karar veriyorsan işin yaş. burada çok şükür kimseyi ne rahatsız ediyorum ne de kimseyi taciz ediyorum
Görünen köy kılavuz ister mi
İsimleri normal olan insanlardan aldığınız mesajların hepsi çok normal (!) olduğu için haklısın
Bu nickle uygulamaya giriş yapan birinin niyeti aşikar… düşünsene tedavi olduğun doktorun nicki drtitslover korkunc allahım sana sığınırım
10 takipçin var hepsi erkek o takipçilerinin hepsinin de takip ettiği yüzlerce kiz var ama aman Allah im korkunç olan biziz
Ee kendi kendilerine takip ediyorlar ben mi diyorum sanki
Sende 14 kişiyi takip ediyosun?
Sadece kızları takip etmiyorum ama
Tebrik ederiz ödül mödül ister misin
Hayır bir şey istemem çok teşekkür ederim
Ne demek efendim bi şey arzu ederseniz haberimiz olsun
Sagolun hakkımda bu kadar önyargi varken bir bardak su istemem😀
Estağfurullah hocam su veririz ayıp ettin
Allah razı olsun kalkıp kendim alırım:)
Amin cümlemizden yok su getirmek sevaptır ben getircem
Suyu getirip dünyanın da lafını edersin şimdi böyle nicki olan birine de su veriyorum aslında vermemek lazım vs diye 😀
Evet yaparım..
O yuzden istemem gerek yok :)
Aman bana ne ne içersen iç
:)
Ya alt bacağımın arka tarafında çok kasılma oluyo kramp gibi bugün bütün gün ağrııd bi şey olur mu 🥺
Olmaz ama elektrolit düzeyine baktirdin mi hic
Yok
Onlara bir baktırmak gerek ama
Of bıktım
Yapacak bir şey yok muhtemelen magnezyum düşüktür
Nerden anladın
Tahmin sadece
Nerden tahmin ettin bana da öğret
Usta çırak ilişkisi ile tip okumak hipokrat zamanında kaldı :)
Geri getirelim o günleri hocam
Mümkün değil o devirler bitti gitti
Devrim yapalım
😀😀
Sende o döt yok hoca
Ahaha istedigin herhangi bir şey olmayınca hemen çamur atıp kötü sözler söylüyorsun
Çocuğum daha büyümedim
Kac yasindasin