Sağlık sistemindeki en büyük sorunlar nelerdir sizce?

Hastaya ters davranan sağlık çalışanları, yerini bilmeyip saygısızlık yapan bazı hasta ve hasta yakınları. İkisi de problem. Empati kuracak olursak her iki tarafın da kendince haklı sebepleri oluyor (Bu davranışları onayladığım anlamına gelmez tabiki). Gece uykusuz kaldığı ve çok fazla hasta baktığı için yorgun olan sağlık çalışanı normalde bir tık daha gergin olabiliyor. Ama tabiki bu hiçbir hastaya kötü davranmayı haklı kılmaz. Ama aynı şekilde hastalandığı için gelen bir hastanın beklerken sorun çıkarması da haklı bir tutum değil. Bir de size bir tüyo vereyim; şikayet ile doktora gittiğinizde eğer size ilaç gerekli görmüyorsa gerçekten gerekli olmadığı içindir. Ama halkın çoğu bunu "doktor benimle ilgilenmedi" olarak algılayıp şikayette bulunup sorun çıkarıyor. Bu sebepledir ki doktorlar bazen bu durumlarla karşılaşmamak için gereksiz bile olsa hasta boş yere arıza çıkarmasın diye hasta tavrından ötürü ilacı verebiliyor. Ve bu durumda üzgünüm ama doktorları haklı buluyorum. Siz siz olun size ilaç verilmesi uygun görülmüyorsa ısrarcı olmayın. İşi uzmanına bırakmayıp ısrarcı olursanız boş yere ilaç kullanmış olursunuz. Hani kendi kendinize sağlığınıza zarar vermiş olursunuz yani.

Güncellemeler
+1 yıl
Konu ne olursa olsun bir insan alanı olmadığı bir konuda uzmanı olan kişilere karşı yorum yapmaması gerektiğini bilmeli diye düşünüyorum
Sağlık sistemindeki en büyük sorunlar nelerdir sizce?