İnsülin direncim olduğu için doktor ilaç yazdı Diaformin 850mg ilacını yazdı ama ben sadece 3 gün içebildim midem aşırı bulandı yemek yiyemedim sürekli uyuyordum çok halsizdim yks ye hazırlandığım için de çok zor oluyordu ders çalışamıyordum halsizlikten bende ilacı bıraktım. Bu ilacın yanında bir de d vitamin ve demir eksikliği ilacı da kullanıyordum onları da bıraktım ilaç o kadar çok mide bulantısı yaptı ki ilacı görünce midem bulanıyordu özellikle insülin ilacı.
Bunların haricinde tirod ilacı da kullanıyorum düzenli olarak her gün ömür boyu kullanılan bir ilaç.
İnsülin direncini ilaç dışında nasıl düşürebilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Diaformin ilk kullandığında bazı yan etkiler gösterir bu bahsettiklerinle beraber ishal de yapar. 15-20 gün kullanımdan sonra normale dönersin. Tabii ki yine de bu yan etkileri dr unla konuş.
15 - 20 gün mü , ben 3 gün çok zor içtim sanırım o kadar gün asla içemem. Çok kötü yapıyor o ilaç kafamı asla kaldıramıyordum. İlacı bırakınca hemen kendime geldim. Ağustos da kontrolüm var o zaman doktoruma söyleyeceğim içemediğimi.
Ağustos şeker hastası ya da adayı için uzun bir zaman. Daha erkene randevu alıp tekrar acilen git.
Bir de 3 ay önce doktor matofin 500mg yazmıştı onu bir kutu kullanmıştım yine mide bulantısı oluyordu ama çok fazla değil. Sonra değerlerime baktı hiç bir değişiklik yok bir kutu ilaç içtim ama hiç bir değişiklik olmamış çok sinir bozucu yaaa😔 Sonra da doktor bu sefer dozu yükseltti Diaformin 850 yazdı ama bunu 3 gün kullanabildim bıraktım maalesef içemedim. Acaba dozu mu fazla geldi.
Tekrar git dr a
Hiç vaktim yok kii hastaneye gitmeye zaten randevu bulamıyorum. Buraya bile merak ettiğim için soru sormak için girdim yoksa inan hiç vaktim yok
Doğrudur ama sağlık her şeyden önemli bunu da unutma
Öyle ama bazen öyle bir durumda kalıyoruz ki sağlığımızı bile düşünemiyoruz
Hepsi bahane :)
Sanmıyorum.
Sanmıyorum derken bile emin değilsin :)
Gayet de emin olduğumu düşünüyorum
:)
Teşekkürler yorumunuz için
Rica ederim. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim
Sekerden uzak durun gecer. Seker hastaligi degil ve ciddi acida yuksek degilse normal bir sekilde de geciyor. Saglikli beslenmeye dikkat edin.
Sınavım geçtikten sonra düzenli bir beslenme programı yapmayı planlıyorum yoksa doktora her gittiğimde insülin ilacı yazacak 😔
O ilaclar da baska bir sey cikariyor. Vucudu alistirmamak lazim. Once elinden geleni yapip olmuyorsa ve gercekten bir tehlikeye sahipse kullanilmasi daha dogru. Her seye ilac yaziyor bazi doktorlar.
Kesinlikle yaa her şeye ilaç yazıyorlar. Mesela benim sürekli d vitaminim düşüyor ilaç kullanınca düzeliyor bırakınca tekrar düşüyor sürekli tekrar ilaç yazıyor doktor. Demir eksikliğim ve b12 düşüklüğüm de var. Bende anlamadım yaa benim niye her değerlerim düşük
Yazin bol bol guneslenmek lazim cogu kisi de bunda basarili sayilmaz. Bir cok kiside var d vitamini eksikligi. Takviye almak normal, ilac gibi degil o, ben de aliyorum arada. Kadinlarda daha yaygin demir eksikligi de haliyle. Saglikli beslenmek ve bolca demir icerek besinlere yonelmek lazim ama o da hep mumkun olmuyor farkindayim.
Dr a sorsana
Daha yeni gittim zaten randevu hemen bulunmuyor ağustosta kontrolüm var o zaman söyleyeceğim ilacı içememediğimi.