insülin direnci olan varsa kendinizi tok hissetmek için neler yiyorsunuz? Tatlı isteğini vs. bastırabiliyor musunuz? Kilo verebiliyor musunuz?
Doktor bana şeker hastası olmadığımı ama olabileceğim için matofin verdi aşırı midemi bulandırıyor.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer insülin direnci olan varsa kendinizi tok hissetmek için neler yiyorsunuz? Tatlı isteğini vs. bastırabiliyor musunuz? Kilo verebiliyor musunuz?
Doktor bana şeker hastası olmadığımı ama olabileceğim için matofin verdi aşırı midemi bulandırıyor.

Kanki ilerisi şeker hastalığı o yüzden dikkat etmek gerek ama öncelikle doktorun verdiği ilacı kullanmalısın yoksa insülin kullanmak zorunda kalırsın çok geç olmadan ilaca başla ve ihmal etme, onunla beraber de sağlıklı beslenmeyi hayat felsefen yap, geçmiş olsun
Teşekkür ederim ama dediğim gibi aşırı midemi bulandırıyor
Muadili başka bir ilaç vardır. Söylersen değiştirir
Ben şu an sağlıklı beslenmeyi çalışıyorum şeker tüketmemeye özen gösteriyorum. Canım tatlı çektiği zaman hibiscus çayı ya da tarçınlı süt veya tarçınlı limonlu su içmeye çalışıyorum. Bastırıyor tatlı isteğimi. Ama ben irademe engel olamıyorum en önemlisi irade ya.
Ben de öyle bir saat sonra bir şeyler yeme isteği geliyor maalesef istediğim kadar sağlıklı kahvaltı yapsam da
Benim de var maalesef insulin direncim. insulin direnci genel olarak çok sık yemek yerseniz ortaya çıkar çünkü vücut her yemek yediğinde insulin salgılar ve bu insulini vücut kullanamadığı için de direnç. oluşur sağlıklı sebzenler yemelisiniz ve şeker yemeyin
Direncin varsa kilolusun muhtemelen. Spor yap hayatını beslenmeni düzene sok bol bol su iç. Sebze ve protein ağırlıklı beslen. Şeker ve karbonhidrat alımına çok dikkat et.
Aşırı kilolu değilim ama genetik gibi ailede
Geçelim bu genetik mevzularını. Genetik olarak yatkınlık olur aşırı kilo olmaz. Dediklerimi yaparsan yani hali hazırda buna sağlıklı yaşam deniyor. Bunları uygularsan geçici problemin kalmaz.
İyi de kilolu değilim ki fazla doktor bile kilon normal diyor 😅 zaten tatlı çok yemiyorum tarçınlı su vs. içiyorum sadece var olan kilomdan zor düşüyorum. Ki genetikten kastım birkaç kişi değil aile hikayesi var hem kalp hastalığı hem de şeker yani bu hastalıklardan dolayı çoğu yakınım vefat etti zayıf olanı da kilolu olanı da. Benim amacım var olan kilomu düşürmek ve baş ağrısından kurtulmak dediğim gibi matofini bile 500 mg kullanıyorum
Tamam bende sağlıklı beslen diyorum :)
Öyle yapmaya çalışıyorum ama işte o ilaç midemi bulandırdığı için ara öğünde leblebi hurma süt ile idare etsem de uzun tutmuyor. Mesela 9 da kahvaltı yapıp 10 da bu dediklerimi atıştırsam da 11 de yine hafif açlık geliyor
İlaç konusunda bir şey diyemem. Hurma süt mideni bozmuyor mu? Yulaf yiyebilirsin tutar.
Yok sadece örnek olarak saydım ikisini birlikte tüketmedim. Ayrı ayrı dersen dokunmuyor. Sütle haşlayıp üzerine biraz elma tarçın veya muz koyarak yiyebiliyorum yulafı ama o da bayıyor 😅
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?