arkadaslar fotoda göründüğü gibi tek bir disim degil alt dislerim on dislerim nerdeyse hepsi bu halde ben çürüdü sandim cok korktum napcamm

8
arkadaslar fotoda göründüğü gibi tek bir disim degil alt dislerim on dislerim nerdeyse hepsi bu halde ben çürüdü sandim cok korktum napcamm

8
Asitli yiyecek ve içecekler: Kola, gazlı içecekler, meyve suları ve turşu gibi asitli yiyecek ve içecekler diş minesini aşındırabilir.
Yetersiz ağız hijyeni: Dişleri yeterince fırçalamak ve floşlamak plak ve tartar oluşumuna yol açabilir. Plak ve tartar, diş minesini aşındıran asitler üreten bakterileri barındırabilir.
Diş gıcırdatma veya sıkma: Diş gıcırdatma veya sıkma, diş minesini aşındırabilir.
Kuruluk: Yetersiz tükürük üretimi, diş minesini korumaya yardımcı olan minerallerin kaybına yol açabilir.
Bazı ilaçlar: Bazı ilaçlar, diş minesini aşındırabilir.
Diş minesinin aşınmasını veya incelmesini önlemek için:
Asitli yiyecek ve içecek tüketimini sınırlayın. Asitli yiyecek ve içecekler tükettikten sonra ağzınızı suyla çalkalayın.
Dişlerinizi günde en az iki kez fırçalayın ve her gün floşlayın. Yumuşak kıllı bir diş fırçası ve florürlü diş macunu kullanın.
Diş hekiminize düzenli olarak gidin. Diş hekiminiz dişlerinizi kontrol edebilir ve diş minesinin aşınmasını veya incelmesini önlemek için önlemler önerebilir.
Dişlerinizin şeffaflaştığını fark ederseniz, diş hekiminize görünmeniz önemlidir. Diş hekiminiz dişlerinizin durumunu değerlendirebilir ve gerekli tedaviyi önerebilir.
tesekkurler
Fırçalayınca da düzelmiyor, tertemiz bakıyorum ama yok üstelik beyaz da gözükmüyor buna çözüm var mı hocam
Bakteriler senin dişleri içten tüketiyor kanks. En acilinden dişçiye git. Benim de bugün dişim kırıldı bir parça baktım şeffaf hemen yarına randevu aldım.
anladım gitcem zaten tedavisi ne peki
maalesef onu söyleyemiyoruz :)) Bilmiyorum ki.
Cevap
2Cevap
dişçiye gitmelisiniz
Asitli şeyler içmeyeceksin ya da pipetle içeceksin
offff
Benimde boyle yani herkeste boyle degil mi?
ya benimki ilerlemeye basladi ama herkeste ohle değilmiş
diş minesi o normal
ama ilerledi
hasar mı görüyor ağrı var mı
agri var ama bi disimde mesela seffaflik ilerlemiş
aşınıyor olabilir
Dis hekimine randevu al?
aldim kanka saglik sistemi sagolsun 10 gun sonraya rendevu veriyor napabilirim?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?