Son 1 aydır geceleri çok sıkıntı çekiyorum. Yok mu buna iyi gelecek bir ilaç falan? koca karı tavsiyesi de olur :( Refluye ne iyi gelir arkadaşlar?reflü yastığı
Yemek borusunun alt ucunda alt özofagus sfinkteri adı verilen bir kas vardır. Bu kas, yiyeceğin mideye girmesine izin vermek için gevşer ve gıdanın ve asidin yiyecek borusuna geri akmasını durdurmak için büzüşür. Kas tamamen kapanmazsa, sıvı mideden tekrar yemek borusuna akar. Bu da yanmaya sebep olur.
Reflü belirtileri
Kusma, Göğse yayılan yanma, Ses kısıklığı ya da hırıltılar, Tükürüğün çoğalması, Kilo almada sıkıntı yaşamak, Uyumakta zorlanmak gibi belirtileri vardır.
Reflüye ne iyi gelir?
reflü belirtileri
- Aşırı besin tüketimini bu dönemde durdurmalısın. - Daha küçük miktarlarda ve daha sık beslenmelisin. - Mide duvarını kalınlaştırıcı, mideye iyi gelecek besinleri tüketmelisin örneğin pirinç lapası gibi asitlik düzeyi oldukça düşük ve yoğun şeyler. - İnek sütü, asitli yiyecekler, salatalar, acılar ve baharatlardan bu dönemde uzak durulması gerekir. - Bolca su içilmeli, asla asitli içecek ( soda dahil) tüketilmemeli. - Ağır kaldırma ve zorlamalardan kaçınmalısın. - Yemek yerken düz oturmalısın, yatarak ya da uzanarak yememelisin. - Yatarken, biraz yüksek bir yastık tercih etmelisin.
Reflu sancıları çekerken yedikleriniz midenizden yemek borunuza doğru gelir gibi olur ve mide özsuyunun asidik içeriği nedeniyle ekşime ve acıma yapar. Geceleri daha kalın yastıklar kullanın, baş kısmınız gövde altından daha yukarıda olsun. Gastritte olduğu gibi mayalı ve asitli içecek, yiyecekler tüketmemeye çalışın. Kola, bira, patlıcan, patates kızartması, aşırı yağlı yemekler, sütten kaçının.
Hastalığınızın reflu olduğunu öğrendiğinize göre doktora gitmiş olduğunuzu var sayıyor ve ilaç önerisinde bulunmuyorum. Gitmemişseniz, lütfen gidiniz. Zira geciktirilen mide rahatsızlıkları, mide ve kolon kanserine kadar ilerleme olasılığına sahiptir.
sabah uyanır uyanmaz taze ve katkısız olduğunu bildiğin tahin helvasından en az 250 gr kaşıklar ve bundan yarım saat kadar sonra kahvaltı yaparsan rahatlatıcı olur. ayrıca doktor kontrolünü aksatmaman ve perhizine bağlı kalman gerekir...
Burada yazan her şeyi yapayım deme de :)) Şakası bir yana doktora git belki reflü değildi 1001 çeşit mide rahatsızlığı var. Ama verdikleri fix ilaç lansor. Bide yemene dikkat etmen gerekecek ona dikkat etmezsen ilaç filan boş.
Sadece mide rahatsızlığı yaşayan ve çevresinde bu rahatsızlığı yaşayan birçok insanın olduğu biri olarak yazıyorum. Vede kesin olarak sadece şunu söyleyebilirim yediklerini takip et ve o yanma hangi yemekten sonra oluyorsa onu yeme ilaçtan daha etkili olur sanırım. Ve mutlaka DOKTORA GİİİİİİİİİİİİİİİİİT. :D Geçmiş olsun...
:)) yüksek yastık kullan. yemek yedikten sonra yemen yatma. yemeklerin mideden bağırsaklara geçmesi için zaman geçmesini sağla. yatağa girdiğinde mideniz mutlaka boş olsun. geçmiş olsun
Suyu kaynat, suzgu demlikler var kucuk bardaga girecek kadar onun icine kekik koy bardaga da su koy. kaynar suda 10 dk beklet ve ic. 3 4 gun sonra etkisi baslar. Ictiginde de keser yanmayi.
Dondurma, Likör, Şarap, Bira, Kahve, Çikolata, Pastane ürünleri, Mısır cipsi, Patates cipsi, Koruyucu içeren konserve gıdalar, Gazlı içecekler, Çay
bunları tüketmemen gerekir veya az tüketmen gerekir daha ayrıntı için bir doktora görünmekte fayda var koca karı tavsiyeleri kişiden kişiye farklılık gösterir
kimisi ılık süt ile rahatlarken kimisi de ılık süt ile reflüsü daha da artar.
Yazık günah 1 aydır sıkıntı çekiyorum diyorsun.. Ses kısıklığına kadar götürür bu hastalık. Bir doktora görün
Yastigini biraz yukselt. Basin biraz yukarida olsun. Eczaneden rennie ya da gaviscon alabilirsin bunun icin. Rennie cigneme tableti kullaniyorum ben. Yatagimin ucunda, arabamda, ofisimde heran yanimda bulunduruyorum. Yediklerine dikkat et bu arada.
Hayır reflünün olmazsa olmazıdir ppi ilaçlar. Düzenli 2 hafta kullan. yatış pozisyonunu iyi ayarla, vücudunun üst kısmı yüksekte olacak şekilde eğik biçimde yat. 2 hafta sonra kontrole gel :D
En İyi Cevaplar