Gizli Üye(36-45)+1 yılvaoov... bendede vardı özellikle 8. sınıfta felan çok vardı lisede devam etti o kadar doktora gittim ha bire krem veriyor aradada bir hap yazıyordu kullanıyorudum geçmiyordu...11. sınıftayken bir doktora gittim özel hastane
doktor gençti hakkında araştırma yapmıştım genç yaşına rağmen başarılıydı neyse bana roaccutane ilacını tavsiye ettti elimede bir kağıt tutuşturdu işte 6 ay kullancam dudaklarda çatlama felan olcak dedi... çevremizdede şey diyorlardı işte kısır yapıyor kör yapıyor yani riskleride vardı çünkü 18 yaşından küçüksen annen veya baban ilacı almak için imza atıyordu... yani imza ile alınıyordu... doktor çok emin konuşuyordu bende tamam dedim tedaviye başladık... dudaklarım için krem verdi sabah okula giderken sürüyordum otobüstekiler hep bana bakıyordu merak ettim gittim aynaya bir baktım dudaklarımda sanki ruj var nasıl parlıyor sabah güneşi vurunca :D
6 ay boyunca her ay kan verdim değerlerime baktı karaciğer değerlerine bir sorun yoktu 5 kilo verdim ilaç yüzünden kızlar daha çok kilo veriyormuşş..6. ayın sonunda yüzümde 1 tane bile sivilce kalmadı... şimdi 19 yaşındayım yüzümde çıkmıyor bu sefer kafamda çıkıyor onlarda kaşıntı yapıyor gene gidicem doktora kaşınttı yapmasa gitmicemde çok kaşınıyor saçlarım döküldü kaşımaktan...18 Yorumla
Soran+1 yılBende kullandim yarida kesmek zorunda kaldim kolestrol artisi yuzunden
Cevap sahibi+1 yılüzüldüm... ama ben asitli şeyler içmedim, çerez yemedim, fazla yumurta yemedim... yani fazla protein aladım çünkü ilaç yüksek dozda vitamin zaten... ondan ama o ilaç sayesinde artık asitli şeyler pek içmiyorum... kola eskiden 2,5 lite 1-2 günde biterdi şimidlerde anca mangalda felan içiyorum oda mecbur kalırsam yoksa hep su ayran içiyorum :D
Soran+1 yılHayir benim ole abur cuburum da yoktur.. kolada hoşlanmam icmem , oklar donup dolasip yumurtaya gelio. Fazla tukettim bu aralar
Cevap sahibi+1 yılsakın patlatma sivilceleri ben patlatmıştım hafif çukurluklar kaldı... onuda peeling yapıyorlar çukurluklar geçiyormuş.. ama gerek yok erkekeğim sonuçta kötüde durmuyor :D... sen kızsın senin için çok önemli olmadı yaş kaç ergenlik bittimi?
Soran+1 yıl26 yasindayim , ergenlik finish
Cevap sahibi+1 yılovv... bence o ilacı dikkatli kullan... ilaç karaciğerdeki yağı kesiyor yani vücut yağ yapmıyor... çok iyi hatırlıyorum 4 gün banyo yapmasam saçımda gram yağ yoktu ne güzeldi ya :D
sivilcenin temelini yağ oluşturuyor... vücuttaki yağ dışarı çıkarken sivilce oluyor galiba öyle okumuştum bir yerde..
Soran+1 yılSadece beni soktu agir bunalimlari ve dudaklarimin catlamasini hatirliyorum. Agir gecirmistim cunku.. sebepsiz durduk yere agladigim zamanlari bilirim
Cevap sahibi+1 yılhe bu arada bunalımda sokabiliyordu yani o kağıtda onlarda yazıyordu ama bende pek birşey yoktu.. sevgilim yoktu aşık olduğum hoşlandığım birisi yoktu gerçi şimdide yok ama :D
En İyi Cevaplar
+1 yılneutrogena sabunu var 20 tl falan düzenli sabah akşam kullanırsan geçer... Geçmeyen büyük boydaki sivilcelerin için 1 tane antibiyorik hapını 1 kaşık suda erit sivilcenin üstüne koy kurutur hemen...
03 Yorumla
Soran+1 yılAntibiyotik hapini kirip ustune suriyik. oyle mi denerim .. saol :)
- +1 yıl
heee süriyik geçiyiiii :)
Soran+1 yılHhahahah.. yapariik o zaman , gecer inş :)
kistik sivilceye benziyorlar adet düzensizliğin varsa kadın doğuma bir git derim onun vereceği hapın roaccutane ile alakası yok zaten. belli bir yiyeceğe tepki veriyor olabilir vücudun ya da deride olan bir bit türü vardı arkadaşımda bacağında sivilce çıkıyordu onun da Ankara falan heryere gitmişti deri biti olduğu anlaşılmıştı biraz araştır. cildiye yüzyüne bakıp hap yazıyor istemezsen herkese aynı kremi verip yolluyor biraz makineye bağlamışlar olayı. 3 lt den az su içme cildini yağsız bir nemlendiriciyle nemlendir yediğin yiyecekleri incele sivilceni artıran azaltan birşey var mı diye. la roche posay effaclar duo (+) da kullanabillirsin güzel dermokozmetik kremdir :)
07 Yorumla
Soran+1 yılBaya konuya hakim gibisin , yumurta etkiler mii?
1 aydir diyet yapiyorum ve sabahlari ekmek yerine yumurta yiyorum. sanirim bu yuzden arttilar iyice :(
Soran+1 yılBen dozu ayarlayamadim. Abarrtim her sabah yumurta yiodum :/
- +1 yıl
tıp öğrencisi olunca hemen de biliyor kankam :D
1. sivilceleri elleme
2. Belki alejjik olabilir yediklerine dikkat et
3. Yüzünü sık sık yıka ve bol bol su iç
4. Günde 1 kez veya haftada 3-4 kez ( bir kase yoğurdun içine yarım limon sık ve bunları karıştır ) bunu yaptıktan sonra elinin üstüne sür 10 dakika bekle ve yıka kızarıklık veya kaşıntı varsa bunu yüzüne uygulama ama eğer yoksa dediğim gibi haftada 3-4 kez uygulayabiilirsin bu sivilceyi kurutur
Yani o sivilcelerin kuruması lazım birde bu dediğim şeyi yüzüne sürüyorsun ya 20 dakika falan bekle kurusun yoğurt yüzünde sonra ılık suyla yıka.03 Yorumla
Soran+1 yılDediklerino paylasanlar oldu ama benim sivilceler deri alti sanirim alerjik bir durum :/
Soran+1 yılEvet yol haritasini cizdim zaten... umarim kurtulurum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
Aknetrend diye sivilce hapı var 18 yaşından küçüklere veli izni olmadan verilmiyor hatta. Cildyeye gidip bu hapı yazmasından iste yan etkisi dudaklarda kuruma yanma ve yüzde kuruluk tedavi süreci 6 7 ay. Bu süreci tamamladğınnda cildin prüzsüz ve sivilce çıksa bile nadiren çıkıyor. vücüdunda çıkan sivilcelerden bile kurtuluyorsun ben bu hapı çok araştırdım doktor banada yazmıştı 1 ay oldu kulanalı yan etkisi dudakalrımda en com etkili nemlendirci sürdüğünde pek sorun olmuyor. ama süreci bitirmen lazım 2 3 ay kullanıp bırakmak değil internette yalan yanlş şeyler yazıyor kullanmayın diye ama bence kullanmalısın kesinlikle geçmez. ben ne jeller haplar kullandım fayda etmedi ama bu çok iyi bir hap
13 Yorumla
Soran+1 yılIlaca karsi bir antipatim oldugu icin direk uzak duruyorum, kremle halledebiliriz inş der doktor :( en kisa zamanda gidip konusacagim
Soran+1 yıl:( umarım yanmam
Gizli Üye(30-35)+1 yılbelki madecassol kullan diyen olmuştur yorumlar çok fazla bakamadım o yüzden.
öneri olsun diye yazıyorum bunu benim yanağımda seninkiyle aynı yerde bir tane sivilce vardı ve 4 aydır geçmedi büyüktü biraz seninkiler gibi buradan sağlıkçı bir arkadaş bu kremi önerdi fiyatıda çok uygun gittim aldım sürüp yattım o gece sabaha cidden ufakta olsa o hafif morluk kızarıklık arası rengi hafiflemişti fakat daha da etki etmedi bazıları çok işe yaradığını söylüyor bazıları ise hiç işe yaramadığını bende hiç işe yaramadı bol bol sürdüm iki saat masaj yapa yapa sürdüm yok genede olmadı.
umarım çözümü bulursun canım hatta eğer çözüm bulursan lütfen yorum atar mısın bana?02 Yorumla
Soran+1 yılbir kac krem ismi var aklimda doktora gidip danisicagim ve caresini bulursam tabiki paylasirim tatlim :)
Cevap sahibi+1 yıltamam canım, teşekkürler :)
Resorchine >>>>>8gr
Alkol/Aseton (aâ) >>>>125gr
Eau de rose >>>>>100 gr (u. s. ext)= (Bu ekstra kalitede gül suyu demektir)
Bu karışımı eczanede yaptır. Her sabah ve akşam yüzünü pamukla sil. Tonik olarak kullancaksın. Ayrıca bir süre yağlı kremler kullanma. Eczaneden su bazlı krem al. Doktor reçeteye yazsada devlet karşılamıyor. Zaten fiyatıda uygun.
Not: Alkol ve aseton aynı anda kullanılmaz. Eczane karışıma hangisini tercih ederse onu koysun.
Geçmiş olsun.03 Yorumla
Soran+1 yılBu guzel bir tonik sanirim ayni zamanda. Eczaneye soylesem anlar sanirim bunlari
Soran+1 yılTamam alkolle asetona dikkat ederim. Saol ilgin icin :)
- Sağlık konusunda 801 cevap paylaştı.
+1 yılYarım çay bardağı suya 2 çay kaşığı deniz tuzu atacaksın eriteceksin karıştırarak ve bir pamuk yardımıyla tonik yapacaksın yani pamukla yüzünü temizler gibi sileceksin. 10 dk bekletip soğuk suyla 10 15 defa bolca yıkayacaksın. bir gün var bir gün yok yapacaksın bunu 15 günde kaybolur.. marketlerde deniz tuzu mevcut.
03 Yorumla
Soran+1 yılSodayla karbonatla.. deniz tuzu su olayini denicim , umarım bir farklılık olur
- +1 yıl
doktorların verdiği şu roacutane aknetrent haplarını kullanma çok ağır ilaçtır. kaç yaşındasın bilmiyorum ama ilerde pişman olursun.. deniz tuzu ile su olayı iyidir ama yüzünde yara varsa oralara sürme sakın deniz e hiç gittin mi bilmem de tuzlu deniz suyu cilde iyi gelir biliyorsundur belki deniz suyu bulursan daha güzel aslında.
Soran+1 yılIzmirliyim. yasimda 26 .. evet yazim azalio cidden sivilceler. Denicim tuzlu suyu
+1 yılBunlar derialtı sivilcesi, cildine ne surersen sur geçmez yemene icmene dikkat ediceksin doktorun verdiği ilaclari kullan muhtemelen roaccutane vermistir , o ilaci kullanan kisiler sivilcelerinden kurtulmus, ama ilaci kullananilmek icin bir suru tahlil gerekiyor karaciger bobrek yetmezligin varsa kullanamiyosun, doktorun roaccutane vermediyse bir Daniş tahlillerini yaptir öyle kullan
05 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca limon vs sur diyenler sacmalamis bunlar derialti sivilcesi, normal yüzeysel sivilcelere krem limon vs sürülür, derialti genelde karaciğer yaglanmasindan kaynaklanan bisey
Soran+1 yılKullandim oo ilaci fakat asiri kolestrol yukselmesi sebebiyle biraktim. tekrar kullanmakta istemiorum ruhsal olarak cokertiyo zaten. aynen bu sekilde deri altinda gitmiolar. Sanirim karacigerimle alakali. bir durum var. Bana gene doktor yolu gozuktu :(
- +1 yıl
Yavrum git doktora ilaçtan baska çaresi yoktur, verdiği ilaclari kullan, düzenli ve saglikli beslen hayat senin olsun
Soran+1 yılSaol tesekkur ederim
- +1 yıl
Rica ederim
Sağlık konusunda 404 cevap paylaştı. Öncelikle korkacak kadar sivilcen yok. Halamın kızında daha fazla var. İyi bir cilt doktoruna git. Olanların silinmesi için yardımcı olacaklardır. Yorumlardan okuduğum kadarıyla zaten yumurta yememen gerektiğini kendin bulmuşsun. Bazı gıdalar bunu yapıyordur. Bunun yanı sıra tuz şeker, yağ gibi katkı maddeleride etkili olabilir. Sivilceyi tetikleyen şeyleri bulmak önemli yani. Ben mesela fazla fıstık yemem bende de az da olsa etki eder bazen.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet şu an yorumlarla bu yol haritasi cizdim kendime , umarim bu illetten kurtulurum :/
Sana bir öneri, sarı kantaron yağı al aktarlardan ve pamuk ile hergün sabah akşam yüzüne sür. O ciltteki deri çok hızlı bir şekilde değişmeye başlayacak ve kendini yenileyecek.
Ergenlik sivilcesi ise genelde çözümü olmuyor. Fındık, fıstık, çekirdek tüketmemeye çalış ama.
Dediğimi bir hafta uygula derin nasıl yenilenecek izle.03 Yorumla
Soran+1 yılYagli biraz ama cildim yag surmek nasil olur bilmiyorum
Soran+1 yılPeki tesekkur ederim
+1 yılBende de cikmisti bir ara yuz kremi kullandigim icin ck degildi ama bni rahatsiz ediyodu bir suru sey denedim limon surdum ise yaramadi karbonatli bisey denedim biraz azaltmisti ama tamamen gecmedi en son doktora gittim bir jel bide krem verdi ve su an cildimde hic sivilce yok isinin ehli bir doktora git derim hap yazmalarida tuhafima gitti baska doktorlara git bnce..
06 Yorumla
Soran+1 yılNasil. bir jel ismi nedir , doktora gidicigim cunku. Sorarim banada uygun mudur bu jel diye
- +1 yıl
Benim sivilcelerimin cikma sebebi kremdi ama bir danis yinede jelin ismi sivex kremin ismi benzamiycin ama sana uygun olmayabilir canim :/
Soran+1 yılBenim ki gibi deri altinda miydi?
- +1 yıl
Hayir bn krem kullanmistim yuzume o kremde yuzumu yaglandirdigi icin sivilcelendirdi zaten doktora gittiginde senin sivilcene uygun krem onerir doktora gitmelisin bnce insallah kolayca kurtulursun :))
Soran+1 yılIns tatlim. Saol :)
- +1 yıl
Rica ederim :))
Gizli Üye(30-35)+1 yılTebessumle okudum bunlari :)) 2 hafta once ben de bu soruyu sormustum kimse tam olarak yardimci olamadi aradim taradim bir formul buldum son derece pratik ve dogal bir yontemle bebek gibiyim su an formulu oneren de profesor dr zaten :) sana da soylemek istiyorum ama bu bilgiyi cok ugrasarak buldugum icin emek karsiligi olarak simdi bu cevabi eic secmeni istiyorum. sonra sana formulu vercem ve ortalama 8 9 gune kadar bebek olcaksn
010 Yorumla
Soran+1 yılPek inandirici gelmedi acikcasi :)
Cevap sahibi+1 yılValla sen bilirsin :) ama bu sivilcelerden kurtulsan iyi olur itici olmussun da k. bakma :)
Soran+1 yılO zaman karsilik beklemedende gayet paylasirsin bence bana bu kadar uzulduysen
Cevap sahibi+1 yılYapma guzel ablam ben cok arastirdim bunu emegimin karsiligini istiyorum sadece sen de cimri ciktin :)
Soran+1 yılCok inatciyimdir :) sen paylas. deniciim ise yarasa eig senin. Gec gelen eig den bir zararin olmaz
Cevap sahibi+1 yılkusura bakma o zaman ablam sen ben sonucu beğenmedim diyerek emeklerimi çöpe atacaksan olmaz. eig seç ben de anlatayım sen de bu sorundan kurtul inat edecek durumda değil çünkü
Soran+1 yıl:))))))))))))))
Cevap sahibi+1 yılsırıtıp durma ablacım lütfen suratını sorun yap itici olma bir bayana yakışmıyor
Soran+1 yıltamam ablacım , sende yorumunu paylasmak ve mesgul etmek zorunda degilsin
Cevap sahibi+1 yılbir şeylerle meşgul ol da kurtul o zaman görüntü kirliliği...
bu da son cevabımdı daha yazma
hic birşey yapma oynadıkça daha berbat oluyor kafandan atmaya calış ergenlıkten cıkarken bitiroyr zaten
gecen seneye kadr bendede bu durum vardı cok sukur bu sene bitti şu an cok nadir ayda bir tane cıkıyor bunu oynamakla atlattm03 Yorumla
Soran+1 yıl26 yasindayim artik bir ergenlik durumum yok , bide sivilceler derialtinda hicbisi yapamiyorum sıkamiorum zaten bu sekilde kabarik kirmizi duruolar :( doktora gidiciim olmucak bole
Soran+1 yılGaliba
+1 yıl3 ay zoretenin kesin cozum zayiflarsin ama bide gunde 25 kez dudagina krem surersin patlamamasi icin ama sana soyle soyleyim bu bir kusur degil ben onlari operim sevgilimde gorsem sivilce herkeste olur gecer takma ya da strese girme derim yasa unut eksra hic bisey yapma oynamada ok
01 Yorumla
Soran+1 yılOlmaması daha iyi ama itici birsey sonucta.. her sevgilide senin kadar anlayisli degil
Olay temizleme sütü ve yıkama jeli kullan bir aya prüzsüz bir cildin olur tavsiye ederim doktorun verdiği hap kilo ve saç dökülmesine yol açıyor olay kaliteli bir ürün ve faydasını göreceksin emin ol :)
01 Yorumla
Soran+1 yılHap kullanmayi dusunmuyorum zaten , yikama jelimden ve nemlendiricimdende memnunum
+1 yılKudret nari ve zeytin yagi karıştır bir kavanoza her gün tanesiyle sur yuzune beklet 1-2 saat sonra yüzünü temizleme jeliyle yıka ve kremle yüzünü subazli krem olsun ama yağlı bırakmıyo o yuzunu
02 Yorumla
Soran+1 yılZ. yagi pek mantikli gelmio. Cildim yagli cunku
- +1 yıl
Komple surmuyosun sivilcenin üstüne suruyosun
Ah caniiim tatlım benim yaa onlar ergenlikten hayatım.
İllaki olacak ve onları fazla zorlamnı tavsiye etmem.
Sadece fırsat buldukça yüzünü bil sabunlu suyla yıka02 Yorumla
Soran+1 yılErgenligimi gectim ama ben :(
Var bir kac tespitim uygulayip , kurtulucagim ins bunlardan
Yumurta yiyormussun bir yorumda okudum yumurta bendede yapıyordu kısa dönem yemedim hiç sonra doktora gittim ve ilaç kullandım daha sonra çıkmamaya basladı şu an yumurtada yiyorum ama sıkıntı olmuyor. Tabi o zaman 16 yasındaydım.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet 1 aydir diyet icin sabahlari ekmek yerine yumurta yedim surekli , ayni zamanda artti cunku sivilcelerim bu kadar :/ onun etkisi olabilir diye dusunuyorum
sodanın icine karbonat koy 2 tatlı kasıgı ve 1 hafta bunu tekrarla... %100 gececektir... denenmiştir...
013 Yorumla
Soran+1 yılBoyle miydi sivilcelerin deri altında?
Soran+1 yılPeki deniciiim bisi kaybetmem. Gecerse sivilcelerim duami alirsin :)
Soran+1 yılHayir atmadim :)
Soran+1 yıl:))))))))
Soran+1 yılOnce deniyim ise yararsa. Eig senin :)
Soran+1 yılYemiyorum desem. Ama yumurta yiyorum 1 aydir sabahlari ekmek yerine. O alerjik bisiler yapmis olabilir , cunku ciddi arttilar :(
Soran+1 yılKesinlikle bitmistir yumurta
+1 yılCildeciye git burdaki yazılanlarıda pek yapmanı tavsiye etmem özellikle kil falan peeling çunku sivilceleri dağıtır daha fazla çıkmasına sebeb olabilirsin en iyisi bir doktor gozu ama yinede kendin bilirsin
13 Yorumla
Soran+1 yılPeelling kil iptal zaten denemem. Sadece tuzlu suyla karisimini ve karbonatla sodayi deniciim
Yumurtayi kesiciim
adamakiilli bir doktor bulup gidip konusiciiim- +1 yıl
Karbonatıda tüm yuzune surme sorunlu yerlere sur sadece en iyisi cildiye^-^
Soran+1 yılSoodayka karbonati karistirip yikicam sadece
Yediklerine dikkat et yağlı yeme ve onları yok eden kremler var onları kullan temizliğe extra özen göster be güneş kremi kullan leke olmasın sonra o kırmızılıklar
03 Yorumla
Soran+1 yılKremler dedigin bu tarz sivilcelere mi? Kullandin mi sende
Fazla yağlı yeme ve sivilce olan yerlere el sabunu sür beklet suratında kurusun 15 dk sonra yıka günde 2 kere yap tertemiz sivilcesiz cilde sahip olursun. d
01 Yorumla
Soran+1 yılIse yaramio. Denendi
arkadaşım benim yüzüm yağlı diye bende de arada bir iki sivilce çıkıyor
doktor bana nadixa %1 kremi verdi ben pek kullanamadığım için etkisini göremedim istersen sen bir dene belki faydasını görürsün bir de doktara bir danış :D02 Yorumla
Soran+1 yılSanırim doktora gidiciim :(
+1 yılHimm aknefug adli bir antibiyotik krem var cok faydi. ablamdan biliyorum
Denedin mi
Dogal yontemler her zaman ek tedavidir kesin cozum vermez00 YorumlaOlabildiğince yağlı yememeye çalış
Yüz temizleme toniği al yüzüne gerekirse hergün uygula ve sivilceyi deşmemeye çalış kısa zamanda geçecektir.00 Yorumla
+1 yılaman danrim... gör oldumm... resmi göremiyorum...
. D:D :D01 Yorumla
Soran+1 yılSimdi gorebilirsin
Sağlık konusunda 705 cevap paylaştı. Bu tarz sivilceler kremle falan geçmiyor üzgünüm. Roactanne tarzı ilaç tedavisiyle mümkün ancak.
05 Yorumla
Soran+1 yılDoktora gidip bir orta yolu bulmam gerek
Soran+1 yılBen hap yerine karacigerimi saglamlastiriyim , mor sebzelerle.. ilac kullanmak istemiyorum
Soran+1 yılTsk ederim
uww cılt problemı tatlım mecbur gıdıceksın doktora kremde verıyorlar sadece hap degılkı
01 Yorumla
Soran+1 yılDe tırsıorum iste vakti zamaninda cok hasır nesir oldugum icin bir donem gecmisti 2 aydır basladı gene ve artio :(
Sınıfta bir arkadaşım vardı akcigerdenmi ne yağlar yüzüne vurmuş yapicak bişey yok karakterden yuruceksin
02 Yorumla
Soran+1 yılKaraciger olmasin?
Yanakta çikan sivilceler bana çok çekici geliyor. Sorun etme bence okadar abartilacak bir şey de yok zaten.
05 Yorumla
Soran+1 yılTemiz bir surat gibisi yok ama bu aralar arttilar ha gecti ha gecicek derken digeri fışkırio
Soran+1 yılUmarım
+1 yılalerjin var bişeylere mesela benim arkadş patates kızartması yiyince kafası mayın tarlası gibi oluyo bir ilaç var onu sürünce geçiyo ama patates yiyince yine çıkıyo ama.
04 Yorumla
Soran+1 yılYumurta sanirim.. herseyin sorunlusu o minik beyaz şey :(
- +1 yıl
yeme sende hem yumurta okadarda güzel bişey değil ayda bir kez yerim ben mesela Allah sürekli yediğin ya da çok sevdiğin bişey değil.
- +1 yıl
ha bide günde en az 3 defa yüzünü sabunla yıka mümkünse dove sabunla yıka.
Soran+1 yılEvt yumurtadan mi degil mi once onu ogrenmem gerek
+1 yılbir iki tanede bana cikti hemde son 1 hafta icinde hic yoktu yuzumde ayni sekildeler acaba nasil gecircez normalde cikan 2 gune gecerdi hic iz kalmazdi
02 Yorumla
Soran+1 yılBenimde gecer umidiyle bekliorum fakat geciceklerine yenileri eklenio. Tırsııoorum
- +1 yıl
Aynen oyle :(
Cildiyeye git cildine göre kremler kullanarak halledersin. Bende anca o sekilde kurtuldum
03 Yorumla
Soran+1 yılKremler busekilde deri altina fayda ediyor mu?
Soran+1 yılSaglam bir doktor bulmam sart
Doğal koza sabunla yüzünü yıka hergün kısa sürede geçer.
05 Yorumla
Soran+1 yılDogal koza sabunu , bu sekilde kabarık sivilcelere uçsuz ise yariyor mu?
- +1 yıl
koza sabunu kükürt içerir cildi fazlasıyla kuruttuğu için cilt daha fazla yağ üretir gözeneklerin de tıkalı olması sivilceleri daha çok tetikler. kükürtlü sabun kullanacaksanız sürekli temiz tutmalısınız. Ama ben Imex imex syndet sabun öneririm eczanelerde bulunur 20 tl civarında ama her kuruşuna değer hoş da bir kokusu var yüzde yüz doğal yüzünüzü yıkarken gözünüzü açabilirsiniz :)
Soran+1 yılKoza sabunundaki yan etkileri. bu dediginiz sabun yapmiyor mu?
Güzelim geçmiş olsun ya kıyamam kötüymüş cidden, cildiyeye git sen
01 Yorumla
Soran+1 yılSaol bebiş :( Tirsiorum tekrardan ilac kullanmaya ama en iyisi gidip konusmak doktorla
Yatmadan önce yüzünü cilt temizleme sabunuyla yıka sabah bir daha.. Geçiyor öyle.. Ya da doktor da illa hap vermiyor.. Krem var gece sürüyorsun etkisini hemen görüyorsun
00 Yorumla
+1 yılcildiye tavsiyesi al kocakarı tavsiyesi değil... o yüzü sen ömürboyu taşıyacaksın ihmal etme...
015 Yorumla
Soran+1 yılEvet oyle yapmaya calisiyorum ama doktorlarda artik care olmuyorlar onemsemiyorlar acikcasi
- +1 yıl
nerede ikamet ediyorsunuz?
- +1 yıl
özel cildiyeye gidin dermakologlar ergenlik sivilcesi konusunda bence son derece titiz. hastanedeki doktorlar muayene etmeden reçete yazıyolar..
Soran+1 yılİzmir
- +1 yıl
İzmir gibi yerde doktor bulamadınız mı yaaa konakta plastik cerrahi arkadaşım var ama sizin öyle bir durumunuz da yok ama size Dermatoloji Uzmanı Dr. Füsun Güveni tavsiye ederim ya da özel derim dermatoloji dal merkezinde bissürü doktor var ama orası daha çok estetik cerrahilerle dolu sanırım
Soran+1 yılDoktora giderim ama hangisine bilmiorum tavsiye almam sart. Soyledigin doktoru bir arastiririm
- +1 yıl
benim sivilcelerim spor yaparken geçti bu arada sporun da büyük etkisi var aklınızda bulunsun gözeneklerin nefes almasına yardımcı oluyor. koşu sporundan bahsediyorum...
yumurta kestane kırmızı et margarin bol yağlı saf karbonhidrat patates gibi.. ya da ekmek , çiğdem (çekirdek) , bulgur hiç yememezlik yapmayın ama az yemenizi öneririm
son olarakda sizin kan testi yaptırıp karaciğerdeki yağ oranınızı öğrenmeniz gerekiyor doktor buna göre size tedavi uygulayacak
Soran+1 yılDuzenli spon yapan biriyim , doktor ve test olayina girisiciim. karacigerden korkuyorum cunku
- +1 yıl
dediğim gibi ömür boyu izlerin kalmasını istemezsin... tıp insanların sağlıklı huzurlu hayat sürmesi için var. korkulacak bişi yok ben mide ameliyatı geçirdim ne ara oldu bitti haberim bile yok ya sen bir kan testinden korkuyon :)
Soran+1 yılHayir yahu testten korkmuyorum , haplara karşı antipatim var sadece
gecmis olsun ayrica- +1 yıl
saolasın sana da geçmiş olsun. hap yoksa iğne var iğneeee !! :D hap içemeyip içmen gerekiyosa bunun teknikleri var ya da ben sana tatsız bir ilaç önereyim al kullan 1 hafta içinde o sivilceler geçmezse kendimi rezil rüsva ederim burada o kadar iddialıyım
Soran+1 yılKullanmak istemiyorum hap. bir kere kuulanndim sonuclari kotu oldu
- +1 yıl
kafana göre kullanmıcan tabi bazı insanların bazı ilaçlara alarjisi vardır evet ayrıca bazı ilaçlarda 1 gr mı insanı felç edecek uğuşturucu içeren ilaçlarda vardır bunlara amfetamin ve benzerleri - Uyuşturucu denir. örneğin apranax fort ağızda bikaç dakika tutulduğunda beyin kanamasına neden olabilir
hangi ilaçta olumsuz sonuç aldığını doktora söylersen bu konudada farklı yöntem ile tedavi yapılabilir. Ya git gari (aydınlı dili o git artık demek) doktora alala
Soran+1 yıl:) saol tavsiyeleri icin
- +1 yıl
rica ederim önemli değil geçmiş olsun
+1 yılyağlı şeyler tüketme çok.. cildini kuru tutmaya çalış krem falan sürme yağlandırma. sebamed sabunu kullan..
00 Yorumla
+1 yılYanlış beslenme ve hormonal salgi. Zamana ihtiyacın var ve iyi bir cildiyeci ye
03 Yorumla
Soran+1 yılBu beslenme olayini ben doktoruma sormustum , beslenmeyle sivilcenim bir alakasi olmadigini soylemisti ki sagliksiz beslenen biride degilim 4 5 kilo fazlam var sadece o da etkilemez saniorum
- +1 yıl
Herkes fark lı sanırım. Benim ergenlik döneminde hiç sivice cikmamisti
Soran+1 yılEvet kesinlikle herkesim bunyesi farkli.. ama sinir bozucu bisi ne kadar kafaya taakip ugrasirsam o kadar cok artio
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoktora gidip test yaptırın ve rouccutane kullanmak istediğinizi söyleyin zaten uygun görürse yazacaktır kesin çözüm bu diğerleri gibi başarısız olma olasılığı yok. Geçmiş olsun.
03 Yorumla
Soran+1 yılKullandim biraktim , o ilac bana care degil. bole sivilcelerimle yasamayı ogrenmeliyim sanirim :(
Cevap sahibi+1 yılDüzenli kullanman gerek ama
Soran+1 yılKollestrolum yukseldigi icin doktor tedavimi bitirdi
Bir doktora başvurursan sana bir sivilce kremi verecek. Zamanla yüzünü de temizler. Geçmiş olsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılSaol
+1 yılCildine bilmedigin hicbir krem va surme. Cildiyeye git
03 Yorumla
Soran+1 yılCildiyeciler cidden dandini ya da bana oylesi geliyor. Ilgilenmiyorlar. Dedigim gibi ilaca baglio
- +1 yıl
Evet direk ilac veriyolar. Ama zaten krem falan gecirmez daha kotu olmasinn. Benim arkadasimin daha kotuydu surati doluydu ve kirmizi kirmiziydi ilac kullandi bir sene kadar hap krem falan vermisti doktor , şu an hic birsey yok suratinda ve cikmiyorda tertemiz.
Soran+1 yılBende ise yaramadi oo ilac :/
+1 yılBenim arkadaşım senin o beğenmediğin ilaçlar sayensinde kurtuldu. Ilaçları içmek zorundasin. Vücudundaki yağı kurutmasi gerek başka yolu yok
01 Yorumla
Soran+1 yılBegenmedigim degil. vakti zamaninda kullandim ve kollestrolumu yuksettigi icin doktor tedavimi sonlandirdi
Kırmızı sivilceye odaklanın ve bir dakika boyunca gözlerinizi ondan ayırmayın. Sonra tavana bakın. Bir sivilceli kız göreceksiniz.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D saol yaa
Makara yapmayin dedim ama. guldurdu
+1 yılGünde en az 2 kez kükürtlü sabunla yıka. ( eczanede satılır)
Kimyasal krem vs. Kullanma cildin mahvolur02 Yorumla
Soran+1 yılDenedin mi kukurtlu sabunu?
- +1 yıl
Tabi..
öncelikle sakın uğraşma sivilcelerle. cildini temiz tut bir de şunu dene limonlu pudrayı karıştır sür
02 Yorumla
Soran+1 yılPudra. bebek pudrasımı?
Yatmadan once limom sur sabah yuzunu yika bunu yaparsan kuru. ve cikmamasi icin yuzuni hep sabunla ve lifle yika. denenmistir
02 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyor malesef. limonu sirkeyi denedim hep
Gizli Üye(36-45)+1 yılGercekten igrenc görünüyor insallah çok cabuk kurtulursun
01 Yorumla
Soran+1 yıl:( inş
Gözeneklerin de açık doktora kesinlikle gitmelisin krem kullanırsın
00 Yorumla
+1 yılDoktorum bana imex yazmisti ne zaman sivilcem ciksa onu suruyorum 1-2 gune kurutup kaybediyor
03 Yorumla
Soran+1 yılImexide duydum da hic denemedim , derialti sivilcelerinede etki yapiyor mu?
- +1 yıl
Bilmiyorum ki ben sismeye basladigi zaman hemen suruyorum iniyor irinli olsa da suruyorum kurutuyor
Soran+1 yılPeki soracagim. Tsk ederim :)
+1 yılZoretanin. Benim çok sivilcem vardı bunu kullandım geçti :) kesin çözüm
02 Yorumla
Soran+1 yılBu sekilde deri altimi.. ne kadar cok varmiş krem ismi
- +1 yıl
Hap bu kesin çözüm
+1 yılGünde iki buçuk litre su iç düzenli olarak 3 aya hepsi tenizlenir
03 Yorumla
Soran+1 yılSu icmiorum evet, su onemli mi bu kadar?
- +1 yıl
Hem de çok suyu hayatın bir parçası yapmalısın
Ben su içmeyi bıraktığım zaman cildinde beni bırakıyor
Soran+1 yılSu olayina onem. vermeliyim evet
- Sağlık konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılKaynağı bir yiyeceğe ve ya içeceğe karşı tepki olabilir. Öncelikle gıda tolerans testi yaptır.
011 Yorumla
Soran+1 yılSanırım buldum , burdan bir arkadasın destegiyle diyet yapiyorum 1 aydır sabahları ekmek yerine yumurta yiyorum.. sanirim bu sebep yarin ilk isim kesmek yumurtayi umarim bundandir :(
- +1 yıl
yumurtada bol miktarda protein bulunur çok protein de ergen çağdaki kişiler için kalıcı yağ demektir sivilcenin özünde de yağ vardır.
Soran+1 yılBir daha yumurta falan yemiciim :/
- +1 yıl
Yumurtanın akı protein kaynağıdır. Sadece akını yersen diyete katkısı olabilir.
Soran+1 yılEgerki yumurta yuzundense hic bisekilde yemeyi dusunmuyorum 20 dk daha fazladan koşu yaparım genede o yumurta yerine ekmegi yerim
Soran+1 yılGenelde oyledir ama oyle bilinio. Beyazinda sirf proteinn var diye..
Soran+1 yılYok zaten ne beyazi ne sarisi uzun bir sure yemicim. Gene gecmezse doktora giderim zaten
Soran+1 yılIns :( saol
+1 yılHiç bişey kullanma sürekli olarak vakit namazlarını kıl etkisini ilaçtan daha çabuk görüceksin
03 Yorumla
Soran+1 yıl:) saol. denerim
- +1 yıl
Mutlaka dene kısa zamanda etkisini görürsün kırtulursun umarımm :)
Soran+1 yılUmarim
Yağlı yiyecekler tüketme bunun dışında çeşitli kremler var onları kullan
13 Yorumla
Soran+1 yılYagli yiyecekler tuketmiyorum aslinda daha dikkat ederim , o kremler nedir
Soran+1 yılTsk ederim. yardimin icin
Allah şifa versin arkadaşım bak sen aktara git deve sütü sabunu al onu kullan hiç bir şeyin kalmaz
00 Yorumla
+1 yılblue çağını atlattıysan cildiyeye git 6-7 ayda yüzün bebek poposu gibi kalır
03 Yorumla
Soran+1 yılAcikcasi yumurtayi kestim bir duzelme oldu , biraz daha gecsin fotograf paylasirim , cildiyeye gidecegim ama
- +1 yıl
yumurta protein deposu zaten çok yeme. aynı şekilde çekirdek abur cubur cips
Soran+1 yılOyle abarti bir aburcuburum yok zaten de sanirim yumurta bana alerjide yapio. Yemiorum bakalım umarim gecer
+1 yılavakadoyağı kayısı yağı ve kantoron yağı karışımı kesin çözümdür
03 Yorumla
Soran+1 yılDenediniz mi peki? Yag nasil kurutuyor sivilceleri
- +1 yıl
bir kaç bayan arkadaş kullandı izi dahi kalmadı 2 kaşık avakado yağı 2 kaşık kayısı yağı ve 1 kaşık kantoron yağı karıştırıp günde 1 2 kez uygulayın yüzünüze
Soran+1 yılTsk ederim.. araştiriciim
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir toz vardı adını hatırlamıyorum eczacı icindeki suyla karıştırıp vermisti o kurutur geçirir bir daha da çıkmaz
03 Yorumla
Soran+1 yılAdını bulma sansin yok mu :(
Cevap sahibi+1 yılBenzamycin tipocal jel
Soran+1 yılArastiricam tsk ederim
Kil kullanmani oneririm ama tabiki doktor tavsiyesi sart mutlaka gorun.
00 YorumlaYuzune ya da soyle diyeyim sivilcelerine 3 -4 hafta dokunma ugrasma sonuc alirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaknetrent kesinlikle yıla yakın kullandım ama şimdi bebek gibi suratım bir tane bile sivilce yok.
04 Yorumla
Soran+1 yılIlac iste ama :/
Cevap sahibi+1 yılbaşka çözümü yok bu illet içinde. yüzüne ne sürersen sür geçmez. içten gelen bişey.
Soran+1 yılIcime kufredesim geldi
Cevap sahibi+1 yıldoktora git bence gçmsi zor. bir kaç ay zorluk çekersin yüzün kurur falan ama sonuç güzel yani.
+1 yılHacı şakir saf yeşil olan sabun tavsiyemdir.
08 Yorumla
Soran+1 yılDenedin mi?
- +1 yıl
Bak bende çok az çenemde var oda böyle ayna karşısına geçip böm böm bakınca gözüküyor :D
- Sana bir tavsiye daha verim beponthol cilt kremi var. El ve yüz kremi yani hem bu önerdiği sabunla yıka günde 2 kez yüzünü sabah - akşam hemde yatmadan önce suratına bu önerdiğim kremi sür. Bende yok olacak az kaldı :) 2-3 hafta daha şart.
Soran+1 yılBeponthok kullaniorum zaten yuuzume nemlendirici. Ondan cok memnunum ama sabun herkese ayni etkiyi yapmiyor. bir denerim ama :)
- +1 yıl
Birde şu gereksiz stresleri kenara at, sana bir tavsiye daha bak :) Egzersiz yap, vücudunda kan dolaşımı hızlanır ve stresini düşürür.
Soran+1 yılStress fazla , ama duzenli spor var zaten
- +1 yıl
Kitap oku, bilimsel şeyleri araştır, hayatın derinliklerine in. Bunu sadece yap, stresi sinek gibi duvarda öldürürsün.
Soran+1 yılPeki :) tsk ederim..
- +1 yıl
Rica ederim... Bazen o alakasız dediğimiz şeyler inan tokat gibi çarpar surata ama rahatlatır :)
- Devamını Gör (38)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat