Derdiniz olunca bir başkasına anlatır mısınız. Size iyimi gelir kötü mü?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Derdiniz olunca bir başkasına anlatır mısınız. Size iyimi gelir kötü mü?
Ben dertlerimi kimseye anlatmam çünkü anlayacak birisi yok bir de zaten kolay samimi olamadığım ve biraz da utangaç ve içine kapanık olduğum için genelde içime atıyorum dertlerimi ama bu insanlara göre değişir kimisi de dertlerini anlatınca kendini iyi hisseder mesela Dertlerinizi başkalarıyla paylaşmak, duygusal bir rahatlama sağlayabilir. Duygusal yükünüzü hafifletme, stresi azaltma ve rahatlama hissi yaşama eğilimindedir. Dertleri paylaşmak, başkalarının farklı bakış açılarından geri bildirim ve destek almanızı sağlar. Bu, sorunlarınıza yeni bir perspektif getirebilir ve çözüm bulmanıza yardımcı olabilir. Dertleri içine atmak, zamanla içsel gerginlik ve stres birikimine neden olabilir. Bu, duygusal ve fiziksel sağlığınızı etkileyebilir. Dertleri içine atmaya devam etmek, iletişim engellerine yol açabilir. Duygusal konuları paylaşmakta zorluk çekebilir ve ilişkilerde anlayış ve destek eksikliği yaşanabilir.
Ben kimseye bir şey anlatmama fikri ile yaşadım bu yaşa geldim. Çok insan dinledim ve gördüğüm şey şu idi insanlar konuştukça rahatlıyor. Lâkin ben bir türlü bunu başaramadım.
İçinde tutmak doğru değil o derdi illaki birine anlatmak azaltır ve ferahlatır. Kimse yok mu, kediye anlatırım, denize anlatırım, çiçeğe anlatırım, dua ederim, Yaradan ile dertleşirim, illaki bir şekilde kurtulurum.
her türlü artar bence... ama içine attiktan sonra bir çığ gibi büyür orada. ama anlattıkça sadece anlatırsın ve birazda olsa hafiflersin.. çokta bişey değişmez yani dert derttir ve hep var olacaktir 😞
Cevap
3Cevap
Doğru kişiye anlatınca hiç olmazsa bir nebze azalırken. Yanlış kisiler dert üstüne dert ekleyebiliyorlar
Dert içe atılınca stres, mutsuzluk hatta bazen psikoloji bozukluğu yapabilir. Bence yakın bulduğun kişilere anlatmak çok iyi bir şeydir bu durumda. İstenirse pskoloğa bile gidilebilir
içine attıkça elbette
Anlatıkça rahatlarsın içine attıkça bunalırsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?