Aura migreni nasıl ağrısız geçiriyorum?

Arkadaşlar herkese merhaba.

16 yaşımdan beri tanılı aura migren hastasıyım. Yaşadığım görme kaybı ve çıkan zigzaglardan ötürü ilk başta bir göz doktoruna muayene oldum gerekli tetkiklerden sonra beni uzman bir nöroloğa yönlendirdi. Yapılan tahlil ve mr sonuçlarımdan sonra aura migren tanısı konuldu. İlk başta 2 yıl boyunca ağrılarım korkunç ağrılı geçiyordu. Kafama balyozla vuruluyormuş gibi. Atağın sonra ki gününde dahi kafamda ağrı oluşan yere dokununca ağrı hissediyordum. Ağrının şiddetine göre bulantı da ağrıma eşlik ediyordu.

Ama 2 yıl sonra kendi bulduğum bir yöntemle 11 yıldır tüm ataklarım ağrısız geçiyor. Kullandığım yöntemi atak başladığında zigzaglar ve görme kaybı oluştuğunda uyguluyorum.

Şimdi sizlere yapmanız gerekenlerden önce KESİNLİKLE yapmamanız gereken şeyleri söylüyorum.

1) Ne olursa olsun telefon , tablet , bilgisayar ve televizyon ekranına bakmıyoruz. Kesin yasak.

2) Eğik büzük durmuyoruz. Yani dik olacağız kafamızı öne eğmek yan yatırmak yasak. Otururken sırtımızı tam koltuğa yaslayacağız , ayaktayken sırtımızda sopa varmış gibi dik duracağız.

Evet şimdi sıra geldi yönteme yazdıklarımı dikkatlice okuyun ve uygulayın yapması oldukça basit anlaması azıcık zor.

1) ÇOK ÖNEMLİ !! Her ne olursa olsun zigzaglara bakmıyoruz. Ne demek istiyorum. Hepimiz bi şeylere bakarken bir odak noktamız var , asla ama asla odak noktamızı zigzaglara çevirmiyor ve onları izlemiyoruz. zigzag olmayan bölgeyi seçiyoruz iğne ucu kadar dahi alan olsa yeterli. Bakışımızı sadece o alana kitliyoruz. Bu alanı bulmak benim 5-10 dakikamı alıyor sakın öyle bi alan yok zigzaglar yer değiştiriyor demeyin biliyorum , ama her zaman zigzagların oraya gitmediği çok minikte olsa bi yer oluyor. Diyelim ki bu alanı buldunuz full fokus kitlendiniz sonra ne yapıcaz.

Eğer açık alandaysak güneşin vurduğu , güneş gözlüğü takmassak güneşin gözümüzü alacağı kadar parlak bi yer seçiyoruz. Ben genelde gökyüzüne güneşe yakın bi yer seçip bakıyorum. Atak boyunca güneşin gözümü almasından dolayı gözümden yaşlar damlıyor. O parlak güneşli alan zigzagların parlaklığını emmeye başlıyor. Yani zigzagları daha parlak daha güçlü bi ışıkla nötrlüyoruz. Yaklaşık 20-30 dakika kadar sonra zigzaglar gözümün üst tarafına yoğunlaşıp kaybolup gidiyor. Ve hiçbir ağrı yaşamadan , yalnızca alnımda hafif bi ağırlık hissediyorum.

Kapalı alanda isek telefon flaşını açıyor ve odada ki tüm lambaları yakıyor ve ortamı aşırı aydınlık hale getiriyoruz. Açtığımız flaşı zigzagların en yoğun olduğu yere vuruyoruz. Baktığımız yer ise yukarıda yazdığım gibi zigzagsız yer olmalı. Bu yöntemde en krtik olan şey kesinlikle zigzagla göz göze gelmemek ve hemen çok fazla ışıkla onu nötrlemek. Uyku sırasında atak yaşadığımda ise maalesef uyuduğum için yöntemi uygulayamıyor ve korkunç baş ağrısı ile uyanıyorum.

Umarım bunu okuyan insanlara bi faydam olur. Yöntemi denerseniz lütfen tecrübelerinizi paylaşın. Aklınıza takılan yer olursa sorun. Sağlıcakla kalın

Aura migreni nasıl ağrısız geçiriyorum?