+1 yılKarabük de mi okuyorsun ya da yaşıyorsun?😁😁 şimdi bu sorunun, iki cevabı var ;
1. Eğer dinci aile yapısına sahipsen ve para da bulabiliyorsan; özelde test yaptıracaksın ve kapmışsan ailene durumu anlatıp tedavi ettirmelerini söyleyeceksin. Para bulamıyorsan, mecbur devlette enfeksiyon hastalıkları biriminden yaptıracaksın. Ailen de muhtemelen ,, kurcalarsa öğrenir. Bu durumda , Ya öldürürler ya da seni eve kapatıp tedavi ettirip daha sonra da kızlık zarını diktirip biran önce sevmediğin adamla evlenmeye zorlarlar.
2. Eğer laik aileye sahipsen, yine de kızarlar. Ama korunmadığın için, kızarlar. Çünkü çoğu laik aile, bunları takmaz; Tedavi ettirirler ve evlenmeye zorlamazlar
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
HIV veya AIDS'in belirtileri genellikle enfeksiyondan sonra birkaç hafta veya aylar sonra ortaya çıkar. Bu belirtiler grip benzeri semptomları içerebilir: ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, boğaz ağrısı, yorgunluk ve lenf bezlerinde şişme gibi. Ancak, bu belirtiler başka bir durumun belirtisi olabilir, bu nedenle kesin bir tanı için bir sağlık uzmanına başvurulması önemlidir. HIV veya AIDS şüphesi olan herkesin test yaptırması önerilir.
02 Yorumla- 1 yıl
yıllar sonrada cıkabilirmi
- 1 yıl
@dkdkdkdkdkdkd bende kas ağrıları var kaç 1 ay geçti yeni başladı tabi kas agrilari elisa testi hpv ve hiv testi oldum hepsi negatif çıktı ama neden semptomlar birebir uyuyor anlamiyorum
+1 yılBu yorum yazanlar ne slk insanlar ya kadın eşim aldattı boşanıyorum diyor yok Afrikalı yok karabük yok dinci aile yok şöyle bu ülkede kadın olmak ne zor arkadaş bildiğiniz bir şey yoksa susun.
Aile hekiminde ve ücretsiz sağlık merkezinde yapılıyor diye biliyorum yinede araştırın sorun.42 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyleler ben başka bir şey diyorum onlar başka diyo neyse asıl bilgilendirgin için
- +1 yıl
Gerçekten ya.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
110Cevap
- Sağlık konusunda 2,2b cevap paylaştı.
u +1 yılYa o cinsel yolla bulasmiyor mu tek eşlilik diyince yobaz oluyorduk
15 Yorumla
Soran+1 yılTek eşlilik benimki zaten evlendim kocamdan bulaşmis olabilir dedim doktora gittim bir şey yokmuş
- +1 yıl
Geçmiş olsun 🌸
Soran+1 yılSağol canım
Soran+1 yılEvet
- Sağlık konusunda 39,9b cevap paylaştı.
u +1 yılDoktora görün
01 Yorumla
Soran+1 yılGöründüm zaten
HIV veya AIDS virüsünün bulaştığını anlamak için belirtilerine dikkat etmek önemlidir. Ancak, belirtiler kişiden kişiye farklılık gösterebilir ve bazen hiç belirti göstermeyebilir. Genel olarak, HIV veya AIDS ile ilişkili belirtiler arasında uzun süren grip benzeri semptomlar, yorgunluk, kilo kaybı, ateş, gece terlemeleri, deri döküntüleri ve sık enfeksiyonlar bulunabilir. Ancak, bu belirtiler başka birçok hastalıkta da görülebilir, bu yüzden kesin bir tanı için bir sağlık uzmanına başvurman en iyisi olacaktır. Unutma, HIV veya AIDS hakkında endişeleniyorsan, bir doktorla konuşmak önemlidir. Sağlığın için en iyisini dilerim!
00 YorumlaDoktora gidip test olmadan anlaman zor. Bak sağlık çok önemli. Cesaretini topla ve doktora git güzel kardeşim. Tek başına önce dahiliyeye git. Ben hivden şüphe ediyorum de doktora. Ordaki doktor seni daha doğru yönlendirecek. burada hakaret edenlere kulak asma kendi sağlığını düşün.
16 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlar yanlış anlar diye korkuyorum
- +1 yıl
Kızım sen sal ak mısın? Kardeşim olsan evire çevire döverdim seni. Ama seks yaptığın için değil bu zihniyete sahip olup utandigin içim doverdim. Oraya kimler gidiyor biliyor musun? Kocasını 50 kere aldatan kadınlar gidiyor. Onlar utanmıyor da sen mi utanıyorsun?
Doktorlar neler neler görüyor. Kimse sana laf edemez. Hemen bir randevu al hem de çok hızlı bir şekilde al hemen. Dahiliyeden al. Test ol. Doktora ne yaptığını anlat utanma. Ha şunu da not edeyim gözün korksun. Eğer sen bugün geç kalıp doktorda test yapmazsan. Belirtilerini ailenden ya da cevrenden biri anlayıp görürse asıl utancı sen o zaman gör. Unutma ailen ve çevrenin de bir cinsel hayatı var. Herkes bu hastalıkları konuşur ve uzak durmaya çalışır. Hemen git test yaptır.
Soran+1 yılHaklısın
Soran+1 yılTamam seni ekliyim o zaman pozitif çıkarsa sana söylerim yardımcı olursun
+1 yılHIV veya AIDS virüsünün bulaştığını anlamanın belirli bir belirtisi yoktur çünkü HIV taşıyan bir kişi belirtiler göstermeyebilir ve virüsü taşıyan bir kişi sağlıklı görünebilir. Ancak, HIV ile ilişkili belirtiler genellikle enfeksiyondan sonra birkaç hafta veya aylar sonra ortaya çıkar ve grip benzeri semptomlar, ateş, boğaz ağrısı, halsizlik gibi belirtiler içerebilir. HIV testi yaptırmak, enfeksiyonu teşhis etmenin en güvenilir yoludur. Eğer cinsel temas veya iğne paylaşımı gibi riskli davranışlarda bulunduysanız veya şüpheli bir durum varsa, bir sağlık uzmanına danışarak HIV testi yaptırmanız önerilir. Bu, erken tanı ve tedavi için önemlidir.
00 Yorumla
+1 yılSupheli iliskiden 2-3 hafta sonra gidip test yaptirabilirsin hastanede. Genelde 3 hafta yazmislar... yani bi sure gecmesi gerekiyo vucuduna virus girdiyse antikor olusmasi ve bunun tespit edilecek kadar cogalmasi icin.
06 Yorumla
Soran+1 yılEmin değilim sadece şüphe benimki
- +1 yıl
Wala ben de gecenlerde karabuk olayindan sonra test alip kendim yaptim :D hastaneye gitsen daha kolaydi aslinda. Yani aktif cinsel hayatim yok ama sirf meraktan yapmistim :D negatif sonuc.
Soran+1 yılNerde yaptırdın dahiliyede mi ne diyorsun hıp var mı diye
- +1 yıl
Hip ne ya hiv mi hpv mi? Enfeksiyon bolumunden yapiliyomus hiv testi.
Soran+1 yılAnladım kan tahlili ne kadar süre de çıkar
- +1 yıl
Ne biliyim :d
+1 yılAcilen doktora randevu al ve test yaptır, ciddiye alman gereken bir şey. Eşinizden bulaştıysa eğer üzgünüm, eşiniz muhtemelen hayat vatandaşlarının evlerine girmiş. Yani siz kendinizi korumaya alın, ilaç tedavisi vs olacaktır çok geçmiş olsun.
06 Yorumla- +1 yıl
:) ne denilebilir ki
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim, o sizin güzel kalbiniz. Dilerim ki tüm insanlık bu şekilde yaklaşabilmeyi öğrenir.
- +1 yıl
Çocuklar ölmesin. Mesela yani.
Kaşınma olur sivilce çıkar isteksizlik olur midem bulanır ara sıra adet görmezsin ayakta durmakta zorlanırsın ayakların titrer derin yağlanır saçın rengi değişebilir vücudun rengi sararır dişlerin çabuk çürür tırnakların geç uzar şaka şaka ne bileyim ben
01 Yorumla- 1 yıl
ay belirtileri okudum ölüyordum bende var diş çürümesi falan
+1 yılBildiğim kadarıyla cinsel yolla kan veya sıvı geçişiyle bulaşan hastalıklar bunların testleri var bu hastalıklar çok kişiyle bir şeyler yaşayanlarda ve çoğunlukla siyahilerde bulunuyor diye biliyorum Karabük Üniversitesi olayı patladıktan sonra sormak istiyorum Karabük’te mi okuyorsun
00 Yorumla
+1 yılYani mutlaka yara falan olur. ya da şüphe varsa test olur. Bunalr cinsel yollami bulaşan hastalıklarda. Allah başa verme.
07 Yorumla
Soran+1 yılVar sivilceye benzer birseyler
- +1 yıl
Yani hiç durma test yaptir
Soran+1 yılUtanıyorum ama biraz ya boşuna süphleniyorsan
- +1 yıl
Sağlıkta ayıp olmaz hiç bekleme git derim.. belki daha çok ilerler doktorlar bunun için var seni tanımaz etmez. İnsanlık hali herkesin başına gelebilir
Soran+1 yılO zaman gideyim bugün
- +1 yıl
Git ihmal etme belkide hiç bsiey Yoktur için rahat eder
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılTest yaptır eşşek misin şüpheleniyorum diyorsun hala test yaptırmamışsın. Bendede hpv vardı sonradan geçti ama hiv aids sıkıntı
01 Yorumla- 1 yıl
belirtilerin neydi
+1 yılAlıntı, sivilce benzeri şeyler yorgunluk halsizlik gibi kendini göstermeye başlar doktor arkadaşım var isterseniz daha detaylı sora biliriz
01 Yorumla- 1 yıl
sorsana doktor arkadasına kac haftada aysa belli ediyormus kendini ve yıllar sonrada cıkabiliyormuymus
Gizli Üye(30-35)+1 yılYorumlara Karabük Yazanların zeka seviyesi yerlerde... Aids hipv sadece Karabük'te mi var sanıyorsunuz siz sallaqmisinuz İstanbul İzmir Ankara çalkalanıyor
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSoruna da gelirsek evlenmeden test yapıyorlar zaten kan testi falan niye yapıyorlar sanıyorsun virüs vs var mı diye
Soran+1 yılEvlenmeden kan testi yaptılar bize yinede var midir
Cevap sahibi+1 yılTestte bişi çıkmadiysa ve Evlendikten sonra eğer eşin biriyle olmamışsa yoktur
Siğiller oluşmaya başlar ilk evrede temas edilen bölgelerde
02 Yorumla
Soran+1 yılSonra
+1 yılGooglede yazsan kanser dicek. Başka türlü bilmiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHem de bu yaşta yazık… kan testi yaptırmak zorundasın aile hekimi de yapıyor ve hiv için olduğunu belirtmen gerekiyor…
25 Yorumla
Soran+1 yılEvet de benimki sadece şüphe
Cevap sahibi+1 yılBu şüphe durduk yere çıkmaz… altında bir icraat var ki çıkıyor ve tamamen sana maddi manevi zarar veren bir icraat ! Anlamıyorum ki insan kendini hiç mi sevmez
Soran+1 yılHastaneye gittim boşuna şüphelenmişim
Cevap sahibi+1 yılAnlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az
Soran+1 yılEvet evet
- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıliyi ki değil. Sevindim senin adına.
00 Yorumla Az sevişin artık sonra gitcen başkasına bulaştırcan pis hastalıklı seni
00 Yorumla
+1 yılKarabük üniversitesi öğrencisi soru sordu koşun 🤣🤣🤣
00 Yorumla
+1 yılEnfeksiyon hastalıklarına git ama 5 ay kuluçka süresi var ve hiv ve aids aynı sey
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılTest yaptirman lazım ama ilişkiden 5 6 ay sonra yaptirman lazım testi
00 Yorumla
+1 yılAni zayıflama eklem ağrıları uykuda Ateş terleme var mı benizde solgunluk
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOf hiv diye aids diye bir şey yok aslında virüs diye bir şey yok her şeyin bir açıklaması var ama bu ilaç sektörleri insanları resmen daha beter hale getirmeye çalışıyor.
00 YorumlaSağlık konusunda 398 cevap paylaştı. Halsizlik felan olabilir. İshal durumları da olma ihtimali vardı diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılAids bir virüs değildir. Gelişen sendromun ismidir. Hiv virrüstür. Kan tetkiki bakılmadan anlaşılması mümkün değil
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoktora gittim degilmisim diyemezsin, şüphelendiğin iliskiden birkac ay sonra test yaptırırsan ortaya cikar doğru sonuc
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaşıntı ve cinsel istek oluyormuş bi yerde okumuştum bunlar var mı
01 Yorumla
Soran+1 yılVar
Gizli Üye(25-29)+1 yılHasta olursun bağışıklık sistemin yavaş yavaş yok oluyor
11 Yorumla- 1 yıl
kaç ayda veya yılda haftada
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu soru niye sürekli soruluyor son zamanlar? ya da soran kisi hep ayni kisi mi -.-
03 Yorumla
Soran+1 yılKarabük'te olmuş diyorlar bende şüpheleniyorum kocamdan gerçi kendisi İstanbul'u
Cevap sahibi+1 yılaaa 😣 ay dikkat edin. bu bulasici bisey mi ki ya 😣
Soran+1 yılCinsel yolla bulaşiyormuş
+1 yılTest yaptır bu virüsler çok geç belirti gösterir ilk 6 ay kuluçka dönemidir ve eğer pozitif çılarsa bu süre içinde ilişkin olan herkese haber vermen gerekir yayılmasını önlemek için
00 YorumlaKasıklarında yara veyatta uçuk tarzı şeyler çıkmasından anlayabilirsin (bence test yaptir cünkü bu belirti ped veyatta ağda hassaslığındanda oluşabilir)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTesti nasıl yaptırdınız ben de yaptırmak istiyorum ücreti falan ne kadar
00 Yorumla
+1 yılKaraçük unide mi okuyon kanka
41 Yorumla
Soran+1 yılHyr
Daha önce ilişki yaşamış kişilerle birlikte olursanız bulaşabilir
20 Yorumla
+1 yılGenelde kadınlar taşıyıcı olur onlara bulaşmaz bulaştırırlar ama öyle bir şüphen varsa acilen doktora gitmelisin
00 Yorumla
+1 yılKarabük üniversitesi mi?
319 Yorumla
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
Kaç yaşındasın
Soran+1 yılHer hesabıma yazıyorsun be adam
- +1 yıl
Sende her hesaptan soru sorms o zaman
Soran+1 yılSende her hesabıma cvp verme
Soran+1 yılHepsinde ismim Esra
- +1 yıl
Diğer hesabın neydi ben niye hatırlamıyorum. 3 aydır hesaba girmedim
Soran+1 yılYok girdin hesaba
Soran+1 yılBana laf da attin
Soran+1 yılEsraxxaq
- +1 yıl
Hatırlamıyorum ozelden yaz bana ne yazdığımı
Soran+1 yılUnuttum bir laflar ettmistin
Soran+1 yılbir şey olmicak iyi günler egolu sağlıkçı bey
- +1 yıl
Kesss
- +1 yıl
Terbiyesiz
Soran+1 yılTamam kestim
Soran+1 yılNeyi
- +1 yıl
Hesabıma yaz bit bir şey diyeceğim
Soran+1 yılYaz bekliyorum
Kadın doğumda smear testi veriyorsun sanırım
10 Yorumlagit test yaptır umarım yoktur geçmiş olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılSağol inşallah
Karabük'de misin 😆😆 cukurun derinliği ne kadar oldu
00 Yorumlatest yaptir hastaneye gidip baska turlu ogrenemezsin
00 Yorumlabelirtilerin uyusuyor mu bebis? bunlarin testleri yapilir dikkat et kendine
00 Yorumla
+1 yılSenin adına sevindim üzerinden bir kamyon stressiz atmışsındır
00 Yorumladoktora kan tahliline git. istemesende genelde test ediyorlsr
00 YorumlaTest. Yaptırabilirsin ama. Çok sinsi ilerler. Vucuta. Kendini saklıyor bazen sizi şüphelendiren ne
01 Yorumla- 1 yıl
ne kadar surede belli olur
+1 yılinsanın başına hersey gelebilir utanmayın hastaneye gidin
00 YorumlaKaşıntı ve şişme. ürolojiye acilen git erken teşhis önemli. Karabüllük üniversitesi :dd
00 YorumlaGeçmiş olsun ve tedavisi çok zor iğrenç bir hastalık
00 YorumlaPis kokan akıntılar olmasi halsizlik en büyük belirginligi ten renginde hafifi sararma
10 Yorumla
+1 yılEtkilerini hemen görmezsin belki 5 yıl sonra bile çıkabilir
00 Yorumla
+1 yılCinsel ilişkiyle bulaşan virüs bunlar bir birliktelik olduysa doktora gitmen gerek
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun Karabük e mi gittin
20 Yorumla
+1 yılinternette belirtileri yazıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılKarabük mü kardeş Allah kurtarsın
01 Yorumla
Soran+1 yılDeğil Karabük
Sağlık konusunda 523 cevap paylaştı. Herşeyin bir bedeli var kan ver
07 Yorumla
Soran+1 yılBenimki sadece şüphe
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılBoşaniyoruz zaten
Soran+1 yılEvet t
+1 yılKarabük ünidemisin
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır
+1 yılTest yaptır, her önüne gelene vermezsen bulaşmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılneden supheleniyordun hangi testlweı yaptırdın
00 Yorumla
+1 yılKan tahlili iyi fikir bence
00 Yorumla
+1 yılCinsel istegin var mi
00 YorumlaSağlık konusunda 550 cevap paylaştı. Doktora git test yaptır
00 Yorumla- Devamını Gör (90)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhaba.
Ben, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzman Doktoru Gizem;
AIDS, tedavi edilmeyen HIV bulaşının sebep olduğu hastalığın adıdır. HIV tedavi edilebilir yani baskılanabilir fakat, AIDS'in tedavisi henüz bulunmamaktadır. Bu nedenle HIV şüpheniz varsa vakit kaybetmeden enfeksiyon hastalıkları uzmanına görünmenizi öneriyorum.
Sorunuzun cevabı:
Erken dönemde, HIV enfeksiyonu genellikle belirti vermeyebilir veya hafif semptomlar gösterebilir, ancak bazıları grip benzeri semptomlar, yorgunluk, halsizlik ve ateş olarak ortaya çıkabilir. Daha ileri aşamalarda, kilo kaybı, tekrarlayan ateş, gece terlemeleri, kronik ishal ve lenf bezlerinde şişme gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Fakat bu belirtiler de yeterli olmayabilir. HIV bulaşının kesinliği için test yapılması gerekir.
HIV veya AIDS şüphesi olanlar, sağlık uzmanlarına başvurarak kan testi yaptırmalıdır.
HIV testi, antikor veya antijen testi şeklinde yapılır ve pozitif sonuçlar erken tedaviye başlamak için önemlidir.
Şüpheniz varsa HIV enfeksiyonunun yayılmasını önlemek için korunmasız cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır.
Faydalı Linkler:
HIV belirtileri nelerdir?
HIV'li biriyle ilişkiye girmek, mutlaka hastalığın bulaşması anlamına gelir mi?
Pozitif yaşam derneği
Hastalığınız için en iyi doktorlar
Ankara doktorlar
İstanbul doktorlar
İzmir doktorlar
Online Enfeksiyon Hastalıkları Doktoru