Psikolojim baya kötü bir durumda. Kendi başıma toparlamaya çalıştım fakat daha çok delirdim. Bugün psikoloğa gitmeye karar verdim ve gittim. Bana bir ilaç verdi ve ileri tarihe tekrar randevu verdi. İlacın beni iyileştireceğini düşünüyorum ancak tanıdıklarım ve eczacı kendine kendine çözmeye çalış, ilaca başlama gibi şeyler söyledi. Bu zamana kadar tek başıma çözemedim zaten. Sizce başlamalı mıyım? Bağımlılık yaratır mı?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılÇevredeki insanlar sana yardım etmeyi çok biliyorsa yardım etsinler. Onca yıl okumuş doktor sana o ilacı yazıyor ise bir bildiği vardır. İlaçtaki bağımlılık yapıcı madde hakkında pek bir şey bilmesem dahi onca yıl okumuş doktor elbette seni bağımlılar gibi ortada bırakmayacaktır. Herkes kişinin hissizleştiğini söylese dahi bence asıl doğru olan bu. Zaten duyguların ile baş edemeyecek durumda olduğun için kafayı yemek üzeresin. Duyguların çok şiddetli ve seni yorduğu için. Bence hissetmeyerek bir süre aklı selimi seçip kendin için en doğru olanı seçerek rahatlamak ve sonra dozun yavaş yavaş azaltılması sana yarar sağlar. İnsanlar mutsuz veya depresif olduğu zaman kendisi ile ilgilenmez sana önereceğim şey spor yapman kendine dikkat etmen saçlarını kestirip yeni şeyler deneyip yenilenmeye çalışman. Belki bir evcil hayvan vb alabilirsin bilmiyorum durumun nasıl. Kısaca çevreyi dinleme. Bazen herkes senin iyiliğini istediği için konuşmaz.
10 Yorumla
+1 yılŞimdi ilaca bağımlı olma diye aslında sana kötülük değil, bir öneri sunmuş yardım etmek istemiş, fikrini beyan etmiş bundan bir problem yok her insan, karşısında ki kişiyi morel ve motive etmek için bu şekilde konuşmalar yapabilir. Öncelikle psikolog zaten bildiğin üzere sadece konuşur. Ama psikiyatrist gerekli ilacı hastaya temin eder. Psikolojik sorunların ciddi ve artık kendin çözemediğin problemlerin varsa daha iyi hissetmek ve düzenli tedavi görmen sağlıklı olacak. Ama ben kullanmak istemiyorum ve kendi sorunlarımı kendim çözerim bana konuşmak yeterli diyorsan sen bilirsin içmezsin ve kendi içinde mücadeleye girersin. Karar senin sana müdahale edip hayatına karışmak istemem ama çıkamadığın bir durum varsa ortada, bir süre kullanmak senin için iyi olabilir..
00 Yorumla
+1 yılSelam, bende kötü bir süreç geçiriyordum ergenlik, hayat ve ilişki konusunda çok kötüydüm sürekli kötü olaylar yaşıyordum ve sonra da Mehmet Yıldız - Hayalhanem YouTube sayfasında Kalbini yorduğun yeter videosunu izleyince bu geçici dünyaya çok önem verdiğimi fark etmiştim ve sonrası videoyu izleyince namazıma, dinime sarıldım Elhamdüllilah yaradan bütün acılarımı sardı ve dindirdi psikolojik olarak üst düzeydeyim. Psikolog olarak Allah yeter emin olun gece vakti abdestinizi alın şükür namazınızı kıldığınız da içinden geçeni Allah'a anlatın O içinizden geçeni biliyor yine de siz anlatın çokça faydasınız göreceksiniz:)
https://www.youtube.com/watch?v=otfHT4Zsfo0&pp=ygUiaGF5YWxoYW5lbSBrYWxiaW5pIHlvcmR1xJ91biB5ZXRlcg%3D%3D22 Yorumla- +1 yıl
Ben bu adamı 3 senedir takip ediyorum. Psikolojik olarak iyi gelsede hala kendimi üst düzey hissedemedim
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
63
Cevap
59Cevap
Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bak abicim ilac konusunda beklenti yanlış. Uzun yıllar ilaç kullanmış ve kullanmak zorunda olan bir abin olarak şunu diyorum sen kendi kendine yapacaksın. Karar vereceksin. Sonra kendini anlayacaksın. Düşüneceksin. Kendini sevmek zorundasın. Direnmeyi öğreneceksin. Sosyal ortam sorunu mu var? Gel bisiklete başla. En ucuz olanını al. Önce bakkala git gel. Sonra şehrini keşfet. Bisiklet sosyal bir olgu. Şırnak Cizre de bile Bisiklet topluluğu var. Katılmak için Bisiklet kask ışık yeterli. Bisikletin dünya üzerinde kardeşliği var. Her meslekten insan var. Dünya turu yapanlar var. İletişime açık herkes. Kendini keşfedince hayat senin için yeniden başlar.
39 Yorumla- +1 yıl
Bravo👏🏼👏🏼
- +1 yıl
Olumsuz dûsunceleri bastirinca zihnimiz bitiyo aslinda hersey
- +1 yıl
Saglik cok onemli
- +1 yıl
Seni cok iyi anliyorum merak etme
- +1 yıl
👍😊
Soran+1 yılkabus goruyorum ben kendimden attim kotu seyleri ama beyin atmiyor her sey kafada bitiyor
+1 yılBen de antidepresan kullanıyorum ve hani sürekli Duygu karmaşasında olduğum için birkaç ilaç daha kullanıyorum kullanınca gerçekten rahatlıyorsun bağımlılık yapmıyor onu diyenler yalan söylüyorlar kullanan bilir ilaç tabii ki de iyi bir çözüm yolu değildir ama insan bir yere kadar kendine destek olur artık olamayınca da ilaca başvurdum ben ilacı alarak daha rahat ve daha düşünceli olarak daha iyi hissederek kullanıyorum ve eski düşünceler eski şeyler yok artık kafanın içinde sürekli düşünce duyguları yok antidepresan bence kullan o diyenler uyuşturuyor seni işte bağımlılık yapıyor diyenler her şeyi doğal yoldan çözen insanlar doğal yolla da kimsenin iyileştiği gözükmemiştir senin bu hastalık değil zaten daha çok hareketleniyor da sokabilmen için sakinleşmeni sağlayan daha rahat düşünmeni sağlayan bir ilaç eğer bunu psikiyatri verdiyse kullan ama psikiyatri harici lütfen kullanma
00 Yorumla
+1 yılBenim doktorun bana söylediği söz;
Kendini bir tanıya, bir kalıba sokmak ilaç tüketimini artırmaya yönelik bir kandırmaca.
Hiç kimse bipolar, borderline, anksiyete sahibi değil. Kişileri uydurulmuş kalıplara sokarak deli olduğuna ikna etmeye çalışmak için türetilmiş safsata bunlar. Sen gayet sağlıklı bir insansın. Uğraş bulmadığın için kendini kötü hissettirecek sebep arıyorsun. Buraya birçok insan geliyor, çevresinin üstüne kurduğu baskılar neticesinde ilaçlar veriyoruz evet.
Hayatını ve beynini köreltmeye lüzum var mı? Bence yok.01 Yorumla- +1 yıl
Dedi demesine, durumum günden güne kötüleşiyor. Uyku problemi, kabuslar, kaybolmuşluk ve boşluk hissi derinden derine beni içine alıp götürüyor. İlaçlar durumumu bir nebze olsun rahatlatır mıydı bilmiyorum. Tanı vs koymak istemedi kendisi. Durumumu anlattığımda; git iş bul düzelirsin dedi.
Duvara toslamışa döndüm. Çalıştığım iş neticesiyle daha da kötü olduğumu da ekledim konuşmanın içerisine, iş değiştir dedi ahshshs
selam. yaklaşık 2 senede 25 küsür antidepresan değiştirmiş biri olaraktan şunu söylüyorum ki eğer gerçekten iyi değilsen kullan. şu hayata bir kere geliyoruz ve yok bağımlılığı yok şusu busu diyerekten bizi daha iyi yapacak şeylerden mahrum kalmak saçma. lakin şöyle bir durum da var ki eğer terapi ile düzelecek gibiysen o zaman başlama. psikolojik sorunlarda tedavi bilişsel davranışçı terapi ve ilaçtır genelde. ilaç terapiye yardımcı olarak verilir. zaten doktor senin durumunu değerlendirerek en iyi kararı verir.
12 Yorumla
Soran+1 yılben cok cozmeye calistim ama artik uyuyamiyorum ve kabuslar goruyorum biraz da bilincaltimla alakali normal gundelik hayatimda cok sorun yasamiyorum ama icimde olup bitenler oluyor
- 9 ay
Ben terapiyle duzlecegini hissediyorum ama imkan olmadigi icin gidemiyorum o yuzden dokturun verdigi antideprsani kullanacam
İlaç sadece aracı. Dikkat eksikliği ve hiperte bozukluğu olan biriyim ( dopamin üretim sıkıntısı vs) ve ilaçlar dönem dönem beni iyi yaparken bazen çökertiyo. Ama hayatım boyunca ilaçlara mahkumum. Vicudumda eksik olan şeyler. Ve açıkçası bi süre sonra ilaç dozu işini öğreniyorsun. Benim piskiyatri ücretsiz kıyak geçtiler devlet olmasına rağmen. Ama kadından memnun değilim. Ve ilaç dozlarımı kendim ayarlıyorum. Belli süre geçince bence sende öyle yap. Bazen ilaç mide bulantısı yapıyor o aralar 2 günde bir alıyorum ilacı. Vs vs gibi. Ama asla başlarda böyle yapma
. Vicudun ilacı emme ve alışma süresi var. Yan etki yapacaktır. Mide bulantısı, yemek yeme veya tam aksi. Kalp çarpıntısı. Olabildiğince sakin kal ve doktorun ile iletişim kur.10 Yorumla
+1 yılKanka insan sağlığının kimyasal ilaçlara teslim edilmesini doğru bulmuyorum benim tavsiyem doğru insanlar ile tanışıp sorununun çözümü için destek alman yönünde olur ama doğru insanıda bulmak imkansıza yakın bir şey bende çok psikologları gezdim hepsi ilaçlar yazıp seni ya uyutuyor ya da ortalıkta maymun gibi dolaşıyorsun ben artık sorunlarımla yüzleşmek veya kimyasallarla zehirlenmek yerine kendimi deliye vuruyorum başka türlü rahat edemiyorum sen bir dene ilaçları belki seni iyi yapar yapmazsa dediğimi düşün
00 YorumlaSakın sakın haa kullanma... Ben kullandım çok pişmanım kullanmayan herkes bi işe yaradığını sanıyor ama insanı daha da kötü yapıyor... basta içince böyle bi beyninde uyuşukluk etkisi bırakıyor sersemliyorsun aşırı uyku yapıyor baş dönmesi falan kendinde değilsin yani alkol almış gibi gün geçtikçe kullandıkça yani eski halini daha da ozlemeye başlıyor insan keşke kullanmasaydım diyor o yüzden deneyimli biri olarak sakin kullanma derim
00 Yorumla
+1 yılPsikolog dinleyip ilacı kullanmalısınız tabii ki ama sık sık da psikologunuzu ziyaret edin ayrıca rahatlamak da istiyorsanız benden size tavsiye imkanınız varsa doğaya çıkın toprağa uzanın yatın çapa falan yapın sevdiğiniz kişilerle takılın varsa bunlar yararlı olacaktır ama öncelik psikoloğun dedikleri
00 Yorumla
+1 yılTabii kide başlamalisin bende bir ara aşırı kötüydum intihar bile etmeyi düşünüyordum sonra ailemin istegi üzerine psikologa gittim ve bana ilaç yazdı onları kullandım ve şu an çok iyiyim doktorumun kontroluyle ilacı biraktik ilaç bağımlılık falanda yapmıyor korkma doktor yazdıysa lütfen kullan
00 YorumlaBence baş edemiyorsan bir dönem ilaç kullanmanı öneririm çünkü hayattan koptuysan o ilaçlar birazda olsa yardımcı oluyor seni toparlamana, zaten kullansan hayatın boyunca kullanacaksın diye bir şey yok seni bir dönem idare eder sonrasında psikolog randevularıyla kendini anlayabileceğin kitaplarla ve üstüne kendini psikolojin hakkında geliştirerek kendine en iyi katkıyı sağlayabilirsin. Demem o ki bir dönem kullan sonra zaten vakti geldiğinde kesilmesi gerektiğini anlayacaksındır. İlaca bağımlı olurum diye düşünme bende kullandım ama bırakması zor diye bir şey yok her şey yardım almana ve kendini geliştirmene bağlı :)
00 YorumlaAntidepressan ilaçlar, intihar eğilimi olan kimselerde, intihar düşüncelerini ve isteğini arttırmak gibi olumsuz etkilere sebep olabiliyorlar. O yüzden, böyle düşünceler ve duygusal değişimler yaşama ihtimaline karşı doktorunla irtibat halinde olmalısınız.
00 YorumlaNe eczacıyı ne de yakınlarını dinleme.
İlaca başla, eğer kendin hâlledebilecek olsaydın doktora gitmezdin ve sana ilaç takviyesi vermezdi. İyileşmen için bir adım olarak görmelisin. Hiçbir ilaç bağımlılık yapmaz. Zamanla bırakılır hepsi. Çok geçmiş olsun00 YorumlaMerhaba, öncelikle psikiyatri ilacı kullanma derim ben raporlu ilaç kullanmıştım birisi var olmayan şeyleri duyma görme konuşma vs diğeri de aşırı sinirlilik kasıtlı kendine zarar verme vs ilk başta hap küçüktü zaten yarım almıştım ve kendimden geçip ertesi gün akşam üstüne kadar uyumuştum günüm uyuyarak bitmişti bir süre sonra bağımlılık yapmaya başladı düşünmeden hareket etmeye başladım sonradan bıraktım evet bağımlılık yapıyor şu an tedavi görüyorum psikolog tedavisi ilaç kullanmak istemedim Psikolog Dr. da bana aynı şeyi dedi ben seni komple iyi edemem kendini iyileştirmen gerek demişti doğru demiş aslında kendini sen iyi etmelisin. Sana iyi gelen şeylerle meşgul ol demişti öyle yapmayı deneyebilirsin mesela dağların ufuk noktasına bakabilirsin, göl veya deniz varsa yakınında sonuna bakmayı dene bana öyle demişti çünkü ☺
00 YorumlaSağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bagimliliktan ziyade ise yaramayan cok ilac var. Sana uygununu bulana kadar denek gibi hepsini denetir. Ve tembellestirir, mucadele etmek yerine ilaclardan medet umarsin. Bende yasadim biseyler zamaninda ama kullanmadim. Cok agir vakalarda tamam ama onun fisinda gereksiz. Bence sende kullanma. Anlamadan dinlemeden yazdi gecti dimi? Bu kadar kolay olmamali bu, yeyerince dinleyip oyle yazmali ama umrunda degilsin.
00 YorumlaSağlık konusunda 777 cevap paylaştı. İlaç bağımlılık yapabilir, bu ilaçlar aşırı kilo aldırıyor. Ve zamanla kullandığın ilaç yetersiz geldiği için yüksek doza geçmek zorunda kalıyorsun. İnan bana belki de su anki iyi halini bile mahvedebilir o ilaçlar. Çok iyi düşünmen lazım. Bu sorunu ilaçla değilde ne biliyim haftasonu iki bira içerek çözmeye çalış, ya da haftaiçi iç. En azından kafan daha sağlam olur👍
00 YorumlaBence başlamalısın. Kendi başına çözememişsinki doktora gitmişsin. Oda sana yardımcı olsun diye ilaç vermiş. O ilacı içmeyi o kadar dert etme. Keşke her sorun ilaçla çözülebilse. Düşünsene bi derdin var bitane ilaç içiyosun geçiyor. Oh ne güzel
00 Yorumla
+1 yılBağımlılık yaratır mı sorusu? Şahsi düşüncemi söylemek istiyorum. Bir süre sonra bağımlılık yapabilir. Kopamıyorsun çünkü. Tabi her ne kadar bağımlılık yaratmıyor deseler de bence evet. Zor durumdasın içmen faydalı olacaktır.
00 Yorumla
+1 yılTavsiye verme haddini kendimde bulmuyorum fakat bu tarz ilaçlar şeker gibi dağıtılıyor. Sosyal medyada, YouTube'da Psikolog İzzet Güllü'nün içeriklerine bakabilirsin. Sana yardımcı olacağına inanıyorum.
00 Yorumlaİlaç iyileştirmez yani psikolojik olarak kötüsün bişeyleri konuşarak ya da kendi kafanda çözmen gerekiyor. İlaçlar sadece biraz daha üzüntüyü mutsuzluğu az yaşamama o dönemi hafif atlatmana yardımcı oluyor. Bağımlık yapanda var yapmayanda, bende psikolojik destek almak için gitmiştim doktor da söylemişti. Her şey kafada bitiyor. Keşke ilaç içince düzelse her şey..
00 YorumlaEvet kendi kendine başarmak zordur yanında biri olmayınca ama antidepresan kullanınca iyi gelmesi önemli değil o günlük sakinleştirme özelliğine sahip sürekliliği asla yok. Hayatının geri kalanında kendini bulup bu halden kurtulmak istiyorsun ikaçlarla birlikte ruhunr ulaş niye böyle olduğunu bul sorunu bul sonra çözüm daha kolay olacaktır
00 Yorumla
+1 yılEvet bagimlilik yaratir, bence her seyi hastaneye vurmamak gerekiyor, her durumu ben deliyim hemen pskiologa gitmeliyime vurmamak gerekiyor cunku her seyi boyle bir bahanenin altina sıkıstirirsak nereye kadar? Cok cocuksu olmaya bassliyor bir zamandan sonra da, ben kendi gercekten canimi sikan problemleri bir sekilde cozmeye calisiyorum, cabaliyorum ve yapabiliyorum :)
00 YorumlaAntidepresanlar iyileştirmek için değil zaten yaranın üstünü kapatmak için sadece geçici süreliğine sakinleştiriyor bırakınca yine aynı kalıcı çözüm değil ilaç.
00 YorumlaSallama.
Psikolog ilaç yazamaz. Eczacı da böyle bişiy demez. İlgi çekmek için ciddi şeyleri meze yapmayın böyle02 Yorumla
Soran+1 yılpsikiyatriden bahsediyoruz? eczacı da tanıdık? mezeyse sen ye
İlaci kullanmis biri olarak soyluyorum. En iyi psikolog kendin ben konusma yetimi kaybettim rutin hep yatmayi dusundum. İlaclar ruhen rahatlatsa da metal saglik olarak sizi sadece susturup monotonlastiriyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYıllardır hem psikoloğa gidiyorum hem de antidepresan kullanıyorum beni düzeltemediler hala. Ama şöyle bir durumda var psikiyatr gerek görmese ilaç vermezdi ve psikoloğun da gerek görmese seni psikiyatra göndermezdi. Vardır bir bildikleri. Öyle onun bunun lafıyla olmaz bu işler.
00 YorumlaBen bir ara kötüydüm ilaç aldım 10 gün boyunca çok kötü oldum çok fena hastalandım çok kötüydü ilaçları bıraktım kendime geldim
00 YorumlaEğer Doktor'un gerekli görmese böyle ağır ilaçları sana yazmazdı. Kulaktan dolma tavsiyeleri boş ver ve Doktor'un dediğini yap
00 YorumlaPsikoloğun da bildiği bir şey var ki kullan demiş sana zaten. Ha çok güvenmiyorsan azaltabilirsin bu da seçeneklerin arasında🙂
00 Yorumla
+1 yılKendi başına kullanabileceğiniz bir şey değildir bu önce psikiyatri önerisi ve reçetesi olmalı
01 Yorumla
Soran+1 yılreceteli aldim
bence kullanmalısın hemen bağımlılık yapmaz ileride karar verirsin kullanıp kullanmayacağına ama denemekten çekinme
00 Yorumla
+1 yılUzak dur. kafama göre kullandım. mal etti.. Gerçek acılar ve yorgunluk, Yalancı bir mutluluk ve boşvermişlikten iyidir.
03 Yorumla- +1 yıl
en iyi antidepresan haftada bir 2 adet bira ve yanında soslu mısırdır. bunu da unutma handendi bayan
- +1 yıl
O kadar sure sonra soruyu nereden buldun? :D
Gizli Üye(18-24)+1 yılbence ilaç yani. bu gibi ruhsal ilaçlar iyileştirmiyor sadece iyileştirdiği ne inandığımız için toparlıyoruz ama bence sen bu durumu ilaç olmadan toplayabilirsin önce sonrunları çözmeye mutlu olmaya odaklan derim
00 YorumlaPsikolog ilaç yazamamaz, iyi sallamışsın. Kendi kendine çözemediysen bir psikiyatr ve terapistten yardım almak iyi olabilir.
00 YorumlaAnti deprasanlar, bir insanın başına gelebilecek en kötü şeydir...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbana da selectra yazdı almadım çünkü etrafımdaki herkes ilaç kullanmamamı söyledi demek ki bi bildikleri var o yüzden sen de basit şeyler için ilaca başlama halledersin
00 Yorumla- Sağlık konusunda 813 cevap paylaştı.
+1 yılBirincisi o psikolog degil psikiyatrist ikinci ilaç kullanmayacaksan neden gittin
00 Yorumla Kullanma antidepresan insanı uyutup mayistiriyor sadece
00 YorumlaEvet. Düşük tozlarda bence zararı yok mayhoş yapıyor 😁
00 Yorumla
+1 yılPsikolojisinin kötü durumda olduğu kanaatine varan kimsenin psikolojisi bozuk değildir bence
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılYeni nesil antidepresanlar bağımlılık yapmaz pek. Sadece ani bırakmada falan yoksunluk yapıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHangi ilacı verdi klasik lustral, s Electra, Prozac gibi ilaçlar verdiyse çok bi beklentiye girme derim sadece ani iç sıkıntısına bi nebze iyi gelir ama sorunu çözmez
00 Yorumla
+1 yılilaç bedenini ve ruhunu esir alır ilaça başlama gez dolaş bunalımdan çık
00 YorumlaÇok gerekmedikçe kullanmamak yerinde olur diye düşünüyorum.
00 YorumlaKullanmalısın süs olsun diye vermiyorlar o ilaçları
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de gerektiği bi dönem kullandım ve kafam rahattı iyi gelmişti artık gerek duymayınca bıraktım ve yokluğunu hissetmedim
10 Yorumla
+1 yılBence bir dost bul ve konus. dinlemesini bilen biri. buda içini dökecek rahatlamani sağlar. Ayrica eczacı doğru söylemiş o ilaçlar iyi değil. Yerinde olmak zor elbette ama en büyük ilaç düşüncelerini degistirmen
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBiraz ruhunu beslemelisin.
Dine dönersen bu ruhsal açlıktan kurtulacak yöntemlere ulaşma şansın çok yüksektir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlaç kullanan biri olarak tabiki kullan düzeliyorsun. Zaten spor falan da yaparsan azaltarak kesersin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPsikologa gittim ilac verdi diyosun, anlamadim ki psikolog ilac yazamaz telkin verir tavsiye verir
00 Yorumla
+1 yılPsikolojin kötüyse kullan ama toparlanabilecegin ğstesinden gelebilecegin bir durum oldugunu düşünüyorsan kullanma derim
01 Yorumla
Soran+1 yılben cok gucluyumdur toparlarim ama bu sefer kabuslara bulaştı kontrol edemeyeceğim şekilde o yüzden psikiyatriye gitmeye karar verdim
İlaçların seni iyileştireceği düşüncesini kafandan atman gerek. Seni iyileştirecek tek ilaç yine sensin.
10 YorumlaSağlık konusunda 863 cevap paylaştı. Bence terapi ile hallet bu ilaçlar insanın hayatını maf ediyor beni maf etti
00 Yorumla
+1 yılBen kitaplar ile yendim bol kitap oku bol su iç Spor yap
00 Yorumla
+1 yılİhtiyacınız varsa ve uzman bir kişi uygun gördüyse kesinlikle kullanın ve yaşam kaliteniz yerine gelsin
00 Yorumla
+1 yılBen şu an kullanıyorum. Doktorun kullan diyorsa kullan. Kendi kafana göre baslama cunku cok kilo aldiriyor
00 YorumlaBen kullandım ruh gibiydim sonra kestim ilaçları zeyberaksa kulaniyordum ilacı kestikten sonra kenidme gelmeye başladım
00 Yorumla
+1 yılvucudum resmen esiyor kalp çarpıntısını vucudumda hiss ediyorum çok kötü his bizi bu hallere salanlar utansın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılantidepresan yan etkileriyle beraber insanın hayatını s@yor. yani mümkünse kendi kendini iyilestir ama ilaclara bulasma. bende bagımlılıkta yaptı hastanelik oldum😇
00 Yorumla
+1 yılKulanma çünkü insanın karasını çok kötü uyuşturuyor saf ortalarda geziyorsun
00 YorumlaKendine aktivite üret spor iş yüzmek falan filan ne bilim köpek kedi al hap kullanma
00 Yorumla- Devamını Gör (62)
Devamını Gör(107)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhabalar,
Antidepresan kullanımı, ciddi psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde sıklıkla önerilen bir yöntemdir. Ancak, bu ilaçların kullanımı hakkında doğru bilgiye sahip olmak ve bir uzmanın yönlendirmesi altında kullanmak önemlidir. Kendi başınıza çözüm aramak ve ilaca başlama veya başlamama kararı almak doğru bir adım olmayabilir, çünkü bu durumda psikolojik rahatsızlığınızın etkileri artabilir ve tedavi süreci gecikebilir. Psikoloğunuzun ve psikiyatristinizin önerilerine uyarak, ilaç kullanımını ve diğer tedavi yöntemlerini deneyimlemeniz, daha sağlıklı bir zihinsel duruma kavuşmanıza yardımcı olabilir. Son olarak, ilaç tedavisi yanında psikoterapi gibi diğer tedavi yöntemlerini de değerlendirmek önemlidir. Psikoterapi, psikolojik sorunların kökenlerini anlama ve başa çıkma becerilerini geliştirme konusunda size yardımcı olabilir. Bu nedenle bir psikolog veya psikiyatristle öncelikli olarak görüşmeniz sizin için en doğru yaklaşım olacaktır.
Sağlıcakla Kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam
Helal olsun psikolog hanım. Gayet güzel yazmış, benim ablam da klinik psikolog, kafama göre gidip antidepresan aldım. Annem öğrenince ağzıma tam anlamıyla s*çtı, kız kardeşim yanlış davranış olduğunu söyledi. nitekim öyleydi. mal gibi oldum. bırakınca zaten bir şeyim olmadığını anladım. İşin ustası, saygılar.. gerekeni söylemiş.
Benimde cok ciddi sıkıntılarım var kafamın içinde bir ses hiç susöuyor hayatımla ilgili hep olumsuz seyler söylüyor ne yapacagımı bilmiyorum
Başlama kesinlikle bağımlılık yapar bir sağlıkçı olarak söylüyorum