Diz kapağım kilitlendi. Düşmüştüm. Şişlikte var. Dümdüz kilitlendi kaldı bacağım. Bütük ihtimalle Ameliyat diyecek doktor. 18 yaşındayım ve bu yaşıma kadar 1 Kere bile ameliyat olmadım. Çok korkuyorum. Ne yapmalıyım?
Güncellemeler
+1 yıl
Canım çok acır diye korkuyorum. Nasıl uyutuyorlar mesela? Ya uyanırsam birden. İnanılmaz korku sardı beni.
Tabiki öyle birsey olmaması için ameliyat boyunca başında anestezi doktoru bekliyor defalarca narkoz almış biri olarak söylüyorum o narkozun tadini cikar :)
Tomografi ve röntgen çekildi kırık çıkık yok dendi. Yan bağlarına bakmalıyız dedi. Mr çektirmemi istedi. Bugün me çektirdik hafta içi de sonuçlar çıkınca doktor bakacak. Yani ameliyatlık bir şey olsa röntgen ve tomografiden belli olur muydu? Yan bağlar kopsa bile ameliyat olunmaz değil mi
Zaten 3 gün atel yaptılar alçı. Şimdi de ara sıra bandaj kullanıyorum siyah renkte. Peki menisküs yırtığı olma ihtimali var mı kimi diyor ki menisküs yırtılmıştır bacağına sıkışmıştır
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Korkulacak birsey yok ertesi gün yürüyeceksin zaten
Ama uyanırsam ameliyat anında nolur
Tabiki öyle birsey olmaması için ameliyat boyunca başında anestezi doktoru bekliyor defalarca narkoz almış biri olarak söylüyorum o narkozun tadini cikar :)
Çok korkuyorum gerçekten. Sonuçta beni uyutacaklar. Vücudumu açacaklar. Düşünmesi bile kötü ediyor beni.
Bu stresle ameliyat etmezler ama kendine yazık ediyorsun bende diz. ameliyati oldum benimki daha kötüydü seninki muhtemelen kapalı ameliyat olur
Bu stresle neden etmezler ki? Ama gerçekten çok korkuyorum.
Seni mi ameliyat edecekler seni sakinleştirmekle mi uğraşacaklar
Yok krize falan girmem ki zaten. Korksam da ameliyat olurum. Kimsenin işini zorlaştırmam.
Kasma knk 2 swfer uyandım narkoz etkisi gecince 🤔😂😂
Ameliyatta mı uyandın
Evet
Sonra noldu
Başarısız başka doktor hallettim, kasmaya gerek yok. Benim narkoz az verildi farklı durum sen is bitunce uyaranırsın
Sağlıkçı olmama rağmen bende de var o. Ameliyatlik bir durum olursa s*çtık.
Ama bende düştüğümde oldu. Bacağımda ödemde oluştu şişlikte var. Dümdüz kilitlendi kaldı bükemiyorum. Sizce ameliyat mı yaparlar
Belli olmaz doktor tomografi falan görmek ister büyük ihtimal. Rontgenle ameliyata karar vereceğini sanmıyorum.
Tomografi ve röntgen çekildi kırık çıkık yok dendi. Yan bağlarına bakmalıyız dedi. Mr çektirmemi istedi. Bugün me çektirdik hafta içi de sonuçlar çıkınca doktor bakacak. Yani ameliyatlık bir şey olsa röntgen ve tomografiden belli olur muydu? Yan bağlar kopsa bile ameliyat olunmaz değil mi
Bağlar mr ile belli olur. Ve evet duruma göre ameliyat kararı verebilir.
Bacak kilitlenmesi sizce nedendir? Yani çok korkuyorum gerçekten. Hayatım bitti.
Bağlarin kopmuş olma ihtimali var kırık çıkık yoksa, hiç mi hareket ettiremiyorsun?
Yani adım atabiliyorum çok kolay olmasa da. Ama bükemiyorum. Dümdüz şu anda.
Kimi diyor ki ödem var şişlik var ondan bükemiyorsun diyorlar kimi de menisküs yırtığı diyor
O zaman bağlar zedenmistir kopsa hiç adım atamazsın her adımında bayilcak gibi olursun açıdan.
Zedelenme olunca ameliyat olur mu peki
Yok bandaja alırlar
Zaten 3 gün atel yaptılar alçı. Şimdi de ara sıra bandaj kullanıyorum siyah renkte. Peki menisküs yırtığı olma ihtimali var mı kimi diyor ki menisküs yırtılmıştır bacağına sıkışmıştır
Reis ben gözümle mr cekemiyorum ki sana kesin bişey diyemem yani. En doğrusunu Dr söyleyecektir sana biraz bekle bakalım
Kusura bakmayın bende telaştan soruyorum düşünemedim.
Ameliyatlik bir durum olduğunu sanmam ben ama.