Öfke haz verir. Ortalama 15-20 dakika sürer. Amigdala devreye girince kişiyi harekete geçirecek olan fiziksel ve duygusal hormonlar hemen etkileşime geçer. Birey savaş veya kaç yapısını işleme sokar ve bir enerji patlaması yaşar. Bu bir kaç dakika sürebilir daha sonrasında kişi geri dönüşü olmayacak eylem ve cümleler kurar ve sonrasında pişmanlık duyabilir. Ama her halükarda kavga veya çatışmadan haz alınacaktır. Öfke haz verir ama sırf evren böyle işliyor diye haz almayacağım. Çünkü gerçek hassas kalpler empati ile ilerlerler.
Evet tartışmayı seviyorum
Haz sevmiyorum
Hiç böyle düşünmemiştim
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Peki bir soru, mesela ben sinirlendiğimde aklımdan çıkmıyor saatlerce. Ve mesela bir şekilde unuttum diyelim, üstünden uzun süre de geçse ilk günki gibi sinirlenebiliyorum. Ne yapayım?
Unutmamanı öneririm. Unutmamak iyi fakat sorunda yazdığın üzere üzerinden süre geçmesi...
Süre geçtikten sonra ilk günkü gibi sinirlenmen sağlıklı bir amigdalaya sahip olduğunu ifade edebilir. Ama bu yazıyı okurken sana asıl söylemek istediğim neden evrenin istediğini veriyoruz? Mesela ben X şahısla tartışarak haz alıyorum, rahatlıyorum. Problem ülkemizde has sistemi ile işyerlerinin veya iş yaşamının devamlılığı. Mobbing dediğimiz antisosyal kişilik bozukluğuna bakarsak haz merkezli bir duygu olduğunu ifade edebiliriz
Baya bilgili ve araştıran birine benziyorsun. Valla bu sitede bu konuda o kadar bilgili biri çıkar mı bilmiyorum. Buna ben de dahilim. Bence üniversitedeki insanlarla tartışsan hem sen daha çok faydalanırsın hem de karşıdakiler
Tek nöropskiyatri dalında değil, sağlık, davranış bilimi ve terapi anlamında kendime güveniyor, öğreniyor ve farklı her görüşü dinliyorum
üniversite de bu bölümlerden mi okuyorsun yoksa ilgi alanın diye mi araştırıyorsun
Üniversite ulus. ilişkiler bitti. Okul, işyerlerinin simülasyonudur redflower. Örneğin, edebiyat fakültesinde edebiyatı öğrenirsin neden? bunu gelecek nesillere aktarmak vb için. Aslında bir olayın tek sonucu yoktur. Şıklarda gördüğün doğru cevabı işaretlemek aynı fikirde olduğun anlamına gelmez. Örneğin bir ilkyardım sorusunda yaralıya ilk müdahalenin kendini güvene almak doğru şık, fakat gerçekte pratikte yüzde yüz güvendeysen ilk sıra da 112 arayarak başlarsın. Soru veya ilkyardımı yapacak kişi yanılmadı, onlardan istenen müfredatı ezberlediler...
Yazdığın şeyleri çerçeveletip asasım geldi vallahi. Çok güzel şeyler konuşuyorsun. Kendimi kültürsüz hissettim🥲
Teşekkür ederim saygılar
Amigdala egitilebilir mi?
Amigdala örneğin karşıdan karşıya geçerken araba geçiyor dur yoksa çarpar sinyal merkezidir. Bunun evrimsel eğitimi, biyolojik eğitimi, fiziksel evrimi yadsınamaz