Çok aşırı düşünüyorum. Bu beni kaygılandırıyor ve sürekli kendimi dinliyorum bu durumdan nasıl kurtulabilirim. Başımın uyuştuğunu, kalbimin bile çarptığını hissediyorum. Annem bile diyor sen kendini çok dinliyorsun.
Cevabın nedir?
Psikoloji
Merhabalar.
Aşırı düşünme (ruminasyon) ve kendini sürekli dinleme, kaygıyı artıran yaygın durumlardır. Bu döngü, zihnin tehlike veya tehdit algıladığı şeylerle meşgul olması sonucunda oluşur ve vücudun tepkilerini sürekli izlemek de bu kaygıyı besler. Kendini sürekli dinlemek, vücut duyumlarını abartılı bir şekilde algılamana ve kaygının daha da artmasına yol açabilir. Bu durumu yönetmek için aşağıdaki stratejileri deneyebilirsiniz:
1. Dikkatini Başka Yönlere Çekmek: Kendini dinlemekten uzaklaşmak için dikkati başka yerlere yönlendirmek faydalı olabilir. Bu, bir hobiye odaklanmak, kitap okumak, müzik dinlemek, resim yapmak gibi etkinliklerle sağlanabilir. Dikkatin dış dünyaya yöneldiğinde, bedeninle ilgili kaygılar da azalabilir.
2. Mindfulness ve Şimdiki An Farkındalığı: Bilinçli farkındalık, anı kabullenmek ve yargılamadan yaşamak üzerine odaklanır. Bu teknik, zihni sürekli geçmiş veya gelecek kaygılarından uzaklaştırarak şimdiki ana odaklanmanı sağlar. Örneğin, "5-4-3-2-1" tekniği ile etrafındaki 5 şeyi görmek, 4 sesi duymak, 3 dokunma hissi algılamak, 2 koku fark etmek ve 1 tat hissetmek gibi alıştırmalar yapabilirsin.
3. Düşünce Defteri Tutmak: Aklına gelen yoğun düşünceleri ve kaygılarını yazmak, onları daha somut hale getirir ve başa çıkmayı kolaylaştırabilir. Düşüncelerini yazdıktan sonra, bunların ne kadar gerçekçi olduğunu ve seni ne derece etkilediğini sorgulamak önemlidir.
4. Sınırlandırılmış Düşünme Süresi: Gün içinde belirli bir süreyi "düşünme zamanı" olarak ayırmak faydalı olabilir. Bu süre zarfında tüm endişelerini ve düşüncelerini serbest bırakıp, belirlenen zaman dolduğunda bu düşünceleri bırakmak için kendine izin ver. Bu, günün geri kalanında kaygının etkisini azaltabilir.
5. Fiziksel Aktivite: Fiziksel hareket, zihni rahatlatabilir ve vücut duyumlarına olan odağını değiştirebilir. Yürüyüş, egzersiz, dans gibi aktiviteler stresi azaltır ve kendini dinleme alışkanlığından uzaklaşmana yardımcı olur.
6. Beden Tarama Egzersizleri:Beden tarama egzersizleri ile vücudunu yavaşça fark ederek, yargılamadan, sadece hissetmek üzerine odaklanabilirsin. Bu egzersiz, bedenle barışık bir şekilde, kaygıyı azaltmak için kullanılabilir.
7. Kendine Karşı Şefkatli Olmak: Kendini eleştirmek yerine, bu süreçte kendine nazik olmak çok önemlidir. Kaygının doğal olduğunu ve bu sürecin bir parçası olduğunu hatırlatmak, kendine daha fazla anlayış göstermenizi sağlar.
Bu stratejiler, kaygıyı azaltarak aşırı düşünme ve kendini dinleme döngüsünden çıkmana yardımcı olabilir. Bilmenizi isterim ki bu yöntemler durumu tamamen ortadan kaldırmaya yeterli olmayacak sizi rahatlatmayı sağlayacak yöntemlerdi. Bir uzmandan destek almak önemlidir ve bu süreci daha kolay hale getirecektir.
Sağlıcakla Kalın,Psikolog Sümeyye Sağlam
11 Yorumla
Çok Süper Cevap
İnsan genelde yapacak bir şeyi olmadığı zaman yani boş zamanı çok olduğunda kendini daha çok dinler. Şunun gibi düşünmek lazım: çok yoğun bir işte çalışıyorsun ve başını bile kaşıyacak zamanın yok , eve gelsen hangisini tercih edersin? Direk dilenmeyi ya da uyumayı. Sende kendine yeni hobiler bulabilirsin.
29 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu bir hastalık farkında mısın bilmiyorum, Seninki hastalık boyutunda mı onu da bilmiyorum. Overthinking denilen bu durum Kişinin kendini devamlı dinlemesi ve sorgulaması hali. Öncelikle bunu fark etmiş olman bile çok iyi. Bununla ilgili internetteki videolara bir bak öncelikle, Gerçekten faydalı psikologların bu konuyla ilgili sana yardımcı olabilecek videoları var, Sonrasında da Kendini düşünürken yakaladığın her an zihninin başka bir şeyle meşgul etmek için Hobiler geliştirmelisin , Ya da yapabiliyorsan Meditasyon yapmak için çabalamalısın , Bundan kolay kurtulunmuyor Üzerine bir disiplin geliştirmen gerek Ve zihnini özgür bırakmak için bu disipline uyman gerek
09 Yorumla- 1 yıl
Belki küçükken dayatılan yargılanmalar özgüven eksikliği yaratmış olabilir ve yaptığın her şeyi çok fazla düşünme ihtiyacı hissetmiş olabilirsin, hep yargılacağım korkusuyla istemsizce farkında olmadan bu duyguyu geliştirmiş olabilirsin zihninde. Ama tabii ki ben bir psikolog değilim uzman biriyle konuşmak çok daha faydalı olacaktır ama kesinlikle aşılmayacak bir şey değil her şey bizim elimizde
- 1 yıl
Onlar yanlış yapmış ki arkadaş resmen korkutmuş burada hemen açıklıyorum
Düşünmek kötü bir şey değildir. Sadece düşüncelerinizi yönlendirme konusunda kendinizi deneme yaparak eğitmeniz gerekiyor. Unutmayın kontrol sizde. Direksiyonu bırakırsanız yola göre kendi dönecektir.
02 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
72
Cevap
25Cevap
Aşırı düşünme ve kendini dinleme durumundan kurtulmak için bazı stratejiler deneyebilirsin:
1. **Mindfulness ve Meditasyon:** Mindfulness, anda kalmanı ve düşüncelerini daha bilinçli bir şekilde gözlemlemeni sağlar. Düzenli meditasyon yapmak, zihnini sakinleştirir ve düşüncelerini kontrol etmeni kolaylaştırır.
2. **Fiziksel Aktivite:** Egzersiz yapmak, endorfin salgılamana yardımcı olur ve stres seviyelerini düşürür. Yürüyüşe çıkmak, yoga yapmak veya spor salonuna gitmek iyi seçenekler olabilir.
3. **Hobiler ve İlgi Alanları:** Yeni hobiler edinmek veya mevcut ilgi alanlarına daha fazla zaman ayırmak, zihnini meşgul tutar ve aşırı düşünmeyi azaltır.
4. **Sosyal Bağlantılar:** Arkadaşlarınla veya ailenle vakit geçirmek, sosyal etkinliklere katılmak, yalnızlık hissini azaltır ve zihnini dağıtır.
5. **Profesyonel Destek:** Bir terapist veya danışmanla konuşmak, düşüncelerini daha iyi anlamana ve yönetmene yardımcı olabilir.
Bu yöntemleri deneyerek aşırı düşünme alışkanlığını azaltabilir ve daha dengeli bir zihinsel duruma ulaşabilirsin.00 YorumlaBendede çok düşünmek var, özelliklede çok kafaya takmaktan diyebiliriz. En küçük sorun olsun, bu diğer insanlara göre küçük ve normal birşeydir hatta doğası budur ama kendine göre değildir. Böyle durumlarda hep ağlayasım geliyor , ya da bir yerlere yazmak,. Kişiden kişiye değişir, dediğim gibi tek başıma bir yerde ağlayarak içimi döküyorum içimizi dökmek denirse buna. Evde olduğumda genellikle bir defter alır yazarım arkanda spoti den müzmin açıyorum. Müzik te dinleyebilirsin, bizim anlatamadığımız, çok düşündüğümüz düşünceleri şarkılar söyler dışarı vurur. Farklı bir aktivite dene geceleri tatlı yap en basit tatlı olabilir. Sade çikolatalı muhallebi yap ne varsa evde üzerine dök dağınık hiç uğraşma al muhallebi tencerisini Hindistan cevizi, belki pötibör dök içine. Dökülsün tüm düşüncelerin tarlının içinde. Boksa gidebilirsin sadece hobi olsun diye. ya da en kökünden bir psikoloğa git. Çünkü eğer bu sşılamazsa ileride ciddi sorunlara yol açabilir kendimden biliyorum. Arkadaşlaeını al dertleş her ne olursa hem kim olursa olsun birilerine anlat birşeyler 🙌🎀
.00 YorumlaUstam bu durumun aynısını ben yaşadım 1 ay kalp krizi geçiricem korkusuyla araba kullanmamışlığım bile var herhangi bi Ağrı'da acilde buluyordum kendimi hoşlandığın aktiviteleri yapmaya çalış güzel bir ilişki kurmaya bak veya seni anlayan dinleyen biri bul kafanı oraya yorma ben 7 ay uğraştım da geçti piskolağa gitmedim inadımdan kaynaklı o ilaçları kullanmak istemiyorum çünkü ben kalp akciğer mide bağırsak safra kesesi hepsine baktırdım psikolojik olarak ağrıyı hissediyorsun aslında vücudunda her şey stabil çalışıyor en son da dank etti tüm doktorlar bir şey yok deyince baktırmadığım bir yer kalmadı psikolojik olarak olduğunu anladım kafamı başka yerlere yordum o şekilde kurtuldum fazla düşünme harbi diyorum manyak olursun kolay gelsin şimdiden 😀
02 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılMerhaba
Mum egzersizi yapabilirsin düşüncelerin susana kadar mum ışığına odaklan bunu her gün tekrarla az zamanda büyük oranda odaklanma yakalarsın.
İkinci teknik olarak sonraki düşüncem ne bunu kendine sor bir süre zihnin susacaktır.
Meditasyon yap düşünce akışını gözlemle zamanla zihnin susacaktır.
00 Yorumla
1 yılBu cok kötü bir şey aynısını ben yaşadım cok kendini dinlersen kafanda kurmaya başlarsın buda okb vb evham gibi problemlete neden olur sana tavsiyem bişeye odaklan tv izle birşeylerle meşgul ol kendini dinlemekten vazgec
16 Yorumla- 1 yıl
Yapma bi an önce cek dikaktini kendinden
- 1 yıl
Oyalaancsk bşy bul acilen
- 1 yıl
Kafan rahat değil cnlü ondan
Ilk basta neleri cok fazla dusundugunu bir yere yazabilirsin. Sonra bu konular hakkinda bir sey yapabiliyor musun yoksa elinden bir sey gelmiyor mu? Elinden bir sey gelmiyorsa bunu hakkinda dusunmeyi yavas yavas birakmalisin. Kendini yeni seylere verebilirsin. Mesela el isi yapmaya baslayabilirsin, kitap okumaya baslayabilirsin veya kendinle bas basa kalip bir seylerle ugrasabilirsin. Hem kendini daha cok tanimaya vakit ayirmis olursun hem de kafan dagilir. Ama onemli olan kafanin dagilmasindan cok o problemi kendi kafanda cozup atmaktir.
12 Yorumla
1 yılBu durum bende de vardı öncelikle bu durumu yaşadığın için ben neden sürekli düşünüyorum diye kendi kendini yiyip bitirme ayrıca hobi bul vs demeyeceğim sana çünkü bulsan bile hobi dışındaki zamanlarda yine düşüneceksin senin yapman gereken tek şey kafa yapını değiştirmek ne düşünüyorsan bunlara bir çözüm aramak daha farklı bir yerden bakmak psikolog psikiyatrist değilim ben de bu durumu psikiyatriste gidip ilaç kullanarak düzelttim Ama ilaç sadece bir destek senin kolundan tutan bir şey onun dışında her şey sende En başta kendine şunu sormalısın ben Yaşadığım bu durumu bu kadar düşünerek ne kazanıyorum çünkü Düşünerek hiçbir şeyi değiştiremezsin
14 Yorumla- 1 yıl
Kendine çalış kendine olan güveninle alakalıdır kendinle daha tanışmamışsın 6ay önceye kadar bende böyleydim öyle şeyler yaşadım ki hayat baba lap diye al sen bu sun diyerek önüme koydu tabi sen de aynı durum olmayabilir bunlar geçici süreçler bu süreçleri yaşadığında zaten kendini bulacaksın ilk önce kendinle barışmayı dene ve bence bir psikiyatriste git konuşarak çözüleceğine eminim işaçlarla biraz kafanı toplar bırakırsın sonra
+1 yılAnksiyete başlangıcı sakin ol düşünmek sağlıklı bir durumdur demek ki beyninin sana göstermek istediği şeyler var sakince onları dinle ve onunla konuş
214 Yorumla- +1 yıl
Kaygı duymaya başlamışsınız
- +1 yıl
Evet öyle elde titreme kalpte çarpıntı bilinç bulanıklık
- +1 yıl
Yani bunun etkisi var ama bir taneyle bu kadar etki olmaz hayatınızda geçmişte ya da gelecekle alakalı bir sorun mu var
- 1 yıl
Psikologa gittin mi
- 1 yıl
bu kalp çarpıntısı semptomlarının bile ne zaman olduğunu hatırlamıyorum o kadar çok uzun zaman geçti. ruhsal daralma, anksiyeteyle meğersem bayadır yaşıyorum ama farkındalığım olmadığı için hiç psikiyatri veya psikologa gitmedim. mücadeleye başladıma * ç genel fiziksel sağlık sorunlarıma hala da gitmiyorum. agustosta ilk defa gideceğim. farkındayım ama sorunu çözemedim :(
- 1 yıl
İnsan bazen kendi başına çözemiyor yardım alması gerekiyor belki ilaç tedavisi olursan daha iyi hissedersin kendini umarım iyi olursun 🙏😘
- 1 yıl
Bence elinden telefonu bırak yüz yüze insanlarla konuş doğada kal bu biraz olsun iyi hissettirecektir
1 yılBen de aynı durumdayım biliyor musun sürekli kendimi dinlerim çok her şeyi kafaya takarım kendimi suçlarım en ufak bir şeyde ama bana iyi gelen şeylerden bazıları belki şizede iyi gelebilir yürüyüş yapmak spor yapmak günümü verimli bir şekilde kullanmaya çalışmak beslenmeme sağlığıma bakımıma dikkat edince daha ana odaklanıyorum ya da sevdiğin kişilerle zaman geçirmeye çalışabilirsin sürekli evde durmayarak kötü düşünceler gelince yazıp yakabilirsin dini inancınız nedir bilmiyorum ama dua etmek şükür etmek namaz kılmak kılabildiğin kadar ve böyle şeyleri yaşayan kişilerin yapıları yüzünden böyle olduğunu düşünüyorum hassas olduğumuz için bazen bu dünya bana çok ağır geliyor kendimi ait hissetmiyorum çoğu kişiden kendimi tuhaf hissediyorum uyumlanamıyorum gibi
00 Yorumlabunu bende yapıyordum ama artık her zaman kulaklık ile geziyorum ve müzik açıyorum bu yüzden beynimi susturabildim sjsjs
20 Yorumla
1 yılBende çözümünü bulamıyorum. Aynı durumdayım. Bazen olduğum yeri bile unutuyorum. O kadar çok düşüncelere dalıyorum.
10 Yorumla
1 yılKendini dinlediğinde kendi sesin ne diyor sana?
Şöyle düşün, dünya üzerinde ki herhangi bir olumsuzluğun sana da isabet etme ihtimali 100 de 50. her kötü şey olacak. düşünmesen de. Kabullen. düşünüp savaşarak değişmeyeceğini kabullen
00 Yorumla
1 yılOverthinking sendromu. Psikolojik bir sorun bu. Ne düşündüğünüz de önemli gelecek kaygısı mi gecmise takılı kalmak mı? Eğer imkanınız varsa psikolojik destek alın.
01 Yorumla
1 yılBende aynı şekilde yanlış üniveriste tercih yaptım en büyük korkumdu gidemiyorum su an sabahlari 4 buçukta kalkıyorum bidada uyumuyorum sürekli kendimi sorguluyorum çok acı çekiyorum geceleri 12 de uyuyorum normalde ben sabah 10 da kalkardım ama şu an o kadar düşünüyorum ki uyku düzenim bozuldu kafamın arkasından ağrılar geliyor yemek yiyemiyorum 2 haftadır 7 kilo verdim sürekli ağlamak istiyorum ne yapacağımı hiç bilmiyorum
10 YorumlaKardeşim ben spor yapıyorum genelde. Yorulunca zaten çok fazla düşünmüyorsun 🙂 biraz abartıyor olabilirim sporu ama kafam bir yere odaklanıyor
00 Yorumla
1 yılKurtulma kendinle başbaşa kal çoğunlukla birkaç yakın arkadaşın olsun sevgilin olacaksa kalabalığa girme ortalık karışacak yakın zamanda ama kesin karisacak durumlar oraya doğru gidiyor.
00 YorumlaKendine bir hobi edin. Ya da oyun oyna. Beynini oyalayacak şeyler yapmalısın. Beyin aynı anda 2 işle meşgul olamıyor. Tabi bu hobi / oyun falan sevdiğin şeyler olmalı.
20 Yorumla
u 1 yılEnerjinizi başka şeylere vererek düşünme bastalığından kurtulabilirsiniz. Bu bir spor dalı olabilir yeni bir dizi veya keşfedilen yeni bit oyun 🎮.
00 YorumlaO bende de var deliliğe vurcen, arada kafa dağıtacak mesguliyetler yaratacen yapcek bişi yok:) uykuyu seviyorum bir o zaman beynim duruyor
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAcilen sosyalleşmen gerek kalabalık bir arkadaş ortamı hep birlikte yapılan bir etkinlik kendimi dinliyorum derken seninle konuşan biri varsa çok ciddi bir rahatsızlığın sınırındasın ortamlara girip sohbet edecek birileri sana iyi gelevilir
00 YorumlaAnksiyete sorunun olduğunu düşünüyorum. Ben de de mevcut fakat dermansız değil elbette. Kafandan silmesi zor ama yapmak zorundasın. Ayrıca B12 eksikliğin varsa ilaç alman seni rahatlatabilir. Mutlaka bir psikoloğa görün.
11 Yorumla
+1 yıletrafına odaklan dünya sadece senden ibaret değil öyle düşün
10 Yorumla
1 yılKanka niye bu kadar düşünüyorsun. Dertlerin ve sıkıntılarına çözüm ara
00 Yorumla
1 yılSpor hobi vb kenrine bir sey bul yoksa ic ses senj yer 🙄
00 Yorumla
1 yılKnk bu kadar cvp yetmiştir heralde sanıyorum 😂
00 Yorumla
1 yılBu kesinlikle psikiyatri goruşune ihtiyacı olan bir konu Allah kolaylık versin
00 YorumlaCiddiyim online oyun oyna ve aklındaki kelimeleri hiç tanımadığın insanlar ile paylaş
00 YorumlaSenden bana öneri düşünmek insan için en kötü şeydir birşeyle ilgilen aklını meşgul etmeye çalış zor şeyler yap matematik de zor testler çöz sevdiğin bir aktiviteyi yap aklını ne kadar meşgul edersen düşünmekden kurtulursun
00 YorumlaInsan beyninden günde 80 bin düşünce geçer geneldede karşı Colins üreme falan bunlara ayrılır. Her insan düşünüp bunu durduramassin ben yoneltmeni tavsiye ederim. bir disipline başla oku beynini meşgul et
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSağ gözünü kapatıp sol gözün ile etrafı seyret sonra tam tersi dilini üst damağına bastırıp derin nefes al ve bunu sık tekrarlarla yap
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKarakter meselesi bazı insanın aklı gevşekliği sevmez bence biraz arkadaş ortamı yap kafan dağılır sohbet muhabbet düşünmen geriler
00 Yorumla
1 yılZamanının bir çoğunu boş geçiriyorsan kurtulamazsın kendini hep meşgul tut hiç düşünme demiyorum ama genelde düşünme hayatı ne kadar dolu yaşarsan o kadar rahat kafada olursun
10 YorumlaBence arada kendine karşılık ver ve yüzleş unutmaki senden değerli hiç bir şey yok
11 Yorumla- 1 yıl
Senden de daha değerli bişey yok gülçin 😁
Ben de deli gibi sürekli düşünürdüm panik atagım da vardı kafayı yemiş gibiydim ve bence tek çözümü bi uğraş bulmak işe git veya kendıne iş çıkar yoksa zor
10 Yorumla
1 yılBir işe başlamak. Ne olduğu önemli değil ders çalışmak olabilir bir işle ilgilenmek olabilir. Normal bir iste çalışabilir. Beyniniz dolu olduğunda daha az dusunursunjz
00 Yorumlabende aynı. düşüncelerim susmuyor. bu yüzden ilaç kullanıp kendini toparlayıp başka işlere vermelisin kendini.
01 Yorumla
1 yılGeceleri geç yatmamaya özen göster. Kendini geliştirmeye bak. Her sabah spor yap, sağlıklı beslen, resim ve ya piyanoya git
01 Yorumla
1 yılÇok fazla düşünme eğer bu devam ederse senin için hiç iyi olmaz bende anksiyete var şu an ve atlatmaya çalışıyorum zamanla takıntılı düşünce haline geliyor.
00 Yorumla
1 yılBir gün öleceğini unutulacagını, insanların aslında seni o kadar da önemsemediğini, ne olursa olsun dünyanın sonunun henüz gelmediğini, hala umudun olduğunu düşün. 🤍🦋
00 Yorumla
1 yılSırf bu durumdan kurtulmak için arka planda bir ses açık kalır. Tv ya da müzik podcastler.. Sessiz kalınca kendimi alamıyorum düşünmekten
00 Yorumladurumun varsa özelden bir psikologdan randevu al yoksa devletten psikologtan randevu al kaygı bozukluğu ya da anksiyete olabilir
00 Yorumla
1 yılGünde 1 saat belirle ve o 1 saatte sadece tek başına ol ve düşüncelerini yaz faydasını göreceksin emin ol :)
00 YorumlaBuna bi çaresi olan varsa hemen söylemeli uykumda bile düşünüyorum kafa yoruyorum bir insan uyurken nasıl düşünebilir ki zihnimi boşaltamıyorum
00 Yorumla
1 yılOKB-Ruminasyon hastalığınız olabilir. Bir psikiyatriye görünün. Aynı durumları yaşadığım için öneriyorum.
00 Yorumla
1 yılKendine meşgale bul müzik dinle kitap oku çık dolaş arkadaşların varsa onlara buluş.
10 YorumlaOverthink olabilir bendede var bu saçma sapan durum otu boku takıp düşünüyorum
00 YorumlaKendine yeni hobiler bul. Insanin yapacak bir isi olmayinca daha cok dusunmeye baslar
00 YorumlaDüşünmek istemiyorsan kendini farklı işlerle meşgul et boş durmamaya özen göster
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÇok aşırı düşünmek gerçekten kötü çünkü beyni aşırı derecede yoruyor o yüzden kafanı dağıtacak hobiler yapabilirsin mesela müzik dinlemek yürüyüş yapmak bir deniz havası almak falan iyi gelebilir
00 Yorumla
1 yılEğlenceli şarkılar dinleyerek topluma girerek hobi edinerek bence
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBunlar sende kötü hastaliklara yol açabilir panik atak gibi o yüzden sana tavsiyem hobi edin kafanı meşgul edicek şeylerle uğraş ne biliyim resim çiz hava almaya çik bir yuruyuş yap
00 Yorumla
1 yılNeden kurtulmak istiyorsunn ki neresi kötü bunun seni dinleyen bir sen var daha ne istiyorsun
00 Yorumla
1 yılOdaklanacak bir iş bul ben de çok düşünen birisiyim engellemek için sudoku çözüyorum
00 Yorumla
1 yılSeni ona dikkatte tutucak hobiler edin ornegin satranc vb
00 Yorumla
1 yılBulursan çaresini bana da söyle
10 YorumlaDunyani değiştirmek istiyorsan aşık ol
00 Yorumla
1 yılBahçe ya da balkonun var mı
00 YorumlaSen benzin, yorumları beraber okuyalım mzmskd
00 Yorumla
1 yılSevdiğin şeyleri arttır.
00 Yorumla
1 yılBen tüm gün kendimle konuşuyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (37)
Devamını Gör(82)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Çok fazla düşünmek, kendini dinlemek günlük hayatı oldukça aksatan kontrol altına alınamayan bir stres yaşamamıza yol açan bir durumdur. Aslında düşünmek ve minimal düzeyde stres yaşamımızı kolaylaştıran bir unsur olur ama her şeyin fazlası zarar. Belki gün içinde hayatınızda olup bitenleri düşünmek için kendinize sessiz sakin rahatsız edilmeyeceğiniz bir yarım saat verebilirsiniz. Bu zamanda sadece düşünüp kaygınızı gün içine yaymamak için de yarım saatin sonunda bir nefes egzersizi yapmak iyi gelebilir.