Güncellemeler
+1 yıl
çevrenizde*
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Evet vardı
çok bilgin var mı peki
nasıl hareketler yapıyordu
tedavisi var mı merak ediyorum
Sürekli tekrarlıyordu birşeye takılı kalıyordu örneğin seviyorum diyor beş kere diyor
Farklı tikleri vardı ani hareketleri
bende doktora gittim ve tourette sendromlu olabileceğşmi not almıstı eeg ve emar çekilmem gerekiyormus dis tellerim olduğu için emar olmadı diğerini de çektirmedim daha ve çok zorlanıyorum tiklerden tedavisi falan var mı acaba
Var tabii ki kaç yaşındasın ve seninkisi hangi aşama da?
anladım onun çok ileriymiş o zaman
Evet var tabii ki de yaşına bağlı
ben 19 -2 ay sonra- yaşındayım çok ileri değil ve vokal tiklerim yok sadece çok ince bir ses çıkarıyordum onu bastırdım sanırım ama boğazımı acıtıyorum bu sekilde de ben daha çok kasılıyorum
ama tourette sendromumu bu bilmiyorum
Olabilir seninkisi geçer merak etme ilerlememiş peki ne sıklıkla bu sesi çıkartıyorsun
psikiyatriste yönlendirmislerdi psikolojik olabilir diye ilaçlarla sanırım azalmıştı ama sonra ilaçlar çok ağır geldiği için bi gün fenalastim ve devam edemedim
İyi yaptın ilaçlar daha da kötü yapıyor
sesi çıkartmıyorum çıkartmamak için daha farklı bir aey yapıyorum istemeden o da boğazımı acıtıyor içeriden ve her zaman farkında değilim ama sürekli olarka yapıyorum
Anladım senin sürekli anlık mı devam ediyor farklı birşeyle ilgilensen bile
evet bi gece başım çok şiddetli ağrımaya basladı hiç nefes alamadim ve astımımda var ölüm gibiydi o yüzden zor ilaç
Sarılınca örneğin kıvrılıyordu en basiti
öyle her dakika değil de çok yapıyorum ama belli etmemeye çalısıyorumm ben
Anladım ilaç kötüdür ya zaten yüksek seviye değil seninkisi daha çok meşguliyetsizlikten olabilir
Tamam işte bunu baskılama aslınds aklın yapmamaya odaklandığı için yapıyorsun tüm tedavi aslında zihinde
mesela ben bir şey yaparken tırnaklarımı vurabiliyorum üst üste başım boynum kasılıyor ya da bükülüyor mu demeliyim bilmiyorum el bileklerim de öyle oluyor gözlerimde de tik var ve bunlar gibi seyler
bir şeyle ilgilendiğimde de oluyor
Anladım peki ne ile meşgulsün normalde
baskılıyorum çünkü bunu yapmazsam çok gözükürümm
Gözlerini sürekli kırpıyor musun?
Tamam da işte baskılaman çakralarını ona odaklıyor
çoğunlukla ders çalısıyorum dershane kütüphane onlar zaten tüm zamanı dolduruyor ev işleri de öyle
evet ama deli gibi kırpıyoeum ahahdk
Anladım güzel aslında kurtulabilirsin
yani kaşlarım kızgın şekil slıyoe yukarı bakıp aşağı indirerek kırpıyorum sertce
Anlıyorum biraz daha ilerlemeye başlamış
benim çocukluğumdan beri gözlerimde tik var bu sekilde değildi de vardı ve tik gibi kuru bi öksürük bunun bi bağlantısı var mı bilmiyoeum ama onun dışında diğer seyler sonradan gelisti yavasca
Tamam anlıyorum tekrardan tedavi görmeye başla kendi kendini et diyeceğim de
kesin tourette sendromu denilmedi aslında ama dis telerim çıktıktan sonra nörolojiye yine gidicem kendimi kötü hissediyorum böyle
Git tabii ki olabilir geçmiş olsun merak etme geçer daha çok ileri değil
evet ben kendine vuranları falan da gördüm bir şeyler fırlatanları vesaire çok şükür öyle değilim
çokk sağ ol bu arada ✨