Güncellemeler
+1 yıl
Krem kullanıyorum bu arada doktor yazmıştı ama daha önce de olmuştu lavabodan sonra ağrım olmuyordu bu sefer sonrada olmaya başladı
Kaç günde iyileşiyor ortalama? 5 gün oldu ciddi bir düzelme yok lavabodan sonra da yanma devam ediyor
(Anal manal diyenlerin inş aynısı başına gelir.)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Kabız olmamaya dikkat et 2-3 haftaya geçer.
Ağrım neden azalmıyor?
Lavabodan sonra olur, zamanla azalır. 5 gün olmuş daha yeni.
İnşallah :(
Geçmiş olsun
Besin tğketim şekline dikkat et mümkün olduğunca yumuşak dışkı çıkartmaya özen göster iyileşme sürecini hızlandırır acı ve baharattan bu sürede uzak dur
Makat çatlağı genel cerrah kontrolünde yapılan ameliyat ile düzelir. Kendi kendine geçmesini bekleme. Hemen dr gitmen gerekiyor.
Riski çok
Senin bedenin senin tercihin. O zaman ömür boyu acı çekmek ve ara ara iyleşip kronik olarak tekrar eden çatlak acısı ve ağrısı ile yaşamayı öğrenmek gerekecek. En iyi tavsiyem bolca su içip kabız olmamak ve dışkının katı hale dönüşmesini engellemek. Çözüm değil ama tuvalette rahat edersin.
Kabızlık kronik bende benim gibi beslenen birisi normalde tuvaletten çıkamaz. Şu an kabız degilim ama yine ağrı var
Kronik kabızlık diye bir şey yok. İçtiğin su seviyesini artır. Beslenme şeklini değiştir sana dokunan yemekleri menünden çıakrt vs.
Beslenmem de tek bir hata yok. Bünyem kendisi yapıyor bazen kötü beslenince bir sorun olmuyor mesela bazen de dikkat edince oluyor. Psikolojik muhtemelen. Ve evet kronik kabızlık diye bir sey var
çatlak mi geçmiş lsun dikkat et kişiden işte dgeisr bu ya
Sıcak suya otur biraz rahatlatır. Ve sıcak seyler ye çorba sulu tarzi
Öyle yapıyorum ama sanki iyileşmiyor gibi hissediyorum
Doktora gözükebilirsin. Ya da biraz daha tedaviye devam edebilirsin
Doktorun kremlerini kullanıyorum
Peki bizden ne gibi bir cevap duymayı bekliyorsun?:) doktora da gitmişsin
Yaşayanlara soruyorum ağrı ne zaman hafifler iyileşme belirtileri ne diye. Her şeye cevap vermek zorunda değilsin?
Kıyamam ki sana. Yardımcı olmak istediydim
Lifli gıda tüket bolca ve bol miktarda su iç
Onu yapıyorum zaten
O xaman bi uzmana gidio ilaç almalısın
Onu da yaptım. Soruyu oku allah aşkına
Ne bağırıyosun be yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dışkılama yaptığın için iyileşmesi gecikecek ve agr olacak. Günlük 10-15 dakika ılık suya oturma banyosu yapıyomusin yapıyosundur
İtuvalete çıkmadan kas gevşeticisi sür öyle ihtiyacını yap
hemen geçmez
aylar yıllar alabilir
Semptomlar ne zaman hafifliyor onu soruyorum
sindirim sistemi düzeniniz bunu etkiler. kabız olduğunuz an tekrar yeniler
Evet su an yeniledi işte ne kadar sürece toparlar?
diyorum ya szin sindirim sistemi durumunuza göre değişir
15 gün içinde yenilenir ama geçmez. sadece ağrılar azalır. ama ilk kabız olduğunuzda tekrar eskiye döner.
Vala 1 yıl içinde çok defa kabız oldum tekrarlamamıştı o sorun değil. En az 15 gün yani?
Çok kötü ya onun kremi var
bitkisel bir ilaç var onu kullanmalisin
Anestol kremi vermişti doktor bana bi de fitil
Krem kullanıyorum da hafiflemedi ağrısı
Niçin oluyor çatlama büyük tavalettenmi oluyor
Kabızlıktan oluyor
Kan geliyormu peki
Bak internetten
O çatlak değildir belki üzgünüm ama belki basursun
Çatlak
TM bak şimdi o basur dediğim olay şu ordaki damarlarda kan akışı zorlanıyor ve şişiyor sonra orası patlıyor ve kuruyor ve sonra sen biraz tuvaletini yaparken zorlayınca o yaralar çatlıyor.. tam olarak sebebi bu. ama cidden sana tavsiyem lazer tedavisi çıktı yaptır baya etkiliymis
Basurun ne oldugunu biliyorum basur değil
TM sen bilin
şu an naıslsın