Doktoruma 2.5 ay sonra gideceğim Allahin izniyle. Bipolar hastasıyım ve çok iyi bir profa gidiyorum.
Ben normal bir insan olduğumu düşünmüyorum. Mesela önümde çok ciddi bir sınav olduğunu söylüyor doktorum ama ben ciddiye alamıyorum.
Hayattna çok aşırı istediğim bir şey de yok.
Bitkiden farksız yaşıyorum şu an
Ucuncu halin imkansizligini yasıyorum resmen. Hicbir sey yapmak istemiyorum sanki ve azmim sıfır.
Mesela matematiği çalışsam yaparım gibime geliyor sıfır degilim ama hiç çalışma azmi yok neredeyse. Cozum bulamıyor anlattığım insanlar. Belki burdan bir umut çözüm bulurum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
ilaçlarını aksatma
psikolojik terapi al
psikoloji üzerine oku ve kendinde ve ailende gördüğün yanlışları tespit et
nasıl daha iyi olabileceğine dair düşün üzerine
kendi iyileşme veya daha iyi duruma gelme çaban çok önemli
ne kadar süredir tedavi oluyorsun
Ik psikiyatriste 2019un sonlarında gittim.
Şimdikine 3 aydır gidiyorum
yaşın kaç... ne ilaçlar kullanıyorsun...3 ayda hemen düzelmeyi beklememelisin... bu biraz zaman alır.
19 yaşındayım şu an lithuril ve aripa kullanıyorum. Doktor %60 iyilestigimi ama islevseligimin %30 olduğunu söyledi.
Ne kadar sürer?
4 ay sonra yksye gireceğim ama çalışamıyorum sınavı ciddiye alamıyorum doğru düzgün.
NE güçlü bir isteğim ne de bir zorunluluğu var hayatta bitkiden farksizim
Lithuril ilk başlangıç ilacı... bu belli zaman sonra doktorun tarafından muhakkak kesilir ve farklı ilaçlar verilir... Yaşın nedeni ile Bipoların en etkileyeceği gruptasın. Seni üzmek istemem ama doktorunun %60 iyileştin gibi bir teşhis koyması 3 ayda imkansıza yakın... İlaçlar manik ya da depresif ataklar geçirmeni tamamen engelleyecek diye bir kesinlik yok... Ama atakların şiddetini düşüreceği kesin daha basit bir dille anlatayım tedavi olmadığında atakların 7 şiddetinde bir deprem gibi olur yani yıkıcıdır, tedavini düzgün yaptırırsan bu depremin şiddeti zamanla azalır... kısacası artık yıkıcı olmaz... Sınav konusuna gelince unutma hiçbir şey sağlığından daha önemli değil. Tedavinin başındasın belki bu süreçte istediğin gibi gitmez yaşanacaklar, kendini üzme motive et, gerekirse seneye girersin... Bu rahatsızlıkta ailenin desteği unutma ki çok önemli... onları mutlaka hastalıkla ilgili bilgilendir... özellikle manik döneminde ne gibi değişiklikler olacağını anlat onlara, anlatki olası bir atakta onlar müdahil olabilsin... ayrıca bipolar bozukluk bir ruh hastalığı değil beyindeki sıvılarla ilgilidir... ve dünyada sayılı sağlık kurumları bu hastalığın kesin çözümünü bulabilmek için çalışıyorlar...
🙏
Açıklama yaptığınız için çok teşekkür ederim
Sizinle daha uzun yazışmak derdimi anlatmak isterim.
Beni neler bekliyor?
En zor zamanlarim mi bunlar genel olarak?
Siz de bipolar misinzi ve kaç yıldır?
Kaç yasindasinzi?
Konuşmaya çok ihtiyacım var.
Islevselligim neden yüzde 30larda yani geriden geliyor olabilir?
Ben aslında okumak istiyorum bence ve kapasitem de var ama azmim hiç yok.
Halbuki çalışkanım.
Çevremdekilere konuştuğumda çoğunlukla rahatlayamiyorum.
Ve onlarda neredeyse biktilar hep aynı şeyleri konuşmaktan.
Bende Bipolarım evet...12 yıldır tedavi oluyorum... senin gibi başladım. Son 5 yıldır beni zora sokacak bir atak geçirmedim. İlaçları hiç aksatmadan doktor kontrollerimi hiç geçirmeden yapıyorum... Bu hastalıkla ilgili çok araçştırma yaptım, yurt dışı makalelerini okudum... ailem bana çok destek oldu. Kardeşim tıp fakültesini kazanmıştı, şu an psikiyatri ihtisası yapıyor :) ve emin ol özellikle bipolar konusunda daha bilgiliyim :) Tedavini akşatma, ben bu hastalıktan kurtulacağım, başaracağım sözlerini çokça bağıra bağıra söyle... evet cidden bağıra bağıra söyle... Bipolarlar çok zeki insanlardır biliyor musun? sıkıntımız aslında beynimizin çok çalışmasında :)) tedavine devam et, bu sene istediğin olmazsa seneye daha istekli kesin hazırlanırsın ve başarı sağlarsın... unutma bu hastalığı ilaçlarla, aile desteği ile ve en önemlisi kendine inanarak başarma isteği ile yenersin
Az önce babam beni düşük iqlulukla itham etti.
Ben çok zeki değilim bu arada. Dokrorum normal zeka 100se sne en fazla 105sin dedi bana
Adamın sunduğu hiçbir seçeneğe evet diyemiyorum çünkü.
Oku diyor hayır, ev kuzi ol diyor hayır.