AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
doktora karar vermesi lazım
En iyisini bilmiyorum ama en fayda etmeyen ilaçları yazabilirim senin için. Misol, lustral, abilify, abizol.
Sizde de mi anksiyete var selectra iyi diyorlar kullandınız mı
Dozu yüksekse iyi ama 50-100mg'sa hiçbir işe yaramaz
İlk kullanan birine yüksek doz vermezler sanırım sizde hiçbir etkisi olmadı mı cidden kaç yıldır kullaniyorsunuz
Ben 14-15yaşlarımda kullanıyordum. İlk kullanımda 100mg lustral special yazmışlardı. Doktoruna ve senin ruh durumuna bağlı verecekleri doz. İlk 3 ay lustral kullandım faydası olmayınca 400mg selectra kullandım. O biraz beni oyalayıp rahatlatıyordu ama sonradan fayda etmedi bıraktım.
Yan etkileri var mıydı unutkanlık yapma gibi ya da göze bir zararı oluyor muydu
Göze bir zararı yoktu. Yan etki olarak ilk kullanmaya başladığımda 1-2 gün mide bulantısı, iştahsızlık ve sersemlik yapmıştı. Ama herkese göre farklılık gösterir yan etkileri.
Aşağıda biri escitalopram diye bir ilaç yazmış internetten baktım bayağı övmüşler doktora söylesem yazar mi aynısını acaba
Yazmaz. Psikiyatriste gidip yaşadığın her şeyi anlatman gerek. O sana kendisi uygun görüp ilaç ve doz miktarını belirliyor.
Anlattım kan verdim yarın ilaç yazacak miyop olduğum için göze zarari olur mu diye korktum
Yok imkansız göze zarar vermesi merak etme
Anladım canım, sende de anksiyete var galiba
En iyisi bir psikyatr doktora git, o karar versin psikolojik sorunlarına göre. Herkesin vücudu farklı.
Zaten doktora soyliycem ismini o yazacak benim dediğimi yazar mi bilmiyorum
Senin önerdiğin hangisi? Ben Escitalopram alıyom, en iyilerinden biri bu. Paniği, korkuları ve zorunlu düşünceleri de yatıştırır.
Unutkanlık ve uyku yapıyor mu peki ya da başka bir yan etkisi var mı
Vallahi unutkanlık yapmaz, farketmedim. Uyku ilk haftaları yapmıştı, şimdiyse dinç hissediyom kendimi. Diksiyonum biraz peltekleşmişti, o da yatıştı. O bende ama herbir Antidepresanda oluyor. Sende zannetmem aynı sorun çıksın. Libido, yani cinsel gücü ilk iki hafta azaltır, ama bunu da aştım. Googleda "en iyi antidepresanlar" aradınmı bu da aralarında (ben Almanca aramıştım).
Baktım şimdi yazdığına yan etkileri düşük iyi bir ilaç yazıyor sizde anksiyete mi vardı OKB mi
Bende de anksiyete var, geleceğe yönelik korkular. Özellikle ölümden korkarım.
Benzer şeyler bende de var geçiyor mu peki ilaçla
Evet geçiyor sahiden. O düşünceler gelse bile paniklemiyon, günlük hayatını kolaylıkla sürdürüyon.
Kaç mg ilaç
Ben 10 mg alıyom. 5i de var, ama düşük olur. 10 bence başlangıç olarak idealdir o korkularını yatıştırmak ve önlemek için. En az 6 ay boyu düzenli kullanman lazım. Kendi başına da bırakma, doktor kontrolüne git 6 ayda bir.
Yan etkileri olmasından çok korkuyorum bu ilacın ismini söylesem doktor aynısını yazar mi acaba
Hiç endişe etme, yan etkileri olsa bile 2 hafta içinde geçiyor gidiyor. Hem korkularından da kurtulmuş olursun. Tedavi görmesen nöronların zamanla karışık olur bir boşluğa düşersin. Doktora bir sor bu ilacı, illa ki bir bilgisi vardır.
Yarın gidicem inşallah kurtulurum çok lanet bir hastalık
Tamam, bol şanlar. Şükret ki çaresi var.
Aynen öyle teşekkürler umarım işe yarar
Ben bugün psiykatr doktoruma gittim, o bana ilacın orjinalını yazdırdı: Cipralex. O önce bahsettiğim ucuz bir kopyasıymış. Almanlar yazmıştı bana hastanede, Türk doktorum durumu düzeltti.
Türkiye'de ismi cipralex miymiş yani
Evet, aynı adda. Googleda "Cipralex Türkçe" ara, bütün bilgileri edinirsin.
Bugün doktora gittim fulsac yazdı kullandın mi hiç onu
Yok daha yeni duydum. Biraz araştırdım, aynı kategorideymiş, beyindeki Serotonin hormonunu arttırıyor. Doktor tavsiye etmişse düzenli kullan, ihmal etme. Yoksa ileride daha başka hastalıklara kapılırsın.
Seninki ilerlemis dedi doktor yan etkilerini sordum kağıdı bile okumadan yırt at dedi yan etkisinden korkuyor insan
Sonuçta herbir ilacın yan etkisi yok mu? Onları olası şeyler, yani mecbur gerçekleşmesine gerek yok. Madem doktor diyor ilerlemiş bir gün bile aksatmadan al. Kendini kötü duruma düşürme. İleride 1-2 sene sonra psikolojin stabil oldumu yine yavaş yavaş bırakırsın doktor tavsiyesiyle.
Yarın deniycem inşallah iyi gelir
İlk kullandigin gün mutluluk verdi mi sana
Dene, korkma, sonuçta ölüm yok ya. İlk iki hafta bayağı bir uykulu oldum, ama kötü anlamda değil. Mayışıyordum, kendimi yumuşamış gibi hissediyorsum. Kötü düşünceler de dağılmıştı, fazla fuzuli düşünceler aklıma bile artık gelmezdi.
Mesela ölümden veya yalnızlık kalmaktan çok korkarım. Ama artık umursamıyom.
Şimdi arada 3-4 hafta geçti kendimi yavaş yavaş dinç ve mutlu hissediyom. Yani "normal" olması gerektiği gibi.
Bol şifalar dilerim.
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz, benim gözde miyop ve uçuşan cisimler vardı doktora sordum bir şey olmaz dedi hatta bunlari düşünmen bile anksiyete in bir parçası dedi yarın deniycem bakalım
boş ver geçer, herbir organ gibi beyin de rahatsızlanabilir. Demek ki kendini çok yıpratmışsın. İçini rahatlattıysam ne mutlu bana. Hayırlı akşamlar. bir şey olursa bu konular hakkında konuşmak istersen bana bir özel mesaj atarsın. Memnuniyetle sorunlarına ortak olurum.
Çok saolasin inşallah düzelir senin de ne sıkıntın varsa. Tabi sormak istersem yazarım
İyi akşamlar sizede
Geri dönüş yapar mısınız
Tamam, burdayım.
Kesinlikle tavsiye etmiyorum hic bi faydasi yok boşa zehir
Hissizlestiriyor diyorlar
Uyutuyo. Normal mi sence bu
Kaç saat uyutuyor unutkanlık da yapıyor mu
Cok kotu diyorum hala merak ediyosun eger depresyondaysan hobiler edin komik seyler izle dans et spor yap gezmeye git
Son raddede olmasaydım kullanmak istemezdim birkaç doktora gittim kullanmak zorundayım aktivite iyi olur ama sınav senem olduğu için pek dışarı çıkamıyorum
Böyle de çok kötü maalesef
Sinavlarin varken ilac iyi degil seni hep uyusturucu icmissin gibi halsiz uykulu kafani duman edecek pisman olursun
Şimdi de pek farklı değilim benim başka çarem kalmadı
Şimdi bir şey söylerim ama yorumu kaldırabilirler, ama bence en güzel sakinleştirici o oluyor yorul ve yat
Yav ne alaka
Ya sapıklık olsun diye söylemiyorum gerçekten bence kafayı da insanı da boşaltan bir şey
Her insanın toplumsal yapısı geleceğe dair düşünceleri buna musait olmuyor maalesef
Ona bir şey diyemem, haklısın, o zaman evlen 😀 ya da arkadaşlar biliyordur ilaçları yazarlar ama onları da tavsiyeyle değil bir psikiyatriye giderek edinmelisin ki reçetesiz vermezler zaten
Zaten doktora yazdırcam reçetesiz nasıl alıyım
Ona gidince de o uygun gördüğünü yazar işte senin istediğini yazmaz zaten
Şunu yazın desem yazmaz mı
Acemiyse yazar, ben olsam çok biliyon derim ayrıca da bi sinir olurum inceden, 😀
Çok mu önemli sinir olması suanki durumumdan kurtuluyum da
O kurtarır seni sen buradan milletin lafına bakıp da doktorun işine karışma
hiç birinin iyi olduğunu düşünmüyorum.
Kullandın mı
çok hemde
Neden iyi değil
Seks olduğunu düşünüyorum
Doktora gitsene
Doktora yazdırcam zaten
Neden
Biraz konuşmak için
Hangi konuda