Babamla sorunlarım var. Yardımcı olabilecek psikolog var mı?

Babam rahatsız hem kanser hem de daha önce kalp krizi geçirdi. Kanseri düzeldi ama hala tedavi oluyor. Açıkçası aramız da hiç iyi değil. En son uzun bir zaman küs kaldık. Bana çok kötülüğü oldu. O kısma girmicem, çünkü orası apayrı bir konu. Ama kısaca şunu diyim. Çok fiziksel ve psikolojik şiddet uygulardı bana. Sonra 5-6 yıl küs kaldık. Sonra bir şekilde barıştık. Fiziksel şiddet uygulamıyor ama sözlü olarak yıpratıcı şeyler söyleyebiliyor. Kontrol edemiyor kendisini bu konuda çünkü saçmalıyor.

Şimdi şu an temelde bazı sorunlarımız var. Babam mükemmeliyetçi, kontrolcü, yargılayıcı ve tartışmacı olmaya meyilli biri. Hep kendini haklı çıkarmaya çalışır.

Beni hep yetersiz bulan şeyler söyledi şu ana kadar. Yapamazsın, edemezsin, başarısız oldun onda da vs vs. Ben liseye giderken aşırı seviyede ve sürekli yapıyordu bunu. Öz saygımı çok düşürdü. Onun yüzünden insanları memnun etmeye çalışan bir süs köpeğine döndüm resmen.

Şimdi bunları o kadar yapmıyor ama farkında olmadan yine hafif hafif yapıyor. Mesela dün kardeşim annem babam ben milyoner yarışmasını izliyoruz. Bir soru çıktı. Ben iki şık arasında kaldım, babam B dedi, kardeşim geldi o da B dedi. Babam da bak X de bildi dedi işte kardeşimin ismini söyleyerek. Ben de bildim dedi. Yani çaktırmadan benim bilemediğime getiriyor lafı. Beni şu ana kadar o kadar kıyasladılar ki başkaları ile resmen ruhumu zehirlediler.

Şimdi uzatmadan, sorum şu: Babamla bir araya geldiğimde özsaygımı nasıl koruyacağım? Beni yetersiz hissettirmeye çalıştığında kendimi o durumdan çıkarıcam. Çünkü benim özsaygımı çok düşürdü babam. Yetersizlik ve değersizlik hissi var bende.

Babamla sorunlarım var. Yardımcı olabilecek psikolog var mı?