+1 yılMerhaba 😊
Hava değişiminiz bittikten sonra hastaneye sevkiniz yapılır, eğer hava değişiminiz kontrollü değilse siz sevk isteyip gidin. Muhtemelen bu defa askerliğe elverişli değildir raporu verilir.
Eğer birliginize gidip oradan hastaneye sevk alırsanız komutanlarınızdan kıta anket formu vermesini rica edin.
Geçmiş olsun..
134 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim cevabınız için. Hava değişimim kontrollü değil galiba. Karar olarak böyle yazıyor;
TANI: F43.2-Uyum Bozukluğu
KARAR: C/17, 21 (YİRMİ BİR) GÜN HAVA DEĞİŞİMİ UYGUNDUR.
İNZAR: HAVA DEĞİŞİMİ SONRASINDA KITASINA KATILMASI RDM TARAFINDAN TAKİP EDİLMESİ, TEDAVİ ALDIĞI SÜREÇTE BİRLİK İÇİNDE UYUM ARTTIRICI ÖNLEMLERİN ALINMASI (SİLAHLI GÖREV VERİLMEMESİ, CAN DOSTU VERİLMESİ, SPOR İÇİN DESTEKLENMESİ PSİKOLOG GÖRÜŞMELERİNİN YAPILMASI, GÖREV VERİLİRKEN NİTELİKLERİNİN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI VB.) ÖNERİLİR. YAKINMALARININ DEVAMI HALİNDE İVEDİLİKLE SIRALI SİCİL AMİRLERİ TARAFINDAN İMZALANMIŞ, FOTOĞRAFLI, ONAYLI ASKERİ İŞLEVSELLİK DEĞERLENDİRME VE KIT? A KANAAT FORMU (MEVCUT DURUMDA ASKERİ İŞLEVSELLİĞİNİN NASIL OLDUĞUNU BELİRTEN; NÖBET TUTUP TUTAMADIĞINI, SİLAHLI GÖREVLERE KATILIP KATILAMADIĞINI, BİRLİK İÇERİSİNDE KÖTÜ ÖRNEK TEŞKİL EDİP ETMEDİĞİNİ, KENDİSİNE VEYA ETRAFINA RİSKLİ DAVRANIŞLARININ OLUP OLMADIĞI GİBİ ÖZELLİKLERİ BELİRTEN) FOTOĞRAFLI ONAYLI, TARİHLİ, EVRAK NUMARALI SEVK YAZISI İLE PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ MÜRACAATI UYGUNDUR. - +1 yıl
Tamamdır birliğe gidince sizi hastaneye göndericekler ve bu defa %100 askerliğe elverişli değildir raporu alırsınız kesin olarak. 😊
- +1 yıl
Hayır, hiç merak etmeyin. Bu alanda bilgi sahibiyim. Siz birliginize teslim olduktan sonra bu defa kesinlikle askerliğe elverişli değildir raporu alırsınız. :))
- +1 yıl
Rica ederim hocam 😊🙏🏼
- +1 yıl
Birden fazla rahatsızlığınız olduğu için öyle bir durum söz konusu olmaz. Birliğinize teslim olduktan sonra kıta anket formuyla birlikte hastaneye gideceksiniz. Kıta anket formuna komutanların senin askerlik yapamadığına dair birşeyler yazacak, zarfa koyup sana verecek. O zarfı doktora verince direkt seni heyete çağırırlar. Heyet günüde askerliğe elverişli değildir raporu verilir. Sistem zaten izin vermez size askerlik yaptirmalarına.
- +1 yıl
Hava değişimi süreniz bitince birliğinize teslim oluyorsunuz. Birliğinizde ki yetkili komutanınız sizi hastaneye gönderiyor, sevk alıyorsunuz. Giderken size kıta anket formu denilen bir evrak veriliyor.
Bu evragin içersinde örnek veriyorum Ali Kaya isimli askerimiz askerlik yaparken psikolojik ve astım rahatsizliklarindan dolayı zorlanmaktadır. Askerlik yapacak durumda değildir tarzında bir yazı oluyor. Bunu komutanınız yazıyor ve diğer komutanlarda imza atıyor altına.
Sonra siz bu evrakla hastaneye gidiyorsunuz. Size hava değişimi veren polikliniklere gidiyorsunuz. Doktorlar sizin elinizde ki zarfı okuyor ve size diyorlar ki örneğin cuma günü heyet var, heyete geliyorsun.
Muayene etmiyorlar, heyete çagırıyorlar. Heyet günü bir odanın önünde sıra bekliyorsunuz. Büyük bir masa, masa etrafında her daldan bir doktor oluyor. Yani içeride KBB uzmanı, kardiyoloji, ortopedi, pskiyatrist vs vs oluyor.
İsmi okunan içeri giriyor. Sizin isminiz okununca içeri giriceksiniz. Amaçları diğer doktorlarinda sizi gormesi. Odaya giriyorsunuz, askerliğe elverişli değildir diyor sana hava değişimi veren doktor. Heyete çağıran doktor. Çık diyorlar dışarı sonra.
İçeri girmenle dışarı çıkman 10 saniye bile sürmüyor. Sana verilen belgeyi askeriyeye teslim ediyorsun ve askerlikle ilgili bütün bağların sonsuza dek kopuyor.
Sonra istesen bile, askere alın desen bile bir daha seni hiç bir şekilde askere almıyorlar.
İlk başta ve devamında anlattığım gibi. Kesin olarak çürük raporu alırsınız - +1 yıl
Size ne kadar çok teşekkür etsem az kalır. Gerçekten bu kadar ilgili ve anlayışlı şekilde bana yardımcı oluyorsunuz. Moralim sizin sayenizde biraz daha iyi oluyor sağ olun.
Birde son olarak karar kısmını size yazmıştım bir de açıklama kısmını yazmak istiyorum belki daha detaylı değerlendirilmesi açısından.
AÇIKLAMA;
Psikiyatrik açıdan bilinen ilk işlemidir.
Yakınması: Askeri ortamlarda sıkıntı, gerginlik, bunalım, askerliğe uyum sağlayamama, ailesel sıkıntılar, keyifsizlik, mutsuzluk
Geliş Ruhsal Muayenesi: Ayakta ve yaşında görünümde, çevresine ilgisi azalmış, giyiniş ve tuvaletine özeni azalmış, mizacı sıkıntılı, sosyabilitesi beklentili, konuşma ve ses tonu ağlamaklı, mimik ve jestleri sıkıntı ifade eder tarzda, hareketleri huzursuz, uyku azalmış, iştah azalmış, bilinç açık, yönelim tam, algı tabii, düşünce akışı normal olup amaca varıyor, düşünce içeriği sosyal-ailesel sorunları ile birlikte askerliğe uyum sorunları üzerine yoğunlaşmış, dikkat normal, bellek normal, nesnel ve öznel yargı tam, zeka normal düzeyde, duygulanım gerginlik tarzında bozulmuş, davranışları gözleme göre psikomotor aktivitesi normal olup askeri işlevselliği azalmıştır, homisidal suisidal düşünce plan saptanmadı.
Öyküsüne göre; 25 yaşında, bekar, 2 aylık er, sivilde psikiyatri başvurusu ve ilaç kullanımı olmadığı, sivilde de uzun süredir keyifsizliğin eşlik ettiği, isteksizlik nedeniyle genelde evden çıkmadığı, askerliğe uyum sağlamakta zorluk çektiği, yakınmalarının birlik içerisinde arttığı, keyifsizliğinin olduğu, enerjisiz hissettiği, uykuya dalmakta güçlük çektiği, iştahının azaldığı bu nedenle tarafımıza sevki ile birlikte başvurduğu anlaşılmaktadır. Kıta anket formunda askerin uyku düzeni, iştahsızlığının bozukluğu ve aşırı duygusallığı yönünde gözlemlerin olduğu anlaşılmaktadır. Yapılan ruhsal durum muayenesi ve klinik gözlem sonucunda mevcut tablosunun "uyum bozukluğu" ile uyumlu olduğu tıbbi kanaatine varılmış olup tedavisine hava değişiminde devam etmesi uygundur. - +1 yıl
Estağfurullah, rica ederim. Tabi ki yardımcı olmalıyım, neticede hepimiz insanız. Açıklama kısmında dikkat ederseniz "askeri işlevselliği azalmıştır" ibaresi var. Zaten size hava değişimi verilme sebebiz direkt çürük raporu verilmeme sebebi durumunuzu gözlemlemek. Yani bu gidişinizde doktorun sizde herhangi bir olumlu değişiklik görmemesi halinde kesin olarak askerliğe elverişli değildir, savaşta ve barışta askerlik yapamaz belgesi verilir. İçiniz rahat olsun, bosuna sıkıntı yapmayın kendinize.
- +1 yıl
AÇIKLAMA
Psikiyatrik açıdan bilinen ikinci işlemidir. Önceki işlemleri:
F43.2 uyum bozukluğu C/17 21 hava değişimi
Yakınması: Askeri ortamlarda sıkıntı, gerginlik, bunalım, askerliğe uyum sağlayamama, ailesel sıkıntılar, keyifsizlik, mutsuzluk
Geliş Ruhsal Muayenesi: Ayakta ve yaşında görünümde, çevresine ilgisi azalmış, giyiniş ve tuvaletine özeni azalmış, mizacı sıkıntılı, sosyabilitesi beklentili, konuşma ve ses tonu ağlamaklı, mimik ve jestleri sıkıntı ifade eder tarzda, hareketleri huzursuz, uyku azalmış, iştah azalmış, bilinç açık, yönelim tam, algı tabii, düşünce akışı normal olup amaca varıyor, düşünce içeriği sosyal-ailesel sorunları ile birlikte askerliğe uyum sorunları üzerine yoğunlaşmış, dikkat normal, bellek normal, nesnel ve öznel yargı tam, zeka normal düzeyde, duygulanım gerginlik tarzında bozulmuş, davranışları gözleme göre psikomotor aktivitesi normal olup askeri işlevselliği azalmıştır, homisidal suisidal düşünce plan saptanmadı.
Öyküsüne göre; 25 yaşında, bekar, sivilde psikiyatri başvurusu ve ilaç kullanmı olmadığı sivilde de uzun süredir keyifsizliğin eşlik ettiği, isteksizlik nedeniyle genelde evden çıkmadığı, askerliğe uyum sağlamakta zorluk çektiği, yakınmalarının birlik içerisinde arttığı, keyifsizliğinin olduğu, enerjisiz hissettiği, uykuya dalmakta güçlük çektiği, iştahının azaldığı bu nedenle tarafımıza sevki ile birlikte başvurduğu medikal tedavisinin düzenlendiği 21 gün hava değişimi verildiği istirahati bitiminde bunaltı, huzursuzluk, hayattan zevk alamama, askeri ortama uyum sağlayamama şeklinde şikayetlerinin devam ettiği anlaşılmaktadır. 00.00.2024 tarihli kıta anket formunda personelin askerliğe uygun olmadığı yönünde görüş bildirildiği anlaşılmaktadır. Yapılan ruhsal durum muayenesi ve klinik gözlem sonucunda mevcut tablosunun "uyum bozukluğu" ile uyumlu olduğu tibbi kanaatine varılmış olup tedavisine hava değişiminde devam etmesi uygundur. - +1 yıl
KARAR
TANI: F43.2-Uyum Bozukluğu
KARAR: C/17, 21 (YİRMİ BİR) GÜN HAVA DEĞİŞİMİ UYGUNDUR.
İNZAR: HAVA DEĞİŞİMİ SONRASINDA KITASINA KATILMASI RDM TARAFINDAN TAKİP EDİLMESİ, TEDAVİ ALDIĞ SÜREÇTE BİRLİK İÇİNDE UYUM ARTTIRICI ÖNLEMLERİN ALINMASI (SILAHLI GÖREV VERİLMEMESİ, CAN DOS TU VERİLMESİ, SPOR İÇİN DESTEKLENMESİ PSİKOLOG GÖRÜŞMELERİNİN YAPILMASI, GÖREV VERİLİRKEN NİTELİKLERİNİN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI VB.) ÖNERİLİR. YAKINMALARININ DEVAMI HALİNDE IVED IKLE SIRALI SİCİL AMİRLERİ TARAFINDAN İMZALANMIŞ, FOTOĞRAFLI, ONAYLI ASKERİ İŞLEVSELLİK DEĞERLENDİRME VE KIT? A KANAAT FORMU (MEVCUT DURUMDA ASKERİ İŞLEVSELLİĞİNİN NASIL OLDUĞUNU BELİRTEN NOBET TUTUP TUTAMADIĞINI, SİLAHLI GÖREVLERE KATILIP KATILAMADIĞINI, BİRLİK İÇERİSİNDE KÖTÜ ÖRNEK TESKIL EDİP ETMEDİĞİNİ, KENDİSİNE VEYA ETRAFINA RISKLI DAVRANIŞLARININ OLUP OLMADIĞI GİBİ ÖZELLİKLER BELİRTEN) FOTOĞRAFLI ONAYLI, TARİHLİ, EVRAK NUMARALI SEVK YAZISI İLE PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ MÜRACAATI
UYGUNDUR. - +1 yıl
Doktor kıta kanaat formu var ama askeri işlevsellik formun eksik olduğu için sağlık kurulu böyle kabul etmiyor dedi. Hava değişimi veriyorum o yüzden dedi. Eğer ama öğleden sonraya evrakları getirirsen seni sağlık kuruluna gönderirim dedi. Bende birliğime gittim komutanım doktor askeri işlevsellik formu olmadığı için sağlık kuruluna gönderemiyor dedim. Komutanımda bugün olmaz yarın dedi. Daha sonra doktor sana rapor falan verdi mi diye sordu ben de hava değişimi verdi komutanım dedim. O zaman sen memleketine gidiyorsun dedi. Bende memleketime geldim. Acaba geri birliğe gittiğimde sonuç ne olur?
- +1 yıl
Yeniden merhabalar kardeşim. Bu defa birliğine teslim olduktan sonra kıta anket formunla birlikte ek olarak işlevsellik formunun eksik olmaması gerektiğini belirt. Bu defa yeniden hava değişimi alamazsın çünkü sistem artık senin hava değişimi vermene izin vermez. Sen şu an çürük raporu yani elberisli değil raporu almış sayılırsın. Bu konuda kalbin rahat olsun. Yani isteseler bile artık sana askerlik yaptıramazlar. Normalde başta dedigim gibi elverişli değil raporu alman lazımdı ama doktorunda dediği gibi evrakta eksiklik olmuş. Bu defa elverişli değildir kararıyla evine gönderirler
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için. Benim aslında merak ettiğim bu askeri işlevsellik formunu neden hastaneye giderken kapalı zarfın içine koymadıkları aslında. Bu durum kafamı çok karıştırıyor. Acaba komutanlar bilerek mi koymadılar diye düşünüyorum beni deli ediyor bu düşünceler açıkcası. Birliğime geri gittiğimde ya çürük alamazsam diye geriliyorum sürekli. RDM komutanı çürük almak için mi böylesin diye sordu hatta, ben de hayır komutanım dedim, eğer öyleyse ben çürük vermem bile dedi bunu söylemesi biraz beni korkuttu açıkcası. Takım komutanım ise beni göndermeye meyilli gibi duruyor o yönden biraz da olsa içim rahat oluyor.
- +1 yıl
Bak güzel kardeşim benim. Ben askerliğimi Şırnak da yaptım. Revir de görevliydim. Askeriyeden hastaneye sevk alan askerleri hastaneye direkt ben götürür, bütün rapor işlemleri veya yatış işlemleriyle bizzat ben ilgilenirdim.
Rdm komutanının ne dediği önemli degil. Takım komutani/bölük komutanı önemli. Yeniden hastaneye sevk edileceksin. Sana tekrardan hava değişimi veremezler. Senin şu an çürük almama sebebin işlevsellik formunda ki aksakliktan kaynaklı
Sen birliğine teslim ol, hastaneye sevk al. Bölük komutanına da şunu soyle. Komutanım geçen defa evrakta sorun yaşadım, doktor bana kızdı. Neden bu evrak eksik dedi. Normalde çürük verecektim ama evraktan işlevsellik formun eksik dedi. Birde neden zarf ile vermiyorlar zarf ile verilsin dedi.
Bunu diceksin komutanına. Bu defa seni askerliğe elverişli değildir kararı ile C veya D diliminden evine gönderirler. Stres olmana hiç gerek yok. Kafanı dinle, keyfine bak bu saatten sonra - +1 yıl
Abi gerçekten sağ ol hakkını ödeyemem cevapların için. Dediğin gibi komutanıma söyliycem, uğraşmamak için işlevsellik formunu vermemezlik yapmazlar umarım. Bir de abi benim ilk gittiğim doktor farklıydı ikinci gittiğim doktor farklıydı ama oda olarak aynı yere girdim. Hastaneye yine gittiğimde acaba başka doktor olursa durum değişmez değil mi?
- +1 yıl
Estağfurullah kardeşim. Şimdi şöyle o doktor odasında oturan şahsın kim olduğunun önemi yok. her şey kuralına göre işler. Hava değişimi verilmesinin altında yatan temel mantık şudur.
Biz bu kişiye hava değişimi verelim, bir süre askeriyeden uzak tutalım, belki düzelir. Şimdi hava değişimi verilir, asker duzelmez. Bir daha verilir, asker yine düzelmez. En fazla bir defa daha verilir ve yeniden düzelme olmazsa askerliğe elverişli değildir kararı çıkar.
Sana askerlik yaptırmazlar bu durumda merak etme. Dediğim gibi doktorun kim olduğunun önemi yok. Sende zaten bu defa sevk aldığında elverişli değildir kararı çıktığını görürsün kendin.
Sana askerlik yaptırmaları için şu an ki durumunda ilerleme olması gerekir. Davranışlarında, ruh halinde olumlu bir gelişme gozlenirsenaskerlik yaptırırlar. - +1 yıl
Estağfurullah rica ederim 🙏🏼
- +1 yıl
Estağfurullah rica ederim ne yaptım sanki. Prosedür dediğim gibi işlemiş, muaf olacağınız kesindi zaten. İş hayatında hiçbir sorun olmaz. Bundan sonra ki hayatınızda başarılar dilerim
- +1 yıl
Biraz agresif.. kanka sana ulasmaliyim nerden ulaşabilirim sormam gereken soru varda yardımcı olur musun
- +1 yıl
@Kaanturkey Sorunu yaz dostum yoruma, cevaplayayım
- +1 yıl
Birliğime teslim olduktan sonra 1 ay sonra 3 aylık hava değişimi aldım. Şimdi bitmesine az kaldı ama kontrol felan yazmıyor birliğime gitmem gerekiyormuş tekrar almam için. birligime gidersem beni cikartmazlar birdaha birliğime gitmeden nasıl alabilirim nasıl gidebilirim askeri kurula
- +1 yıl
Abi dönüş yapmadin bı içimi ferahlatirmisin
- +1 yıl
Kaan merhaba. Birliğine gitmeden hastaneye sevk alamazsın. Hava değişimi sonrası kıta anket formuyla birlikte bağlı oldugun birlikte ki komutanların seni yeniden hastaneye sevk etmesi gerekiyor. Beni sevk etmezler diye düşünme. Birliğine gittikten sonra bana hava değişimi veren doktor yeniden hava değişimi sonrası gelmemi söyledi, kendimi kötü hissediyorum dersin. Sağlık açısından kendini hissetmiyorken kimsenin seni sevk etmeme durumu söz konusu bile olamaz. Sevk ederler durumunu efendi bir şekilde izah edersen
- +1 yıl
Abi askerlik şubesinden sevk aldırdım hastaneye tekrar heyete girmek için ama bayram nedeni ve hastane taşınmasından dolayı bayramdan sonraya kaldı sevkim. Benim bayramın ikinci günü hava değişimi sürem bitiyor nasıl birligime gitmeden hareket edebilirim acilden aldığım 5.6 günlük rapor kabul edilirmi sevkle heyete girene kadar yardımcı olursan çok sevinirim
- +1 yıl
@birazagresif
- +1 yıl
@Kaanturkey Kaan merhaba tekrardan. Askerlik şubesinin verdiği sevkle ben askerlik yapamaz raporu alındığına şahit olmadım, yönetmelik değiştiyse ona bir şey diyemem.
Birliğine gitmekten korkma bu kadar. Oradan seni kıta anket formuyla birlikte mutlaka yetkili hastaneye sevk ederler, etmek zorundalar için rahat olsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılArdı kökü 172 gün askerlik yapacaksınız yaptığı şeye bak 🤦♀️ 170 gün askerlik yapamayan da kendine adam demesin.
yok psikolojim bozuk, yok ayağım platin, yok uyum sorunum var vay efendim vay şimdiki erkekler kadinlardan daha nazlı…
00 YorumlaSağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı. Seni rdm yapmadılar mı? Ruh sağlığı sana ne tanı koydu
07 Yorumla
+1 yılUmarım istediğin gibi güzel olur
11 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun
11 Yorumlasonuc verildiginde görürsün
01 YorumlaSağlık konusunda 430 cevap paylaştı. Geçmiş olsun knk
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir şey olmaz
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?