Güncellemeler
+1 yıl
yardimci olur musunuz?
mesela bisey yaparken bi anda ruyada hissi geliyo konusulanlari duyuyorum ama bi garip geliyo algilayamiyo gibi benden cikan ses bile sanki benim degil gibi oluyo yapilanlari ben yapmiyo gibiyim ruyada hissi olusuyo herzaman olmuyor biseylerle ugrasirken hic olmuyor nerdeyse neden olabilir sizce fikriniz var mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Beyinsel bir yanılsamadır o. Bir nevi dejavu gibi düşün. Korkulacak bir şey yok. Hayal gücünle alakalı bir durum.
yorgunluk veya stresten olmuş olabilir mi
Odak ile ilgili bir sorun bence. Tabi ki de yorgunluk ve stres en büyük tetikleyicisidir.
anladim cok sagolunn
nörolojik bişey olabilir mi sizce
Hayır sanmıyorum
tamam sagolunn
Gerçeklik algınız ne ölçüde bozuluyor ve ne kadar süredir?
cuma gunu oldu ilk defa ve ara ara oluyor
Fonksiyonlarınız mı bulanıklaşıyor yoksa bilinciniz mi dışsallaşıyor?
kanka ben bunlardan bisey anlamadım ne demek aciklarmisin
Duyusal işlevleriniz mi ağırlaşıyor yoksa bilinciniz yani farkındalığınız dışarıdan kendinizce izleniyormuş gibi mi geliyor?
kendimi izliyormusum gibi
Yoğun bir stres döneminde misiniz?
Durum derealizasyon gibi. Yani gerçekliği oluşturamama ya da algılayamama , kopma vs. Kısaca rüya hissi. Nesneleri konuşmaları hala normal algılıyorsanız sorun yok. Bir hafta kadar sakinliğinizi koruyun. Duruma göre bir tedbir alırsınız. Mühim bir şey sayılmaz şu anlık. Basit bir vitamin eksikliğinden kaynaklı baş dönmesi sırasında açığa çıkan algı eşiği dahi olabilir
konusmalari anliyorum ama bi garip hissediyorum dedigim gibi rüyada konusulanlari duyarsınız ya o gibi bisey sanirim evet ben zaten surekli stres yapiyorum ondan kaynaklı olabilir
Kaygılarınızı kontrol edebilirseniz basitçe ardinizda bırakırsınız. Dert etmeyin
psikolojik biseydir yani dimi beyinle ilgi bisey olabilir mi
Nörolojik mi diyorsunuz? Yani psikoloji zaten beyinle ilgili. Fiziksel bir anormallik mi kastediyorsunuz?
nörolojik olabilir mi demek istedim
Olabilir elbet ama böyle tekil bir semptoma karşılık direkt nörolojik diyemeyiz.
yorgunluktan falan olur mu peki
Yorgunluktan, vitaminsizlikten, stresten, uykusuzluktan rahatça olabilir. Nörolojik bir sebepten olması daha zor bir sebep
tamam cok sagolun kendi basima nasil kurtulabilirim
Öncelikle sebebin ne olduğunu bulmanız lazım, ben tamam kesin kaygılıyım bundan dolayı diyorsanız buna yönelik bir şey yapmalısınız, yorgunluksa buna yönelik vs
tamam tekrardan cok sagolunn
Estağfirullah, siz sağolun.
Ah bebeğim kiyamam bebeim psikolojik destek al bebeim ya
ya emin misiniz psikolojik bisey olduguna
bende oyle düşünüyorum ama emin olamadım