Güncellemeler
+1 yıl
netleştirmesi*
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada baş ağrısını kastettim.
Sanırım bir gözümde diğerinden daha fazla astigmat var. İki gözle bakınca sorun yok bilirsiniz göz muayeneleri gözlere tek tek bakarak yapılır. Sağ gözüm daha ileri. Cam netleştiriyor evet ama sola göre %30-40 daha az gibi. Bu normal bir durum mu yoksa tekrar doktora mı gitmeliyim? Daha önceki gözlüğü takınca 2 dk duramıyordum ağrıdan ama bu öyle değil. Saatlerce takabiliyorum. Doktor biraz daha düşük numara yazdı herhalde ben deyince. O yüzden elletmeyi istemiyorum pek.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
iki gözün de aynı numara değildir benimki 1.25 ve 1.75 mesela astigmat
Değil evet ama ona göre derecelendirme yapıldığı için aynı oranda netleştirmesi gerekmez mi? Yani uygun camları takınca iki gözle de iyi görülür, öyle değil mi?
birisi daha fazla bozulmuş o zaman
Ya aslında ben gözlük takmadan önce sorun yaşamıyordum ama bir gün derse geç kalıp arkaya geçince tahtadan bazı yazıları okuyamadığımı fark ettim. Hstta yanımdakine soruyordum ne yazıyor diye. Gözlük takınca çıplak gözle görmem kötüleşti ben de pişman oldum taktığım için ama göz alışınca öyle oluyor değil mi?
Biri diğerinden daha bozuktur yeniden ölçtürmek gerekebilir
Evet öyle ama 2 gözle çok sıkıntı yaşamıyorum. Bir süre daha kalsa böyle? :D Numara yüksek olunca da rahatsız eder diye endişeliyim.
Şöyle ki benim solda 1.5 sağda 1 astigmat vardı uzun süre gözlük takmadım şimdi sol 1.75 olmuş sağ 1.5 olmuş zaman içinde büyüyor valla şimdi göz çok komplike bir yapı o yüzden göz doktoru gibi konuşmak olmaz ama yine de gerekli özeni göstersen iyi olur
6 ayda bir gidilmeli deniliyor ama randevu bulmak zor. Özel hastaneler ateş pahası zaten. Allah yardımcımız olsun, ne diyebilirim.
Amin, özel hastaneler büyük sıkıntı doğruya doğru kapısından geçene 2 3 bin lira giriyor valla... Sağlık işte napcan gerekiyorsa vercen ama ileri bir tarihte olsa bir bak göz doktoru randevularına görmek büyük nimet valla sağlıklı ol :)
Gözü korumak için ne yapılabilir? Tv izlerken veya dışarıdayken takıyorum. Genelde ekrana çok bakarım tv bilgisayar falan, gece ışığı açtığım da olur ama başka nasıl önlem alınır bilmiyorum.
İnternette klasik şeyler yazıyor ama bunu doktora sormak daha mantıklı olacak gibi. :D
Valla o söylediklerinin hepsini ben de yaptığım için kelin ilacı olsa kendi başına sürer dicem mecburen hahaha :D Doktora sorcan tabi gerisi artık beni aşıyor valla :D
Sorun camda değil gözlerinde olabilir mi
Gözümde sorun var ki gözlük takıyorum ama göz kusurunun düzeltilmesi için doğru teşhis koymak da ve doğru reçeteyi vermek de önemli.
Tabi ki sorun olduğu için takıyorsun ama göz dereceleri eşit olmuyor demek istediğim birisi 0.25 iken diğeri 0.50 dir
E durum böyleyken birisinin birisinden daha bulanık görmesi normal bence
Bu da senin dediğin sorun
Demek istediğim şey bulanık gören gözlüğünün camı yeniden derecelendirilmeli
Önceden ağrı yapıyordu başımda o yüzden tekrar aynı şeyi yaşarım diye korkuyorum.
Migren falan da olabilir bence en kısa zamanda git
Migrenim belirtileri farklı değil mi? Sanmıyorum olduğunu.