Arkadaslar yasiyaniniz anliyaniniz var mı bilmiyorum safrada camur varmis az miktarda , karacigerde 2. Derece yaglanma varmis sinirdaymis hatta 2 gundur diyete girdim ekmegi komple kestim ama gogusumun sag tarafinda bir agri var sirtima vuran karacigerdenmidir bu durum yasiyaniniz var mı?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Safra kesesine bağlı belki de
Ultrasonu ceken doktor safradaki camur agri yapmaz dedi tas olsa oda oynadiginda yapar dedi endoskopi yaptirmistim kronik gastirit ve bakteri ciktir mideden olabilir belki dedi karaciger buyumesi varmis ona baktim netren tam agriyan yere vururmus agrisi felan yaziyor anliyamadim gitti
Karacigerden agriyordur bende carsamba biyopsi olcam bakalim
Neden biyopsi oluyosun kitlemi buldular
Hepatit b tasiyicisiyim değerlerim yüksek çıktı ilaçlı tedavi için
Peki senin karacigerden olan agrin tam nerelere vuruyordu bende de şoyle yaziyor.
Karaciger mch 14cm dir. grade ll yaglanma vardir karaciger icerisinde kistik ve lezyon tespit edilmemistir. Diye yaziyor
Mide bulantısı olduğunu duymuştum yine de bi doktora danış
Tesekkur ederim valla hangi hastaneye hangi doktora gidexegimden de gitsem de duzgun bir sonuc alamiyorum devletin acile gidiyorum birsey yok diyor ozele gidiyorum safra da az camur karacigerse buyume yaglanma bilmem ne en iyisi diyet spor belki duzelir
Yani ozellere pek itimat etme 1 2 tane daha devlet doktoruna görün, benide gereksiz yere ameliyat edeceklerdi özelde
@Marcianos valla safradaki camuru da karacigerdeki buyume ve yaglanmayida ozel buldu devlete gittigimde hic birsey yok dediler gonderdiler bilmiyorum agri ne agrisi anlamiyorum safradanmi geliyor karacigerdenmi bilmiyorun ultrasonu ceken doktor safradaki camur bu denli agri yapmaz dedi ama bilmiyorum kracigerde senin nerende agri oluyordu ve nasil bir agriydi nasil geciriyordun?
Dediğin gibi agri yapiyor karaciger, karacigerdendir yani
@Marcianos bu agri anca diyet yapincami gecer valla yatina devletten randevu aldim ultrason cekilmistim zaten yarin bi gidiyim bakalim ne diyecek
Yani yagli yememelisin fastfood vs uzak durmalisin brokoli enginar vs tüket
@Marcianos sebzeden baska corba ayri hic birsey tuketmiyorum bu karaciger yaglanmasi ve buyumesi sadece diuet ve egzersiz ile gecer dimi
Safra kesesine bağlı olabilir
Bende oyle dusunuyorum acikcasi da safrada cok az miktarda camur varmis karacigerde buyume de agri yaparmis ayni yerde hatta 2 gundur diyet yapiyorum eskisi kadar cok agrim olmuyor devlet hastanesine gittifimde ultrasonda hic birsey gozukmuyor deyip gonderdi ozelde ki ultrqsonda cikti bunlarda doktorda yokmustu soramadim da
Karaciğer yaglanmasinda aşırı ağrı beklemeyiz. Kilonuz varsa kilo verin alkol kullanıyorsanız alkolü bırakın. Biraz daha sebze ağırlıklı beslenip spor yapin
Valla 2 ci derece de yaglanma varmis ve buyume olmus sinirdaymis yani ben de iste diyete basladim ne abur cubur ne alkol ne sigara sebze corba yuruyus artik
kilo mu var, yoksa yağlı mı çok tüketiyordun
1.86 boyun var 110 kilodayin oldukca yagli besleniyordum sikinti diyete basladim da bu gogusumun sag tarafinda ki igne gibi batma agrisi normal mi anlamiyorum
boyuna göre kilon çok değil. göğüsün sağ tarafında iğne batması nedir bilemiyorum. doktora danışsanız iyi olur. ama bende de safra taşı var ve aşırı şiddetli krampları olabiliyor. muhakak doktor kontrolünde olun. çok şiddetli bir ağrı değilse göğüs bölgesinde kaslarla ilgili de olabilir.
Ultrasonu ceken doktora sordum safradaki camurdan dolayimi agrir diye safra camuru o kadar agri yapmaz tas yapar oda oynayinca yapar dedi midedendir felan dedi endoskopi yapildi ilaclari kullaniyorum anlamiyorum ki safradan agriyodur diye dusundum de acikcasi doktorda oyle deyince ne biliyim
safra ağrısı pek katlanılır bir şey değil. safra atağı olursa öbür dünya gidip geliyor insna zaten
ama şu var. yediğiniz içtiğine dikkat edin. safra bazen bazı yemeklere karşı tepki gösterebilir.
Senin yasin kac neden aldirmadin safrayi daha ve bu agri ara arami oluyor sende tasin boyutu neymis ( valla bende az camur varmis tirsiyorum ameliyattan )
Valla yedigime ictigime dikkat ediyorum su 2 3 gundur hep sebze agirlikli corba baskada birsey tuketmiyorum
Bende ful doluymuş. ama tanıdık bir doktor yılda iki kere atakla almaya gerek yok dedi. bilmyorum artk. bekle dedi atak tekrar gelirse 48 saat içinde alınmalı dedi. 48 saati geçerse ne olur dedim, o cevap güzle değl tabi. evet ben de korkuyorum. nazar değmesin iki üç senedir doktora vs de gitmedim. Bir şey yok şimdilik. ama gidip baktırmak lazm
öyle değl ya. safranın neye tepki vereceği belli olmaz. bazı sebselere tavuğa prince vs tepki veriyor benimki
Yok ya cagreside yok hani bobrekteki gibi dusuremiyoruz ki bende yine az miktarda camur var hatta devlette goremedi bile bunu ozelde cikti tehlikesi cokmus evet kontrole git bence de
çokmuş derken?
Korkumuzdan birseyde yiyemiyoruz :) yumurta cok zarar veriyormus ama onu biliyorum sende tuketme haslamasi bile yani limonlu su iciyordum normalde ama limonada pek guvenemedim acikcasi
Peki karaciğer yağlanmasınn sebebi neymiş ve geçer miymiş
Yani tehlikesi soyle cok pankreasa gidebiliyormus iltihaplanmaya yol acabiliyor normalde 30 dk lik kapali ameliyat olunabiliyoken ciddiye bindiginde gec kalindiginda yani acik olabiliyormus yani o kadar cok arastirdim ki kafayi bozdum iyice
Yaglanmanin sebebi fesfood urunler tuketmek kizartma iste disaridan yagli yiyecekler kebeplar vs ekmek ozellikle bunlar hep yaglanma yapiyormus artik tek tuketecegim yiyecek sebze ve meyve bir de corba
tamamen temizlenen bilir mi o yağlanma
Saglikli beslenirsem spor ile normale doner diye dusunuyorum
umarım geçmiş olur hepimize.
İnsallah sanada gecmis olsun insallah safeayla ilgili bir bilgi felan olursa bana yazabilirmisin bilgilendirebilirmisin
Karaciğer yağlanmasında ağrı olmaz.
Internetten baktim belirtiler arasin da yaziyor agri
kaşıntı var mı
Yazin cok oluyordu da kisin olmuyor sadece kafamda sivilceler cikiyor