kusura bakmayın kafam çok dolu
Koltuk altında lenf olması meme kanser belirtisi mi?
kusura bakmayın kafam çok dolu
Her iki aksiller bölgede kısa aksı 1 cm den küçük birkaç adet reaktif lenf nodu izlendi diyor.
Sonuçlarına göre normal boyutlarda olduğunu bildirmiş bir sorun yokmuş yani. Lenf nodu yani lenf düğümü vücuttaki beyaz kanı taşıyan dolaşım sisteminde lenf damarlarının birleştiği noktanın adı.
ya dünden beri çok güzel şeyler yazıyorsun kimsin nesin bilmiyorum ama iyi ki varsın teşekkür ederim allah kalbine inşiraf ferahlığı versin🥲❤
ya ağlıcam cidden iyi ki varsın keşke herkes senin gibi olsa keşkeee inşallah başhemşire olursun inşallah çok mutlu olur hayallerini yaşarsın bir derdin varsa rabbim derman olsun
mesaj atmak istedim ama sadece takip edebildim :(
bu sağlık konusunda ben biraz takıntılıyım kusura bakmayın şey dicektim bu koltukalti lenf nodları kanseri tetikler mi? annem 55 yaşında
menopoz olalı 2-3 sene oluyor
O zaman endişe edecek bir şey yok 3 yılda bir bi mamografi ve smear versin 3 smear testide temiz gelirse artık takibe gerekte kalmaz. Artık östrojen salınımı menopoza girdiği için azaldı. Östrojen bu meme ve rahim kanserlerini besliyor. Ancak o artık risk grubunda değil. Sadece bi süre takip edilsin yeni menopoza girdiği için ama içi rahat olsunyakalanma durumu çok minimal.
şu an gözlerimden yaşlar süzülüyor bir bilseniz üzerimden ne kadar yük aldığınızı
sabahtan beri annemin evde yüzü asıktı bugünde erkenden uyudu moralim yok dedi onu öyle görünce bende çok üzüldüm bide her iki memede benign vasküler kalsifikasyonları incelendi diyor mamografide bunları 8 ay önce çektirdi bu söylediklerim 8 ay öncenin teşhisi bugün kontrol için doktora gönderdim 1 ay sonraya ultrason vermişler bide anneme hiç ilaç vermediler
ellerinde de romotoid artrit var bunun bir tedavisi var mı peki?
İyi huylu 50 yaş üstü sık gördüğümüz bir küçük kitleler arada takibe gitmesi yeterli olur herhangi bir ilaç vermeme sebebi büyüme beklememesi zaten, post-menopozal dönemde ciddi riskli bi durum değil ultrason sonrası sadece rutin takip ister aylık KKMM muayenesi yapsın şüphelendiği bir durumda tekrar gitsin. Doktor da belli ki risk olduğunu düşünmüyor. Romatoid artritin tedavisi mevcut, durumu tamamen kontrol altına alınan hastalar var güncel tedavide, ancak teşhis ne zaman koyuldu. İlaç ve fizik tedavi paralel tedavi devam eder.
çok teşekkür ederim bizde romotoid artrid genetik annemin elleri yıllardır öyle ama tam bir ilaç tedavisi yok diye biliyordm
olur tabi sevinirim teşekkürler
www.ncbi.nlm.nih.gov/.../#article-17856.s9
tedavi ve yöntem kısmını oku yazı seni korkutmasın bu 2014-2016 yılının araştırması şu an sahada yeni tedaviler ve araştırmalar mevcut Romatoloji hekimine danışabilirsin daha detaylı bilgi verecektir.
romotolojiye gittik tedavisi pek yok dedi gönderdi teşekkür ederim
Cevap
5Cevap
Hayır değil, lenf şişmesi bir çok nedene baglidir uyarı verir vücudunda kanda olan bir enfeksiyon yapar psikolojik olabilir , ama el ve vücudun da ne varsa belli olur at el ve yüzünü soyleyeyim
yüzünde bir şey yok ellerinde romotoid artrit var
Yapar romotoid artrit iltahap dan olur lenflerini etkiler
yaaa bilmiyordumm romotoid artrit bizim ailede genetik ve bir tedavisi yok maalesef peki şey allah korusun ama meme kanserini tetiklemesin bu?
Goguslerin 90 üstü ise ihtimal var
Lenf olmazsa ölürsün. Lenflerinde nodül var o ayrı. İzlerler bir süre iyi huyluysa dokunmazlar, büyürse alırllar
off haklısın kusura bakma kafam çok dolu
6 aya bir gel demişlerdi zaten anneme ilaçta vermediler
Çoğu insanda olabiliyor. Büyümediği sürece sıkıntı yok
bilmiyorum korkuyorum ama kanserin habercisi değildir demi? ilerleyen zamanlarda bir sey olur mu kansere çevirir mi allah korusun annemde üzülüyor kadıncağız erkenden uyudu destek oluyorum ona ama bende üzülüyorum
Niye çevirsin ya basit bir şeydir.
Sanmam
Abartma be
birçok yerde kanser riski taşıyor diyor
annem için 55
Kaç yaşındasin
55(annem)
O nasıl oluyor ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?