mutfakta yumurta dilimlerken beyaz ışık çaktı şimdi kafamın bana ait olduğunu hissetmiyorum
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Gözde ışık çakması, en sık retinanın mekanik olarak uyarılmasından kaynaklanır. Bu, vitreus sıvısının retinadan ayrılması, retina yırtılması veya retina kanaması gibi durumlarda olabilir. Bu durumlarda baş ağrısı da görülebilir. Gözde ışık çakması ve baş ağrısının birlikte görüldüğü en yaygın durum migrendir. En yakın sağlık kuruluşuna git. Yoksa haftaya selanı okurlar.
Ciddi misiniz korkuyorum şu an
Hastaneye gidersen bir şeyin kalmaz.
Ya benim önce endokrinolojiye gitmem lazım cıldırcam baştan aşağı dokuyorum
Son kısımda biraz abarttım kusura bakma.
Dheas 619 total testesteron 51.30 ara kanama 4 aydır devam eden bi durum var
İnternetten bakınca böbrek üstü hipofiz bezi kanserleri falan yazıyp
En iyi ihtimal pcos diyo
Ya Allah aşkına internetten bir şeye bakmayın. Geçen bir hastamız grip olmuş internetten bakınca karşısına kanser olduğu çıkmış.
619 fazla olmuş.
Ya bende çok korkuyorum ya kansersem?
Kanserin bu söylediklerinle hiçbir alakası yok.
Ama tıp notlarında dheas 600 üstü total ya da testesteron 120 üstü olunca adrenal karsinom oluyormuş
Kanser olman çok zor. Dheas fazla demiştim zaten ama o hücrelerin oluşmadığına inan.
Başka belirti varsa daha iyi olur.
Baştan aşağı döküyorum derken?
Ara kanamalarım regliden 15-17 gün önce oluyor 4 aydır böyleyim kistik sivilce yağlanma saç dökülmesi duygudurum bozukluğu çarpıntı kasık ve kaburga altında gezen ağrılar kan testini regl döneminin 4. gününde verdim uykusuzdum Eylül ayında Çanakkale’de soğuk denize girdiğimden beri böyleyim ama genelde çanakkaleye gidince oluyordu bu sene bir kerede olsa bu sefer pes peşe dört ay oldu. Usg temiz birde
Saç dökülmesi biraz tedirgin edici.
Kanamalarım ise reglime 15-17 gün kala regl dönemine kadar devam eden günlük pedi bazen dolduran bazen lekelenme şeklinde kahverengi geliyor
Kadın hastalıkları bir şey yok dedi endokrin gidicem işte ama çok korkuyorum.
Demir eksikliğin olabilir. Bolca demir tüket.
Demir eksikliği total testesteron ve dheas yüksekliği yapar mı ama alyuvar ve pıhtılaşma faktörlerim iyi çıktı bağlantısı yok muydu
''Olabilir'' dedim. Bana daha önce bunları söylemedin. Test yaptırıp direkt olarak sonucu öğrensene.
Ama çok korkuyorum.
Böbrek üstü bezi kanseri mutlaka idrarda kanama yapar mı peki
Hayır, kesin konuşamayız.
Off çok korkuyorum sence yüzde kaç kanser ihtimali var
Böbrek üstü bezi kanseri (adrenokortikal karsinom), genellikle idrarda kanamaya neden olmaz. Ancak, bu tür bir kanserin belirtileri kişiden kişiye değişebilir. Böbrek üstü bezleri, böbreklerin üstünde bulunan küçük bezlerdir ve vücuttaki birçok hormonal dengeyi düzenlerler. Adrenokortikal karsinom genellikle hormonlar üzerindeki etkisi nedeniyle belirtiler ortaya çıkarabilir.
Böbrek üstü bezi kanserinin belirtileri şunlar olabilir:
Karın ağrısı veya şişlik
Sırt ağrısı
Ağırlık kaybı
Yüksek kan basıncı
Hormonal değişikliklere bağlı olarak hirsutizm (aşırı vücut tüyleri), ses kalınlaşması, adet düzensizlikleri gibi belirtiler
Ancak, idrarda kanama bu kanserin tipik bir belirtisi değildir. İdrarda kanama (hematüri), genellikle böbrek kanseri veya idrar yolları enfeksiyonları gibi diğer durumlarla ilişkilidir. Eğer idrarda kanama gibi belirtilerle karşılaşıyorsanız, derhal bir sağlık profesyoneli ile görüşmeli ve gerekli tıbbi testleri yapmalısınız.
Bu belirtiler varsa yüksek ihtimal.
Tüylerimi. Varlığını seçemiyorum çünkü pıhılıps lumea kullanıyorum.
Ses kalınlaşması yok
İdrarda kanama yok vsjinal kanama var
Diğer belirtiler?
Kendimi bildim bileli 2010 dan beri 44 kiloyum boy 154 yaş 29 şu an
Asla kilo alan biri değilim nabız dengesizliği oluyor gibi hissediyorum. Ama benim zaten depresyon panik atağım vardı tansiyonumu hiç ölçmedim ce onları panik atağa bağlamıştım
Yani 1/1000 ihtimal yaklaşık.
Usg temiz çıktı diğer kadınlık hormonları normal çıktı ama adet düzensizliği bu yani ara kanama saç dökülmesi yağlanma sivilce bu iki sebep usg temiz olsa bile pcos yapabilir mi bi doktor öyle olabilir dedi
Ya varya kafayı yicem artık çok korkuyorum gidicem randevum var haftaya zaten ama ama varya cok stresliyim bu iki hormonu uykusuzluk depresyon sebep olur mu ara kanama eylülde denize girdim enfeksiyon olabilir mi soğukta
Tansiyonunu ölçmen lazım.
Tıp notlarında baktım da böbrek üstü bezi kanseri kanserlerin %0.02 sini oluşturuyormuş doğru mu yani bu dhea ve t t yükselmeleri genelde pcosmuş?
Bu arada tıp notlarını yaladım yuttum resmen saglık çıkışlıyım bende anestezi o güzden çok tedirgin oldum
Sanki hipotansiyon ve taşikardik gibi hissediyorum. Kendimi
Emin olmak için ölçmen lazım. Eğer öyleyse durumun çok kötü.
Tedirgin etmek istemiyorum. Ölçmen lazım.
Ciddi misin :(((((
Evde makinesi yok mu?
Varda korkuyorum yüksek çıkar diye ama yüksek çıksa belirti vermez mi
Yani şu an belirti yokta
Ölçmen lazım. Yüksek çıkar diye korkulur mu hiç?
Alt ve üst karnımın yan kısımlarında batmalar var
Böbrek üstü bezlerin kötü bir durumda anladığım kadarıyla.
Hızlı Kalp atışı
Titremeler
Yüzde solgunluk
Nefes darlığı
Yüksek tansiyon
Ağır terleme
Panik atak gibi semptomlar var mı?
Benim zaten 2010 dan beri panik atağım var bunlsr da onun semptomları bilemedim ama terlemem hiç yok yüzümde solgun değil
Diğer semptomlar?
Var
Ya sen şimdi öyle dedin kalbim çok çarpıyo karnım atıyor resmen sana ffff
Tansiyonuna bakman lazım.
11.7/6 tansiyonum
Kalp atışı
Ay bi dk anneme baktırdım yanlış demiş yaa tansiyonum 110/76 nabız 111
Aslında değerlerde fazla bir sıkıntı yok.
Yaşın kaç?
Beyaz ışığı gördün galiba.
Yok la tütsü yaktım yaş 29
tümör falan olabilir mi nörolojiye git ışık çakması için
Migrende de oluyormuş gece de uyumadım