Nargile'nin zararları var mı? Uzun zamandır içiyorum. Bağımlısıyım diyebilirim. Cafelerde başa çıkamadığım için eve de aldım. Her gün içme gereksinimi hissediyorum kendimde.
Sizin düşünceleriniz neler?
Sizin düşünceleriniz neler?
herkes sigaradan daha zararlı demiş tamam bu doğru ama sigarayla kıyaslamak çok yanlış bence. sigaradan da şunun için zararlı olabiliyo bi içişte çok tütün tükettiğin için. yoksa sigara daha zararlı çünkü direk kuru tütün asıl o direk ciğerlere yapışıyo. nargilede suyla yumuşamış ve aromalı yaş tütün içiyosun. yaklaşık beş yıldır evimde nargile var hemen hemen hergün içerim sadece içtikten sonra biraz yürüyüş yap temiz hava al yeterli. ben nargile almadan önce günlerce araştırdım tarihçesini bile öğrendim. eskiden sadece tömbeki varmış aromalı tütün yerine direk kuru tütün içilirmiş nargile düzeneğinden çok ağır olduğu için yumuşatmak için yapılmış ve o zamanlar su konulan cam yerine porselen kullanılıyomuş o daha zararlıymış onun için cam kullanılmaya başlanmış. nargileyi ilk iranlılar bulmuş ama osmanlılar geliştirmiş :) bu kadar bilgiyi niye yazdım onuda anlamış değilim :)
:) iyikide yazdın :) teşekkürlerrrr..: )
nargilenin faydası var mı sence :)) tabiki zararlı. Ben sigara kullanan biri değilim ama ben de ara sıra nargile içerim. Sigaradan çok daha zararlı olduğu kesin. Bence azaltmaya bak şunu deneyebilirsin. Acı bir türk kahvesi iç nargileden önce nargile içme isteğin gidebilir. Tabi bu bilgi bilimsel bir bilgi değil senin gibi bağımlsıı olan arkadaşım acı türk kahvesi içtiğimde tadı ağır olduğu için nargile içemiyordu canı istemiyordu bence sn de bi dene derim :)
ikincisi spor yap vücuduna bakmaya başladığın için psikolojikman zamanla spor yapıyorum sağlığıma dikkat etmem lazım gibi telkinlerle kendini frenleyebilirsin.
1 duman almak 20 adet sigara kadar zararlıymış diye duymuştum
Cevap
11Cevap
Sigaradan kat kat daha zararlı 2 saatlik bir içim 50 dal sigara denk geliyormuş.Benimde unv yıllarımda nargilem vardi.Zararlı diye keyif aldığımız şeylerden pek vazgeçmem.Zararlı okadar çok şeyler var ki hayatımızda keyif aldığımız şeylerden vazgeçmek en son aklıma gelir
Bağımlılık Derecesinde içmek kötü..
Daha zararını görmedim ancak arada bir içince pek bi zararı olucagını düşünmüyorum sonuçta her şey zararlı :D
:) yani.
ben daha bir zararını görmedimmm olursa söylerim :)
peki tamam : )
sigaradan daha zararlı olduğunu düşünüyorum çünkü su buharıyla dumanı çekince direk yapışıyor:D
aşırı içme ben bi gunde 2 nargile içtigimde ertesi sabah sanki icki icmis gibi basım agrır
Bak bende o olmuyo. Şuan zor tutuyorum kendimi ama içmiycem işte bugün :D
Bizim bi arkadaş (!) karpuza tesisat çekip nargile icat etmişti. Hespta duman karpuzun içinden geçicekmiş. Zararsız oluyomuş öyle.
İlginç.
Ya herkes bisiler salliyo ya adkadaslar ben nargile turununun icinde buyudum icinfe glikoz surubu be aromasi tutunle harmankanip 3 ay kadar kadar kazanlrda kapali bekletilir sonra icilir bu kadar sigaranin icinde 400 kusur tane madde var saygilar...
Su buharıyla çekildiği için direk çiğerlere nufus ediyor diye biliyorum ayrıca 1 nargile 20 paket sigara kadar dediler ne kadar doğru bilemiyorum
Sigaradan çok daha zararlı ama tadı çok daha güzel, fazlası zarar diyeceğim ama azı da zarar.
o yüzden ya içicem ya içicem :)
nargile sigaradan çok çok daha zararlıdır.
Bak bunu hiç duymamıstım. Sigara daha zararlı diye biliyordum.
bir nargile 50 sigara içmeye eşdeğerdir.
Bende kullaniyorum sigaradan daha tehlikeliymis
Yok *
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar