ağzımda birden bire durduk yere 6-8 tane aft cikti cok aciyor hemde üst dudağımın içinde çıktı üstüne bastıramıyorum ve dilimi oralara değdiremiyorum napabilirim nasıl gecer ve cikmasinin sebebi ne olabilir

ağzımda birden bire durduk yere 6-8 tane aft cikti cok aciyor hemde üst dudağımın içinde çıktı üstüne bastıramıyorum ve dilimi oralara değdiremiyorum napabilirim nasıl gecer ve cikmasinin sebebi ne olabilir

Aftın en büyük sebebi sıkıntı ve strestir. Ben yıllardır çekiyorum. Ne zaman stres yapsam ağzımda dilimde bol bol çıkıyor. Bir hafta sonra falan kendiliğinden geçiyor. Kalıcı bir tedavisi yok ama yarayı kurutan ufak krem tarzında ilaçlar var. Ben artık alıştığım için ilaç kullanmıyorum
Bu bizim Şu an ailede genetikmidir bilmiyom ama abim ufakken onda olurdu bende hic cikmazdi simdi onda cikmaz bende cikiyor Şu an bile var tam da dilimin ucunda bir gorsen var ya o kadar rahatsiz edici ki dogru duzgun konusamiyom bile boyle peltek peltek konusuyom kelimeleri engelliymis gibi soyluyorum. Bir tane de yan sag tarafimda altta dis etimle dudak etin birlestigi yerde en dibte yani ama onu saymiyorum bile artik o kadar cok cikti ve cikiyor ki bende alistim desem hic alisilacak bir sey de degil sinir oluyorum bir sey yiyesin yok konusmak istemiyom sesin niye cikmiyor neyin var diyorlar falan anlatsan aciyacak sussan rahatsiz sanacaklar cidden o kadar sinir bozucu ki..
Galiba genetik Bir rahatsızlık Onun için Kenacort diye bir ilaç var al sür iki güne iyileştiriyor Bu arada ben de Bayağıdır çıkmadı ya Şimdi sen soru sorunca aklıma geldi bazen sık çıkıyordu
www.medicana.com.tr/saglik-rehberi-detay/1247 2/aft-nedir-ve-nasil-gecer
sebebi burada yazıyor
Cevap
4Cevap
sumak veya tuz bas üstüne başta yaksa da iyi geliyor
Aktarda karadut özü satılıyor onu alıp gargara yap iyi geliyor
Bunlar için krem var
En yakın aile sağlığı merkezinden yazdırabilirsin
Eğer dengeli ve yeterli beslenmiyorsan b vitamini eksikliği kaynaklı olabilir
Eğer sürekli çıkıyorsa bir iç hastalıkları uzmanına görünmende fayda var
kbb doktoruna git test yaptır, çok var. çoksa normal değil
Bol yoğurt yee, mikrobu öldürür