3.400 kişinin uyku döngüsü takip edilmiş. Gece 6 saatten az uyuyan insanların kalp hastalığı riski çok daha fazla yüksekmiş.

3.400 kişinin uyku döngüsü takip edilmiş. Gece 6 saatten az uyuyan insanların kalp hastalığı riski çok daha fazla yüksekmiş.

Evet, uyku ve sağlık arasındaki ilişkiyi gösteren araştırmalar, yeterli uyku alımının önemini vurguluyor. Gece 6 saatten az uyuyan kişilerin kalp hastalığı riskinin arttığına dair bulgular var. Uyku süresi ve kalp sağlığı arasındaki ilişkiyi inceleyen çalışmalar, düzenli olarak yetersiz uyuyan kişilerin kalp hastalığı, yüksek tansiyon, obezite ve diğer sağlık sorunlarına daha fazla yatkın olduğunu gösteriyor.
Uyku, vücudun dinlenmesi, yenilenmesi ve düzgün çalışması için kritik bir rol oynar. Uyku eksikliği, vücudun stresle baş etme yeteneğini azaltabilir, hormonal dengeleri bozabilir ve bu da uzun vadede kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir.
Bu nedenle, yetişkinlerin genellikle gece 7 ila 9 saat arasında uyumaları önerilir. Ancak, herkesin uyku ihtiyacı birbirinden farklı olabilir. Yine de düzenli olarak yeterli ve kaliteli uyku almaya çalışmak, genel sağlık ve özellikle kalp sağlığı için önemlidir.
ben maalesef yeterince uyuyamıyorum.. yani son bir iki aydır özellikle de 5 saati geçmiyor benim uyku sürem maalesef.. bu yüzden de sağlıklı bir kalbim olduğunu düşünmüyorum zaten üzüntü ve stres de var
Cevap
28Cevap
Merhaba, bu sebebin bu kadar ciddi boyuta gelebileceğini bilmiyordum yani zararlı olabileceğini biliyordum ama kalp krizi olayı gerçekten ciddiymiş. Ben akşamları genelde 11 veya 11 buçukta uyurum. Gece oturmayı pek sevmem. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Erken uyuyorum da üç saat sonra gözler fal taşı gibi açılıyor.
Zaten bir kalp krizinin gelip beni bulmadığı kaldı oda gelsin tam olsun.
Gece uykusu çok önemli. Genelde 12 gibi çoktan yatmış oluyorum. Eskiden 10 gibi yatardım da iş güç derken evdekilerle vakit geçiremeyince de kötü oldu.
4-5 gibi uyuyorum sanırım o kategoriye girdim çoktan
Gece vakit geçirmek o kadar güzel ki karışaanın yok edenin yok gün içinde yapıcak bir şeyin yok
Ben 13 yaşımdan beri 3 saatten fazla uyumam. Ve gayet sağlıklıyım.
Şimdi ben kalp krizinden mi öleceğim asla alakası bile yok
Evet çok doğru ve tehlikeli. Uyku sağlıklıdır.
Kalp spazmı geçirdiğim için takmıyorum korkmuyorum artık
Uyku duzenim pek yok, geceleri uyumadigim da oluyor
Standart 2 3 saat uykuyla yaşıyorum bu aralar hastayım kalkamıyorum yatağa bağlı kaldm remen
Hiç uyumuyorum sabah 5 e doğru uyursam şükrediyorum
Uykum gelmişse akşam erkenden uyuyabilirim
Gelmemişse sabah olur yine uyumam
Vardiyalı çalışıyor olduğumdan az uyuduğum doğrudur
Uyuyamiyorum komsularimin sesinden Allah'ın b. elalari
Sallayın aq 30 yıl gece vardiyası yapmış dayılar var senden benden sağlam
:))) ülkeyi yöntenlerden daha çok düşünüyoruz ülkeyi uyku tutarmı tutmaz o zaman erken ölücez cehenemi tam görmeden
En erkenim 12 de böyle bilgileri ciddiye almam öleceksek ölürüz
demek ondan 5 saatten az uyumak ömrü kısaltıyor diyorlardı
O zaman kesin ben kalpten gidicem geceleri hiç uyumam uyku ihtiyacimi gündüz karşılıyorum
Sen benim geceleri uyuduğumu mu zannediyorsun memati?
Sabaha karşı uyuyorum
Ondan mı kalbim tekliyor her gün.
O zaman ben naneyi yedim yani
yaş aralıgı belli mi bu araştırmanın
Geceleri uyuyamıyorum ben
Gece en erken 2de uyuyorum
Sabah 5 gibi uyuyorum 😂
Abooo 😂😂
Naneyi yedik 😂🤣
yok uyku problemim var
Ne zaman geçiririm acaba
Kalp olaydı kriz geçirirdi eminim :D