Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
1
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tiroid bezi parankim yapısı homojen ya da heterojen olması (Kronik tiroidit hastalığının olup olmadığına bakmak için yapılır, normalin dışında farklı yoğunlukta, farklı şekilde ve görüntüde doku özelliği) karakterde olup olmadığı ortaya konur. (Bu hastalık kadınlarda sık görülür) Tiroid nodülü tespit edildiğinde boyutu rapor edilir. Bu kanlanma diyor ya o da renkli Doppler ile kan akım paterni değerlendirilince bu özellikler eşliğinde nodülün iyi huylu ya da kötü huylu karakterde olup olmadığı öngörür.
Bir hipotiroidi hastalığınız olabilir. Kistler de gerek görülürse grafikle ya da biyopsi ile bakılabilir daha net anlasilir. Çünkü sizde doku sıvı olmayan ya da herhangi bir kist içermeyen aynı zamanda anormal büyüklükte dokulara sahip olan doku kitlelerine rastlanmis. Tiroid hastalığı var demek oluyor.
Tedaviniz hormon miktarlarına ve hastada nodül olup olmamasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Basit olarak açıklamak gerekirse hormon yetersizliği gibi bir durumunuz varsa bu hormon ilaç şeklinde dışardan verilir. Eğer nodül varsa nodüle yönelik gerekli testler uygulanır dediğim gibi gerekirse biyopsi uygulanır. Şayet hormon fazlalığı olduğu için oluyorsa bu hastalara da hormon yapımını engelleyen ilaçlar verilir. Hormon seviyeleri normale geldikten sonra hastada nodül olup olmadığına tekrar bakıp ona göre hareket edilir. Yani sizin için bir şey diyemem testleri bilmiyorum yetersiz ama tedavisi var. Korkmaya gerek yok.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Tiroid bezi parankim yapısı homojen ya da heterojen olması (Kronik tiroidit hastalığının olup olmadığına bakmak için yapılır, normalin dışında farklı yoğunlukta, farklı şekilde ve görüntüde doku özelliği) karakterde olup olmadığı ortaya konur. (Bu hastalık kadınlarda sık görülür) Tiroid nodülü tespit edildiğinde boyutu rapor edilir. Bu kanlanma diyor ya o da renkli Doppler ile kan akım paterni değerlendirilince bu özellikler eşliğinde nodülün iyi huylu ya da kötü huylu karakterde olup olmadığı öngörür.
Yani sonuç nedir çok güzel açıklamışsınız
Bir hipotiroidi hastalığınız olabilir. Kistler de gerek görülürse grafikle ya da biyopsi ile bakılabilir daha net anlasilir. Çünkü sizde doku sıvı olmayan ya da herhangi bir kist içermeyen aynı zamanda anormal büyüklükte dokulara sahip olan doku kitlelerine rastlanmis. Tiroid hastalığı var demek oluyor.
şu an ilaç mı verilir peki
Tedaviniz hormon miktarlarına ve hastada nodül olup olmamasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Basit olarak açıklamak gerekirse hormon yetersizliği gibi bir durumunuz varsa bu hormon ilaç şeklinde dışardan verilir. Eğer nodül varsa nodüle yönelik gerekli testler uygulanır dediğim gibi gerekirse biyopsi uygulanır. Şayet hormon fazlalığı olduğu için oluyorsa bu hastalara da hormon yapımını engelleyen ilaçlar verilir. Hormon seviyeleri normale geldikten sonra hastada nodül olup olmadığına tekrar bakıp ona göre hareket edilir. Yani sizin için bir şey diyemem testleri bilmiyorum yetersiz ama tedavisi var. Korkmaya gerek yok.
Muhtemelen ilaçla kontrol edilecektir sizdeki durum testleri bilmesem de öyle düşünüyorum.
Troid yavaş calisyor dendi kan sonucum daha çıkmadı
bir şey yok demiş doktor
Ben biliyorum dayımada aynısı çıkmıştı.. Şiddetli akut solunum yolu sendromu.. Maalesef Allah yakınlarınıza sabır versin
Yani ne oluyor tam olarak
Ölücen
Troidlerle alakalı sorun var mı
Şaka yapıyodum.. Ben bilmiyorum
Zaten olucen demeni ciddiye almamıştım
Yo o ciddiydi
Merhaba. Bu ne?
Merhaba Boyun us sonucum değerlendirebilen arkadaşlar varsa degerlendirsinler diye attım