Üç aydır bu şekilde dokununca kaşınıyor sadece ve bulaşıcı olduğunu düşünmüyorum çünkü temas ettiğim kişilerde yok hiçbir şey geçmedi halaa sizce nedir?
Güncellemeler
+1 yıl
Evet sedef hastalığına benziyor ama bulgular tam değil altında hastalık olabilir dedi kan tahlili bekliyorumm
Belimde görseldeki gibi lekeler çıkmaya başladı, sebebi nedir?
Tahlillere göre karar verirler başka türlü tam olarak belli olamz buradaki yorumlar sadece senin kafanı karıştırır... karaciğer yağlanması kaşıntı yağabilir insanda mesela kaşıdıkçada bu şekilde olabilir ama dediğim gibi en net sonuç tahlillerde..
Aynısından 15 göz şeklinde çıktı bende cildiyeye gittim stres dedi. Ama aile hekimimiz bu çeşit bı mantar dedi şu an hatırlamıyorum ne olduğunu bı krem verdi ve geçti doktora görunmelisin.
Ya bende güneş alerjisi reyno fenomeni de var ağzımda gelmeden önce çok fazla yara vardı eklem ağrılarım da var hatta böbreklerimde protein kaçağı bile vardı şimdi böyle cilt döküntüsü de olunca korkmadım değil
emin olmasamda tahmini mi söliim sen zona geçiriyor olabilirsin. Önce başlar sonra yavaşlar sonra tekar başlar. Zona ise tedaisi oral yolla alınan bir hap ve kremi birlkte kullanman gerekiyor bilgine, normal bir pratisyene gidersen o da sana sölet durumu bence
Evet sedefle hiç alakası yok hatta mantar da değil ama krem yazayım yinede kedilerden falan uzak dur dedi o da baya düşündü şu an böyle görünüyor ama yarına gel dedi
Peki doktorsan bişey sorabilir miyim bende geçen aylarda böbreklerimde protein kaçağı vardı hatta yüzümde kızarmalar oldu ama pembe bi şekilde düz yarasız sonra ağzımda bir ayda otuz tane yara geçmeyen baş ağrıları ayriyeten güneş alerjim ve reyno fenomenim var doktorun biri bana romatolojiye gitmemi söyledi ama gitmedim sence?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Bence vitaminlerle ilgili ya da alerji olabilir. cildiyeye görün bence
3 aydır doktora vs gitmemek...
git bi kan testi yaptır bi dermatoloğ agörün hiç mi endişelenmezsin
Valla geçer diye bekledim ama geçmedi yarın gidicem
Ürtikere benziyor. Yediklerinizden dolayıdır büyük ihtimalle. Küçükken bende de olmuştu bu antep fıstığından dolayı.
Valla her seçenek olabilir gibi şu an kdşdld
Cildiyeye gitsen iyi olur bu normal değil.. tahlillere göre karar verirler..
Güncelleme kısmına yazdımm
Tahlillere göre karar verirler başka türlü tam olarak belli olamz buradaki yorumlar sadece senin kafanı karıştırır... karaciğer yağlanması kaşıntı yağabilir insanda mesela kaşıdıkçada bu şekilde olabilir ama dediğim gibi en net sonuç tahlillerde..
Aynen öyle daha bir sürü hastalık var bunu yapan mecbur tahlilleri beklicem
çok geçmiş olsun
Sağoll
doktora gitmen gerekiyor bu görselle söylemek zor arkadaşım.
Pekiii
cildiyeye görün bence
Yarın gitceem
geçmiş olsun
Bence bunu bize sormak yerine bir doktora görünebilirsin.
Üzüntüden olabilir zona gibi bişey sanırkm
Üzülmedim ama
doktora görün mutlaka ne olduğunuda buraya yazarsan bizde öğrenmiş oluruz merak ettik
Tamam yarın yazarım öğrenince dkdlsld
Aynısından 15 göz şeklinde çıktı bende cildiyeye gittim stres dedi. Ama aile hekimimiz bu çeşit bı mantar dedi şu an hatırlamıyorum ne olduğunu bı krem verdi ve geçti doktora görunmelisin.
Yarın gidicem zaten bakalım o zaman sağoll
Rica ederim geçmiş olsun.
Yani seni paniğe sokmak istemem ama bu bir herhangi hastalığın göstericisi ola bilir. Doktora gittinmi? Gitmediysen mecbur gitmelisin.
Bende öyle düşünüyorum özellikle lupus geçmişim oldu
Kesinlikle doktora gitmelisin. Vakit nakitdir. Dahakötü hala gele bilirsin (Allah korusun)
Daha kötü pardon
Alerjik ve egzama başlangıcı
Doktora gittiğin zaman güncelleme ile ne dediğini yazsan iyi olur bende de var küçük küçük lekelenmeler öğrenmiş olurum
Tamam yazıcammm
Yanık izi gibi duruyor
Değil amaaa
Doktora niye gitmiyorsun?
Gitcem önden sorim dediö
Alerjinmi var peki biseye karsii
Güneş sadece
Himm ondan o halde3
Geçmiş olsun ne olmuş böyle?
Mantar 🍄 mi acaba
Bilmiyorum ki
Bişey soracağım
Sor
Aci vs baharatli yiyor musun
Hayırr çok nadir
Deri hastalığı bu cildiye ye gitmeni tavsiye ederim alerjik test yapilmasi lazım
Yarın gitcem ama daha önce test yapılmıştı bana sadece güneş alerjim var
Değişmiş olabilir şartlar belli olmuyor
Tamamdır yaparlar o zaman yarın herhalde dkdldl
Takip atar misin
Kesinlikle gitmen gerek
Gidicem gidicem panik ettirmeyin beniii kdldldd
Tamam tamam sustum
derma ya da mantara benziyor
Konudan alakasız lupus olma ihtimali var mıdır aslında o yüzden attım çok uzun bi mesele ama
zannetmiyorum bu zaman ile yüzünde falanda çıkabilir bende de çıktı ama doktora gittim sonra geçti
gene de sen bir cildiyeciye git
Ya bende güneş alerjisi reyno fenomeni de var ağzımda gelmeden önce çok fazla yara vardı eklem ağrılarım da var hatta böbreklerimde protein kaçağı bile vardı şimdi böyle cilt döküntüsü de olunca korkmadım değil
doktora git bence en iyisi zaman kaybetmeden
doktora gittin mi hiç?
Yarın gidicem
geçmiş olsun
Dermatolojiye git.
cilldiye doktoruna gitmelisin
Gecmis olsunn ilk defa gördüm
Enişte hedefi şaşırmış...
cildiyeye gitsene kızım
doktora gitmelisin biz nereden bişelim.
Bilene soruyorum ztn sana değil
Burası herkese açık bir platfrom ayrıca bilenlerde çıkmaz sebebi doktorun bilir kim ne bilsin
Doktora neden gitmiyorsun
Gidicem ama bi sormak istedim
Ciddi bir şey yoktur umarım
Yarın öğrenicem artık
O siyah lekeden bahsetmiyorsun demei o doğum lekesi gibi duruyor kırmızı küçük lekeleri diyorsun sen
Hayır büyük olan lekeler ve küçük olanlar hepsi de leke
Siyah olan doğum lekesi gibi duruyor da
Yok hayır belimde hiçbir şey yoktu yeni gelişti
Kırmızı lekeler alerji olabilir de kahverengi lekeyi anlayamadım saki doktorum bende anlamaya çalışıyorum türk olmak bunu gerektirir 😂
Cildiye ile görüş
Geçmiş olsun doktora git
Benimde tipim berbat senin ki geçer sence profilde nasılım
Hematolojiye görün
Cildiye bakmıyo mu
Ciğerlerine bi baktır
Ciğer mi o neden
Ciğerde ki sorunlarda bu tarz lekeler oluşur vücutta
Aa tamam o zaman
Çok geçmiş olsun
Sağoll
Geçer
Mantar
Ama bulaşıcı değil mi o
Hayır
Nasıl ya buluşıcı olması lazım
Hayır değil
ağrı var mı
İlk başlarda vardı mide bulantısı bile yapıyordu şu an yok üç ay geçti işte
emin olmasamda tahmini mi söliim sen zona geçiriyor olabilirsin. Önce başlar sonra yavaşlar sonra tekar başlar. Zona ise tedaisi oral yolla alınan bir hap ve kremi birlkte kullanman gerekiyor bilgine, normal bir pratisyene gidersen o da sana sölet durumu bence
Zona olabilir ama zona da sanırım biraz daha farklı seyrediyordu bilmiyorum artık öğrenicem yarın aaaah
git bir baktır derim ben
Geçmiş olsun ama bu sedef değil
Evet sedefle hiç alakası yok hatta mantar da değil ama krem yazayım yinede kedilerden falan uzak dur dedi o da baya düşündü şu an böyle görünüyor ama yarına gel dedi
Pitriazis rosea ya benzettim
Doktoruna söyle
Benim uzmanlığım dermatoloji değil ama daha çnce gördüm bunu
Pitriazis rosea zaten sedef değil mi
Kortizonlu kremle geçecektir ama derini sakın tahriş etme
Ha gül hastalığıymış
🤣🤣🤣
Gül o zaman)
Üç aydır geçmedi geçmesini bekliyorum kdşdld
Dr olacak şahısa söyle) başka bir dr arkadaş gördü ama kararı size bıraktı de
Sebebi bilinmeyen bir hastalık maalesef, kortizonlu krem yazdımı sana dr un
Sakın o bölgeye kese falan yapma, tahriş edilmeneli cilt, sadece sabun kullan yıkanırken
Lipokrem die bişi yazdı
Aa bende keseliyodum geçsin diye dpcksğdöf
Bide deloday diye bişey yazdı
Kortizon var o kremde sür ve cildi tahriş etme,
Ciddi mi
2 aya geçmezse biyopsi yaptır
Sıradaki hasta gelsin
Neye ciddi mi dedin
Ahahaha evet sıradaki hasta
Alerji var zannetmiş) ama yaptığı doğru, dr un iyi
Bakalım hiç geçecek gibi durmuyor ama
Geçer
Neyse deneyelim geçmeyince giderim
Kese yapmasan daha önce geöerdi
Valla ilk günki gibi duruyor kaldı öyle hiç bir değişiklik olmadı
Hatta ilk başta küçüktü bilmiyorum ki kdlslss
Kremleri kullan geçer, bir virüs bu, hayvanlardan uzak dur ve küflü yerlerden
Ergenlerde olur
21 yaş ergen yaşı mı aa
Peki doktorsan bişey sorabilir miyim bende geçen aylarda böbreklerimde protein kaçağı vardı hatta yüzümde kızarmalar oldu ama pembe bi şekilde düz yarasız sonra ağzımda bir ayda otuz tane yara geçmeyen baş ağrıları ayriyeten güneş alerjim ve reyno fenomenim var doktorun biri bana romatolojiye gitmemi söyledi ama gitmedim sence?
😅😂evet
Ergenyus
Soruma cevap alabilir miyim kdslld
Aaa nereye gittin
Hangi sıruya)
Bşmiyorum🤣
Ööff
Hani doktordun
Bedavaya bi hastalığını çözdüm))))
Dr umda beleşte bi yere kadar🤣🤣🤣
Senin göbüş mü bu
Şeker var mı
Şeker derken
Kaşıntı var mı?
Dokunduğumda sadece
Egzama olabilir ya da sedef. Başka yerde var mı?
Bacağımda var iki tane küçük ama
Eğer dediklerimden biriyse yayılır, dermatologa git
Doktora gittin mi?