Son yıllarda nedense birçok işi istekli bir şekilde yapamaz hale geldim.
Siz de mental yorgunluk yaşadınız mı, çözüm önerileriniz var mıdır?

Son yıllarda nedense birçok işi istekli bir şekilde yapamaz hale geldim.
Siz de mental yorgunluk yaşadınız mı, çözüm önerileriniz var mıdır?
Bir sürü etken olabilir... Düşünceler ve zihnimiz düşüncelerle dolu olduğunda gereğinden fazla yüklenildiğinde biraz dinlenme açısından böyle uyarı veriyor olabilir. Hayatta yolunda gitmeyen şeyler için fazlaca strese girip düşünmek aynı şekilde. Çözülmemiş şeyler yük yapabilir. İnsanın kendi üzerinde düşünüp anlayabileceği bir sebep yani, dolu seçenek var. Görüp o yönde çözüm geliştirilmiyorsa bu halin devam etmesine bir sebep. Elbette bende de zaman zaman olan bir şey, bazen uzun bazen kısa. Ben sorunumun nerede olduğuna bakıyorum, çözülebilecek bir mevzuuysa çözmeye çalışırım, yalnız her zaman elimizde olan şeyler için dertlenmeyiz o zaman o şeylerin yük olduğunu fark edip ona eskisi kadar yüklenmeyerek, anlam yüklemeyerek kurtulunabilir. Sadece onu anlamak bile yetiyor bazen. Umarım yardımcı olur yazdıklarım. 🙏😊
Mental yorgunluk, kişinin kendini yoğun şekilde enerjisiz, bitkin ve tükenmiş hissettiği ve istirahat sonrasında bile bu hissin azalmadan devam ettiği durumları ifade eder. Günlük yaşamın stresi, gelecek kaygısına bağlı yoğun düşünce eğilimi, geçmişe dair takıntılı düşünceler ya da yüksek oranda fiziksel aktivite ve stres kaynaklı psikolojik bozukluklar gibi sayısız durum halsizlik ve yorgunluk nedenleri arasında sayılabilir.
Mental yorgunluğun belirtileri arasında sürekli uyuma isteği, eklem ağrıları, enerji düşüklüğü, uyku düzeni sorunları, bağırsak ve sindirim sorunları, değişmeyen huzursuzluk ve mutsuzluk hali, sosyal hayatta ve yaşam rutininde bozulmalar, hem zihinsel hem de fiziksel tükenme hissi bulunabilir.
Mental yorgunluğun çözümü için aşağıdaki önerilerde bulunabiliriz:
Dinlenme ve Uyku: Yetersiz uyku mental yorgunluğu artırabilir. Uyku düzeninizi düzeltmek ve yeterli uyku almak, zihinsel tazelenmeye yardımcı olabilir.
Fiziksel Aktivite: Düzenli egzersiz yapmak, endorfin üretimini artırarak ruh halinizi iyileştirebilir ve zihinsel tazelenmeye katkı sağlayabilir.
Beslenme: Dengeli ve sağlıklı beslenmek, zihinsel ve fiziksel sağlığınızı destekler.
Stresi Azaltmak: Stresi azaltmak, mental yorgunluk belirtilerinin azaltılmasına yardımcı olabilir.
Sosyal Bağlantıları Güçlendirmek: Sosyal bağlantıları güçlendirmek, mental yorgunluk belirtilerinin azaltılmasına yardımcı olabilir.
An’a Odaklanmak: İleriye dönük planlar yapmaktan, birikmiş işlerden ağır sorumluluklardan uzaklaşmak ve An’a odaklanmak mental yorgunluğu azaltabilir.
Unutmayın, kronik ve mental yorgunluk, tedavi edilebilen ve tamamen ortadan kalkabilen bir rahatsızlıktır. Ancak, bu önerilere rağmen yorgunluk hissiniz geçmiyorsa, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir.
Rica ederim! Sorularınıza yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Her zaman buradayım ve yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Başka bir sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz. İyi günler dilerim! 😊
Felaket haberlerinde yaşıyorum ben bu durumu. 6 Şubat depremini yaşamadım ama onca insanın yaşadığı şeye yakinen tanık oldum çok zor bir süreçti. Dört tane gencecik arkadaşımı da kaybettim.
Nasıl aştım psikolojik tedavi aldım 🙁
Başın sağolsun 😥 Sarsıntıyı yaklaşık 600 km ötede bile şiddetli yaşayan biri olarak ben de orada ki vatandaşlarımıza çok üzüldüm. antidepresan bile yetersizdi. Gerçekten asrın felaketiydi ve dün sormuş olduğum sorunun birinde, depremde vefat edenlere sevinip hakaret eden cani birini, site yönetimine şikayet edip hesabını feshettirerek vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Maalesef bizim hassasiyetlerimizi taşıyamayanlar da var aramızda 🤷🏻♂️
Sağol🙏
Bu durumu bile siyasileştirip ölen kişilere kin gidebilecek kadar vicdan yoksunular.. eline sağlık çok iyi yapmışsın
Sen de sağol 🙏 Teşekkür ederim. Maalesef şu yaşa gelip de insanlık kazanamamışlar, böyle yaparak kendi sonlarını hazırlarlar bence.
Teşekkürler
Böylesine güzel bir görüş için ben teşekkür ederim 😊🙏
Şu sıra yaşiyom çozüm ne bilmiyom vallah bendeq
Doğru reis depresondayım 😂depresondayım unutldum aldatldım şarkıya balacam hahahah
İşllah reis dünya hali buda geçer
😊😊
Cevap
2Cevap
genelde mutsuzluk ya da sürekli aynı hayatı yaşamaktan
Bence de öyle
Zihnimi meşgul eden sorunlar ile.
Ve sanırım işim yüzünden yaşıyorum mental yorgunluk. Çözümü sıkıntıyı çözmek ve uzaklaşmak bir müddet her şeyden.
Aynen öyle hemşo
Kafam yoğun olduğunda ya da birşeyi aklıma çok taktığım zaman mental yorgunluk yaşıyorum ben genellikle. çözümünü de hala bulamadım kendi kendine geçiyor herhalde
Negatif düşünmek, negatif insanlar ile yaşamak yorar.
Ben her zaman yasarm yaşam hevesm bitms
sebeke suyuna antidepresan atilsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?