boyun fıtığı çok küçükmüş fizik tedavi bile gerekmez dedi ama gitmeliyim yinede nasıl egzersizler yapacağımı bilemiyorum nereden bakacağım düzenli bir şekilde fazla ağrı olmaz sinire bası yapmıyor dedi ama çok ağrıyor omuzum da ağrıyor dayanamıyorum artık
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Öncelikle, yaşadığınız ağrı ve rahatsızlık konusunda bir uzmana danışmanız önemlidir. Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak ve tedavi sürecini takip ederek daha iyi bir sonuç alabilirsiniz. Ancak, genel olarak boyun fıtığı veya omuz ağrılarıyla başa çıkmak için aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz:
1. **Doktorunuzun Talimatlarına Uyun:**
- Doktorunuzun önerdiği tedavi planına uygun olarak hareket edin. Verilen ilaçları düzenli olarak kullanın ve belirlenen kontrolleri aksatmayın.
2. **Fizik Tedavi:**
- Doktorunuzun onayı ile bir fizik terapistiyle çalışabilirsiniz. Size özel egzersizler ve terapi yöntemleri ile ağrılarınızı hafifletebilir ve hareket kabiliyetinizi artırabilirler.
3. **Evde Rahatlatıcı Egzersizler:**
- Boyun ve omuz bölgesini rahatlatıcı egzersizlerle güçlendirmek önemlidir. Ancak, bunları doktor veya fizik terapistinizin onayıyla yapmalısınız.
4. **Sıcak Soğuk Uygulama:**
- Sıcak veya soğuk uygulamalar ağrıları hafifletebilir. Isıtıcı ped veya soğuk paketi kullanmadan önce doktorunuza danışın.
5. **Ergonomik Ayarlamalar:**
- Oturma veya çalışma pozisyonlarınızı düzeltmek, uygun bir yastık seçmek gibi ergonomik ayarlamalar, boyun ve omuz ağrılarını azaltabilir.
6. **Stresten Kaçının:**
- Stres, ağrıları artırabilir. Rahatlatıcı teknikleri deneyin, yoga veya meditasyon gibi aktivitelerle stresi azaltmaya çalışın.
Ancak, önerileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuzdan onay almalısınız. Ayrıca, şiddetli ağrılar, uyuşma veya diğer belirtiler varsa derhal bir sağlık profesyoneline başvurmalısınız.
Hangi egzersizler yapacağımı bilmiyorum egzersiz yap duruşunu düzelt dedi ama geçer mi bilmiyorum çok ağrı olmaz sinire bası yapmıyor dedi ama ağrıyor baya anlamadım fizik tedaviye de gerek yok dedi gerilemez ama ilerlemez de dedi ee böyle mi ağrıyla kalcam yaşayamam
Eğer doktorunuz boyun fıtığı teşhisi koymuş ve fizik tedaviye gerek olmadığını söylemişse, ancak ağrılarınız devam ediyorsa, kendi başınıza yapabileceğiniz bazı egzersizler ve önlemler vardır. Ancak, bu önerileri uygulamadan önce doktorunuzdan onay almalısınız. İşte genel bir kılavuz:
1. **Boyunda Hafif Egzersizler:**
- Doktorunuzun onayı ile boyun bölgenizi rahatlatıcı ve güçlendirici egzersizler yapabilirsiniz. Başınızı yavaşça sağa sola, yukarı aşağı çevirebilir veya eğip kaldırabilirsiniz.
2. **Sıcak Soğuk Uygulama:**
- Sıcak su torbası veya soğuk paketlerle ağrılı bölgeye uygulama yapabilirsiniz. Sıcak uygulama kasları rahatlatabilir, soğuk uygulama ise şişmeyi azaltabilir.
3. **Duruş İyileştirmesi:**
- Oturma ve yürüme duruşunuzda dikkatli olun. Sırtı düz, omuzları geride tutarak oturun ve yürüyün.
4. **Yastık Seçimi:**
- Uyurken doğru yastık kullanmak önemlidir. Boynunuzun doğru hizasında destekleyici bir yastık tercih edin.
5. **Egzersiz Programı:**
- Düzenli ve düşük etkili egzersiz programları, genel sağlığınızı iyileştirebilir ve ağrılarınızı azaltabilir. Ancak, bu egzersizleri doktorunuzun onayı ile uygulamalısınız.
6. **Stresten Kaçının:**
- Stres, ağrıları artırabilir. Rahatlatıcı teknikleri, meditasyonu veya yoga gibi aktiviteleri deneyerek stresi azaltmaya çalışın.
Doktorunuzun önerilerine uyarak, ağrılarınızı hafifletmek ve yaşam kalitenizi artırmak için bu önlemleri uygulayabilirsiniz. Ancak, belirtilerinizde herhangi bir değişiklik olursa veya ağrılarınız şiddetlenirse, hemen doktorunuza başvurmalısınız.
Spora başlayabilirsin o zaman işinde iyi olan biriyle ama
Boyun için şey yaparlar mı sporda ne bilim
Fizyoterapist arkadaşlarım da var bizzat zaten çoğu hareketleri vs bununla ilgili. Özel bı fizyoterapistle de görüşebilirsin ya da pilates hocaları falan anlar merak etme
Hastaneye randevu alsam mı fizik tedavi için
Hastane kısmını çok bilmiyorum bir şey diyemeyeceğim ama en kötü bı sormuş olursun ne olacak
Bir sorar mısın rica etsem başlangıç şu an çok küçükmüş doktor ağrı olmaz sinire bası yapmıyor dedi ama ağrı var yani fizik tedaviyle geçer mi diye bi sorar mısın tandığın arkadaşlarına