Bu yeme içme işini napacağız?

aşırı kilolu değilim hepi topu 4-5 kilo fazlam var. çok iştahlı birisi de değilim sadece tatlıyı seviyorum (şerbetli yiyemem sadece sütlü çikolatalı tatlılar). gün içerisinde çok az çikolata tüketmeyi seviyorum yani bünyem istiyor. sürekli kilom artış gösteriyor bende çeşitli diyetler uyguluyorum vs ama hepsinde tek ortak nokta şeker çikolata tüketmemek. arkadaş ben diyet için bir süre bunları tüketmeyeyim hadi eyvallah ama bu gıdalar hayatımızın her alanında sürekli olacak. yani hiç mi arkadaşımızla tatlı yemeye gitmeyeceğiz dışarda. ya da evimize gelen misafire yapınca hiç mi tadına bakmayacağız. bana bu çok gerçek dışı geliyor. şekeri bırakmadan bir diyet neden mümkün olamıyor ki? bir insan ömrü boyunca şekersiz beslenemez. porsiyon azaltıyorum ama yok yine de yarıyor işte. 1 kiloyu zar zor verirken bir gün sadece bir porsiyon tatlı yedim diye ertesi gün 1 kilo almak aşırı zoruma gidiyor

şimdi aralıklı oruç deniyorum. her şey güzel hoş ama yine şeker tüketilmeyecekmiş. ya zaten şekeri bırakabilsem aralıklı oruç yapmama gerek kalmaz ki zaten kilo verilir. bu arada çaya kahveye şeker atmam, şerbetli tatlu ağzıma sürmem. ama sütlü çikolatalı meyveli şeylere asla dayanamıyorum. napıcam bilmiyorum

Bu yeme içme işini napacağız?