Her gün ağlama krizleri travmalarmin gözümde tekrar canlanması unutkanliklar dalginliklar dikkat dağınıklığı odaklanma sorunu tüm bunları yaşıyorum gerceklikten kopmak üzereyim yasadigim şeylere inanamıyorum hep nasıl olur nasıl olur deyip duruyorum ne olursunuz yardım edin dayanicak gücüm kalmadı bir de mezun senemdeyim iki senedir bu sorunum yüzünden kazanamadım bu sana nasıl üstesinden gelirim var mı bı çözüm öneriniz?
Güncellemeler
+1 yıl
Bu sene nasıl üstesinden gelirim olucak
Her gün travmalarımla boğuşuyorum rica edersem yardım eder misiniz?
Serçe parmağım arada kalmıştı kurtardigimda hissetmiyordum ve mosmor olmuştu eve gittim ağlaya ağlaya annemler görünce bı şey olmaz iyileşir dediler doktora da goturmediler sonradan duzeltemedigimi farkettim şişmiştir falan dediler geçer dediler geçmesini bekledim öyle kaldı geçmedi hiç daha sonra tendonunun kaza sırasında koptuğunu öğrendim yamuk bı şekilde kaynamış doktora artık kendim gidicek yasa geldigimde gittim ben de haliyle o zaman öğrendim
Tedavi için geç kalmış olduğumu soyledi şu anki haliyle cerrahi müdahale etmekten başka bir tedavi seçeneği görünmüyor dedi ameliyatın basarisiz olma ihtimali de var
Zor geliyor özgüvenli gözükmek hiçbir şeyim yokmuş gibi davranmak her şey yolunda imani vermek zor geliyor eksik bı şeyler varmış gibi hep hissediyorum
Sevgisiz büyümenizi anlıyorum bende yaşadım gerçekleri söylemem gerekirse ailenle olduğun sürece böyle devam edecek çünkü onlar seni her zaman psikolojil olarak zedelemeye devam edecekler ve hiçbişey yapmamıs gibi davranacaklar eğer onlardan başka yerde yaşayamam diyorsan psikolojil destek alabilrisin devlette var ücretsiz
Onlarla yaşamak istemiyorum ama ben sınava hazırlanmak için onlarla yaşamak zorundayım daha henüz iş sahibi değilim kendi evimi kuracak yaşta seviyede değilim ne yazık ki
Sen de en ufak şeyi büyütüp kocaman dert yapanlardansın seni çözdüm ben. Ben de öyleyim çünkü. Ama İnan bana senin sorun edip kafanda büyüttüğün kadar önemli bir konu değil ya
Böyle sakatlığı olmayan kişileri görünce kıskanıyorum bazen istemeden sonra tekrar derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum çünkü anlık olarak gidip geliyorum bazen
Ben farklı farklı doktorlara gittim içim rahat olsun diye bı doktor beni resmen yıkmıştı o gün sert bı tavırla artık gitti o parmak geri dönüşü yok geçmiş olsun deyip gönderdi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu video yardımcı olur umarım
Video açılmıyorsa Başak kaplan travma diye arat YouTube de
Kolpa yapmayı bırakında beden beni oyuna getirdiniz
İlk önce neden böyle şeyleri yaşadığının sebebini bilmen gerekiyor bu sebebi çözmezsen istediğin kadar antidepresan iç fayda etmez
Olmadığım bı ameliyat yüzünden
Estetik tarzı bişey mi
Bı kaza geçirdim küçükken
Serçe parmağım arada kalmıştı kurtardigimda hissetmiyordum ve mosmor olmuştu eve gittim ağlaya ağlaya annemler görünce bı şey olmaz iyileşir dediler doktora da goturmediler sonradan duzeltemedigimi farkettim şişmiştir falan dediler geçer dediler geçmesini bekledim öyle kaldı geçmedi hiç daha sonra tendonunun kaza sırasında koptuğunu öğrendim yamuk bı şekilde kaynamış doktora artık kendim gidicek yasa geldigimde gittim ben de haliyle o zaman öğrendim
Parmağının öyle olması seni neden üzüyor ki kullanamaz halde isen diğer ellerin var bence senin sıkıntın çevrendeki insanlar olabilir
Tedavi için geç kalmış olduğumu soyledi şu anki haliyle cerrahi müdahale etmekten başka bir tedavi seçeneği görünmüyor dedi ameliyatın basarisiz olma ihtimali de var
Kendimi normal hissedemiyorum annemleri suçluyorum zamaninda doktora goturmediler diye parmağımı hep gizliyorum falan işte
Zor geliyor özgüvenli gözükmek hiçbir şeyim yokmuş gibi davranmak her şey yolunda imani vermek zor geliyor eksik bı şeyler varmış gibi hep hissediyorum
Her şey yolunda imajı*
Bence ailenle ilgili sorunların çünkü seni önemsemediklerini hissediyorsun
Evet
Sevgisiz büyümenin zararları
Duygusal anlamda çok zayıf biriyim
Bu yüzden basedemiyorum kimi zaman
Ailemse kendi halinde bı aile çocuklara ayirilacak vakit yok diyelim
Ben şu an yaralarımı kendim sarmaya çalışıyorum ne kadar zor olsada
Yalnız oldugumu bilmek bazen çok ağrıtıyor başımı ama alıştım en sonunda bu duruma
Sevgisiz büyümenizi anlıyorum bende yaşadım gerçekleri söylemem gerekirse ailenle olduğun sürece böyle devam edecek çünkü onlar seni her zaman psikolojil olarak zedelemeye devam edecekler ve hiçbişey yapmamıs gibi davranacaklar eğer onlardan başka yerde yaşayamam diyorsan psikolojil destek alabilrisin devlette var ücretsiz
Onlarla yaşamak istemiyorum ama ben sınava hazırlanmak için onlarla yaşamak zorundayım daha henüz iş sahibi değilim kendi evimi kuracak yaşta seviyede değilim ne yazık ki
Daha üniversite var önümde yaşım daha 19
Başka şehirde okuma şansın var mı?
Evet var
Ne gelirse gidicem bu sene
Yeterki başka şehir olsun
Aynen kesinlikle git ne kadar güzel olacak rahatlayacaksın emin ol
Evet ben de bundan eminim
Ya aslında bu sene gidicektim 4 yilliklar gelmiyordu gitmek istemedim 2 yıllıklara
Şu an pismanim keşke gitseydim diyorum
Ne yaşadın ki?
Bı kaza geçirdim çocukken
O kazadan kalan bı sakatlığım var
Anlıyorum ama kendine bu kadar işkence etmemelisin. Elinde olmayabilir bu durum. Profesyonel destek almanı tavsiye ediyorum
Profesyonel destek için maddi durumum elvermiyor ne yazık ki
Ailemi çok sucladim böyle bı olayda nasıl bu kadar sorumsuz olurlar beni hastaneye goturmediler diye
Çok üzgünüm bu durum için. Umarım her şey gönlünce olur
Ben de öyle umuyorum ama artık gelecek hakkında zerre düşünmek istemiyorum
Teşekkürler dileklerin için
Evet ihmal sonucu böyle olmuş birazda ama çok büyük bir durum değil. Sen böyle bahsedince kolunu veya bacağını kaybettin sanmıştım. Üzülme lütfen
Öyle gibi bı his var biliyon mu
Bazen engelli olduğumu düşünüyorum
Yaşıtlarımdan farklı olduğumu daha zayıf çelimsiz göründüğümü falan düşünüyorum
Sen de en ufak şeyi büyütüp kocaman dert yapanlardansın seni çözdüm ben. Ben de öyleyim çünkü. Ama İnan bana senin sorun edip kafanda büyüttüğün kadar önemli bir konu değil ya
Böyle sakatlığı olmayan kişileri görünce kıskanıyorum bazen istemeden sonra tekrar derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum çünkü anlık olarak gidip geliyorum bazen
Bu herkesin başına gelebilecek gayet normal bir durum. Kendini sev.
Evet ama doktor şey demisti tedavi için geç kaldınız zamanında gelseydiniz çok basitti tedavisi diye
Bunu duyunca artık yapabileceğim bı şey kalmadı ömür boyu bu parmak benle kalıcak diye düşündüm
Olmuş ve ölmüşe çare yok..
Sonra dedim ben kusurluyum kendime
Ben iticiyim sorunluyum engelliyim böyle geldi düşünceler
Sonra kabullenememeler
İşte ruhunu öldürecek zehirli kelimeler bunlar
Arkadaş ortaminda özgüvensizlik hep yalnız kalma isteği hep bı vurdumduymazlik
Ben farklı farklı doktorlara gittim içim rahat olsun diye bı doktor beni resmen yıkmıştı o gün sert bı tavırla artık gitti o parmak geri dönüşü yok geçmiş olsun deyip gönderdi
O gün pişkin pişkin eve geldim hala unutamiyorum
Beni suçladı zamanında niye doktora görünmedin diye
Çocuğum ben nerden bilicem
Ve sanki büyük bı şey kaybetmişim gibi hissettim