Evet çok merak ettim
ergenlik döneminde erkekler psikolojik olarak nasıl bir değişim gerçeklestirir
ergenlik döneminde erkekler psikolojik olarak nasıl bir değişim gerçeklestirir
Haha :)) 19 yaşında ergenliğe yorum yapanlar olmuş :) alınmayın arkadaşlar dalgaya almıyorum, 22 yaşına kadar ergenliğin biteceğini mi sanıyorsunuz?
Gelelim o döneme, 17-21 yaş arası bir erkeğin hayatının çoğunun şekillendiği dönem olup bu yaşlardaki hali devamındaki hayatının önsözü gibidir. 12-14 yaşında başlayan ergenlik ise önce sesin değişmesi, hormonlarla vücudun farkı işlemeye başlaması, cinselliğin belirginleşmesiyle devam eder. Bu dönemde değişiklikler be hormon dalgalanmalarıyla beraber bir birey olduğunu topluma kabullendirme çabasına girer. Ailesinin gözünde de henüz küçük yavrucak olduğu için sürekli çatışmalar yaşanır. Sigara-alkol-uyuşturucu bu dönem için bu yüzden çok çok tehlikelidir. Başına buyruk hareketler yapar, ki ben bir bireyim, özgürüm bunu anlayın demektir bu. Özellikle öfke gibi gibi durumlar çoğunlukla hormon dalgalanmalarıyla alakalı beyin durumlarıdır, onun kontrolünde olmaz yani, hatta çoğu zaman öfke patlamasından sonra kendi içinde büyük pişmanlık yaşar. Tabi sona yaklaştıkça bu belşrtiler azalır fakat bu dönemde yaşadığı şeyler hayatının büyük bölümünü şekillendirmiştir.
Ergenlik döneminde abaza olur herşeye hallenir ve çok agresif bir yapıya sahip olur, herşeye isyan eder annesini babasını takmamaya başlar zaten bir erkeğin hayatının nasıl olacağı ergenlik zamanında belli olur ya beyfendi olur ya da çakal çukal :)
Ergenlik dönemini erkekler daha belirgin yaşıyor
Aynen katılıyorum yorumuna erkekler ergen olduğunu daha çok belli eden varlıklar ergen döneminde içi dışı bir oluyor hareketlerinden herşeyi anlayabiliyorsun.
Evet mesela ben 19 yaşındayım ama ergenligi öyle çok yaşamadim sadece azıcık agresiflik vardi
Ben 21 yaşındayım hala ergenlik belirtileri seziyorum kendimde :)
Kızlar daha çabuk olgunlaşıyor :-D:-D:-D
Erkeklerin aklını cinsellik almış ondan böyle :D
Hayır neden erkeklerde cinsellik mesaki bu kadar fazla iken kızlarda o kadar değil onu da anlayamıyorum
Hayır aslında kızlarda daha fazla şöyle söyleyebilirim, kızların iradesi erkeklerden daha kuvvetli böyle şeyler de kendilerini durdurmayı biliyorlar ama erkekler öyle değil hemen atlıyorlar tutamıyorlar kendilerini.
Doğru tespit :-D
bir eig hakettim o zaman :)
üstüne gelinmemeği isterler. az ilgi isterler. çocuk muamelesinden uzaklaşırlar. çok kaprisli, inatçı, herşeyi bağırmayla çözebileceğini düşünen hal alırlar. Bir abla olarak deneyimlerim bunlar benim :)
Erkeklerin ergenligini sormuştum
yasim 19 benim
Yine de Sağol
evet bende erkeklerin ergenliğinde olanları dedim zaten:D kızlar bu halde olmuyorlarki
Cevap
8Cevap
Ben böyle bir dönem geçirmedim ama etranfımdan gözlemlediğim kadarıyla her duyguyu aşırı yaşarlar ( hamile kadınlar gibi ama daha az ) ve özgürlük kazanma çabaları vardır genelde. Buda ailesiyle problemdir.
İgrenc bir donem
Sesin bir ince cikiyor bir kalin bir kelimeyi hem ince hem kalin sesle soyleyebilme yetenegi ortaya cikiyor kisa bir süre
Abnormal bir boy uzamasi
Erkek vucudunda kendinden bagimsiz calisan bir deliyle yasiyor
Çok mu zorluyor :-):-)
Asiri
15 yaşına kadar kızların penisi var zannediyordum
kendimden örnek verirsem acayip duygusal olurlar
:-):-):-)
ne sen sor ne de biz söyleyek :D
Merak ettim gerçekten :-D:-D:-D
tamamen bir azgın boğa olurlar.. bazıları da tripkolik.. eline bir jilet versen dünyayı parçalar.. kimileri keko olur barzo olur.. kendini mafya babası zanneder.. kimileri laf sokmaya çalışır (sanane/saman ye gibi..).. bazıları kendini çok büyük görür. bazıları efkarlı olur..
Allah korusun rap bile yaparlar..
Mal gibi oluruz.
:-):-):-)
Cok azgın oluyo
Neden öyle oluyor ben onu bir anlayamadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar