Arkadaşlar bir sorum olacaktı ben çocukluğumdan beri idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum. Henuz böbreklerimde sorun yok ama. Bu enfeksiyondan kaynaklı yillardir bu konuda gitmediğim doktor kalmamıştır belkide 10 dan fazla doktor gezdim en son teşhisi nefroloji doktoru koydu
Tüm teyzemlerimde böbrek sorunu var annem dahil kuzenlerim dahil kimi böbreğini kaybetmiş kiminde ya küçülme var ya da büyüme diyalize giren felan
ve gittikleri her doktor enfeksiyon teşhisi koymuş ondan kaynakli diyorlardi. Yani hep enfeksiyon deniliyor ama nedeni bulunamıyor
Kutu kutu antibiyotiklere rağmen doktor enfeksiyomu geçiremiyordu bir dönem genetik testlere bile sokuldum en sonunda genetik yatkınlık olduğu söylendi.
Ve bu durum başka şeylerede ileride sebep olabilir diye sürekli doktor takibindeyim zaten tüm akraba tarafımda aynı
Bu durum doktorlar genetik demesine rağmen olma başka ihtimaller olabilir mi sizce
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba ben enfeksiyon hastalıkları uzman doktoru Gizem.
idrar yolu enfeksiyonları (İYE) genellikle bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanır ve doğru antibiyotik tedavisiyle genellikle tedavi edilebilirler. Ancak bazı bireylerde tekrarlayan İYE'ler olabilir. Bu durumun birçok nedeni olabilir, ancak genetik yatkınlık da bu nedenlerden biri olabilir.
Bazı olası nedenler şunlardır:
Anatomik Sorunlar:
Bireylerin üriner sistemlerindeki yapısal anormallikler İYE'ye daha yatkın olmalarına neden olabilir.
İmmün Sistem Sorunları:
Zayıf bir bağışıklık sistemi, vücudun enfeksiyonlarla savaşma yeteneğini azaltabilir.
İşeme Sorunları:
Tam olarak işememe, idrarın mesanede birikmesine neden olabilir, bu da bakteri üremesi için uygun bir ortam oluşturabilir.
Genetik Yatkınlık:
Aile üyeleri arasında benzer sorunların görülmesi, genetik bir yatkınlığın olabileceğini gösterebilir.
Diğer Faktörler:
Menopoz, cinsel aktivite, bazı formlarda doğum kontrolü ve bazı sağlık koşulları tekrarlayan İYE riskini artırabilir.
Genetik testler, genetik bir yatkınlığın olup olmadığını doğrulayabilir, ancak tedavi ve yönetim konusunda spesifik tavsiyeler için doktorunuzla görüşmek en iyisidir. Ayrıca, genetik yatkınlığın yanı sıra başka faktörlerin de rol oynaması mümkündür. Genellikle bir kombinasyon olarak birçok faktör, tekrarlayan İYE'lerin ortaya çıkmasına neden olabilir.
Eğer mevcut doktorlarınızdan tatmin edici bir sonuç alamazsanız, ikinci bir görüş almak ya da uzman bir merkeze başvurmak faydalı olabilir. Özellikle tekrarlayan ve genetik bir yatkınlığı olan durumlarda, multidisipliner bir yaklaşım (nefroloji, üroloji, genetik gibi birden fazla uzmanlık alanının bir araya gelerek durumu değerlendirmesi) daha aydınlatıcı olabilir.
Enfeksiyon hastalıkları doktoru Gizem Er