Daha önce hiç kan bağışında bulundunuz mu?
Benim şuana kadar sadece 1 .
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Daha önce hiç kan bağışında bulundunuz mu?
Benim şuana kadar sadece 1 .
Bir kere vermiştim ancak artık kızılay gibi kurumlara vermem. Hastanelerde duyuru yapılırsa kan vermeme engel durum yoksa veririm. Kızılay kurumu güvenilirliğini kaybetmiştir. Toparlanması için başkanın ve yapının değişmesi köklü değişikliğe ihtiyaçları vardır. Hastanede kan ihtiyacı duyurusu dışında asla kan vermem hiç bir yere. Ameliyat durumumuz olmuştu bize yapılandan sonra vermem asla. Kritik bir ameliyat var ve zaman sınırı vardı 5 kişiden kan istendi kızılaya verilecekmiş ama bizde ameliyat olsun diye bakıyoruz 5 kişiyi buluruz hani kızılayın elindeki stoktan verilsin diye bekliyoruz vermediler 5 kişiden kan istendi 5 kişi kan verildi. Başka hastaneye gönderdiler bizi orada da 5 kişilik kan istendi kızılay öyle diyormuş zaten verdiğimizi söyledik ama istiyormuş olmadan vermiyormuş zaman kısıtlı biz ameliyat olması için uğraşıyoruz kan arama derdine soktular şehir dışından tanıdıklarımızın çevrelerine kadar sordurttuk artık yol ücretlerini filan bu önemli değil ancak şehir dışından insan geliyor sırf kan vermek için bizim zamanımız kısıtlı ameliyat olması lazım doktorlarda öyle diyor kızılay bize kan vermiyor şaka gibi kan olduğu halde !
Kanım yok sıfır şaka en son 5 küsürlerdeydi doktor iç kanamadan şüpheleniyordu ama İstanbul'da yönlendirdiği bölüme açık sadece 3 saat uzaklıkta bir yerde olduğu için gitmedim
Manyak mısın , neden gitmedin
Bir kaza gecirsen geçmiş olsun
Önce tedbir sonra dua
Evet bulundum iki kez.. herkes duyarlı olmalı bu konuda
👏👏
23 oldu 2 defa daha verince gümüş madalya
Maşallah
Cevap
22Cevap
Hayır bulunmadım maalesef
Lösemi çocukları için beyaz kan bağışında bulundum birkaç sefer yanılmıyorsam. Ama bağırsaklarımda ülseratif kolit çıkınca artık istesem de veremiyorum 🥺🥺
Geçmiş olsun 🙏
Teşekkür ederim.
Çünkü ben anemiyim o yüzden kan veremiyorum bayılıyorum
Geçmiş olsun 🙏
Teşekkür ederim
Aslında çalıştığım iş yerinde kan bağışı durumları oluyordu ama benim kan bağışı vermemi kabul etmiyorlardı enelde başkaları versin boş ver diyorlardı o yüzden kan bağışında bulunmadım
Son Maraş ve çevresi depremine kadar her yıl bağışta bulunuyordum, ancak kızılay'ın yaptıklarından sonra asla bulunmuyorum
Kan fobim olduğu halde bağışta bulunuyorum. her seferinde tansiyonum düşsede bunda değer kana ihtiyacı olan kardesimde olabilir düsüncesi ile.
Hayır bulunamadım. Daha doğrusu bulunacaktım senin kanın sana yeter denildi. Olmadı.
Veremiyorum çünkü ben kendim kan için ilaç alıyorum
hem kendime hemde ihtiyacı olana aşırı faydalı
Kan vermek istedm ama kan veremiyorum zayf oldgm icn kilom yeterli dglmis ve Kızılay'a kan falan verme imkanm olsa bile asla vermem
Alla Allah gayet fit görünüyorsun, bende kuruma karşı ön yargılıyim ama bir görev gibi düşünüyorum
Hepimizi soğuttular ama bu sosyal sorumluluk
Belli oluyor net birisin
Katılıyorum sana canım biz kendi insanlarımıza kıyamayıp kanımızı hiçbir karşılık beklemeden veriyoruz. Onlar bizim insanımızın en müşkül durumundan yararlanıp onlardan para talep ediyor. Bir damla bile vermem bu çıkarcı pislik insanlara. Onun yerine hastanelerde ihtiyaç durumunda gider birine bağışlarım daha iyi.
Kan ihtiyacım olduğunda kanı bana parayla satan Kızılay’dan sonra artık Kızılay nezdinde kan vermiyorum. Üniversite hastanelerinde ihtiyacı olan olursa direkt onlar için kan veriyorum sadece.
Eski başkanı sevmiyordum
Başkan değil yapı değişmeli
Değişim bir anda olmaz, inşallah o günde yakındır
20 sene önce bir gecede değişen yapı niye uzun sürede eski haline dönsün? Kızılay artık yardım kuruluşu değildir, ticarethanedir.
Evet bir çok kez verdim. En son verdiğimde gözümün önü karardı biraz kötü oldum, birdaha da gidemedim vermeye.
Normal zaten öyle olması, meyve suyu icseydin
Kötü olmuş
Kan değerlerim düşük olduğu için veremiyorum lakin. Türk Kızılayı gönüllüsü olduğum için bazı kişilerin sende kan ver diye dikta etmesi vs
Sizin göreviniz vermek kadar zaten
Bilinçli ve farkındalıklı kişilere denk gelmek gibi görevimiz genç Kızılay adı altında olduğundan sadece kan hizmetleri ile sınırlı kalmıyoruz 😊
Ne güzel, iyilik paylaştıkça çoğalır 🙏
Evet bulundum daha önce vermek istediğimde almadılar bazı şartları sağlamadığım için
Tahmin edebiliyorum abi 😂
Ne tahmin ettin 😱
Soruyorlar ya işte 24 saat içinde ilişki v. s 😂
3 veya 4 olması lazım. Emin değilim
Hayır bulunmadım zorunlu bir durum olursa bağış yaparım.
Evet hem de çok kez. Hatırladığım 15-16 kez. Kızılay sanki surat köprüsünden gecm
Kızılay’a vermiştim 1 defa 1 hafta sonra birahane verecem
1 kere o da unide hoca istemişti ona göre puan vericekti başka da kan vermedim
4-6 ay da bir veririm
2 kere olması gerek, bağışlamıştım
Bende bağışta bulunacağım en kısa zamanda
Ihtiyac halinde veririm
Evet bulundum
Hayır veremem kan için ilaç alıyorum.
Geçmiş olsun 🙏
Çok sağolun. 😊
Hayır, kilom falan buna müsait değil.
Kızların klasik sorunu