Uzun zamandır yapmak istiyordum fakat bazı sağlık sorunları sebebiyle bir türlü yapamamıştım. Nihayet 2 Haziran’da ilk kan bağışımı gerçekleştirdim ve bugün de bu güzel mesajı aldım. Ekim ayında tekrarının olması ümit ediyorum.Peki siz, daha önce kan bağışında bulundunuz mu?
geçen sene üniversite kampüsüne gelmişti kızılay ekibi. güzel bir duyguydu. ilk kez o zaman vermiştim. ondan yıllar önce hastanede yatan küçük bir çocuğa kan vermek istemiştim hatta uygun olursa ilik bile verebileceğimi söyledim. babasının gözü önünde adamcağız rica minnet tabi umutlular ve benden hemen hemen şöyle diyim yarım çay bardağı kadar kan aldılar ve doktor tüpün basıncını ayarlayamadığı için tüp patladı heryer kan oldu. 1 damla kana muhtaçlar ve yüzlercesi boş yere yerdeydi. o adamın yere dökülen kanlara bakışını unutamıyorum.çaresizliği ve hayattaki en büyük nimetin sağlık olduğunu anladım. tekrar aldılar tabi sonra her şey uyumlu çıktı kan vericem kök hücre alınacaktı sanırım gittik merkeze 18 den küçük olduğum için kabul etmediler bşy yapamadık sonra. aileside üzüldü numaramı vermiştim süreç içerisinde 2 yıla kadar çözüm bulunamazsa beni arayın dedim ses çıkmadı. umarım o çocuk iyileşmiştir aksini düşünmek bile istemiyorum.
Üniversite yıllarında yapmıştım kan değerlerim yüksek çıkmıştı düzenli kan vermezsen stres ve kaşıntı yapar demişti hemşire. İğneyle aram iyi değil işlem sonunda ayağa kalkarken bayıldım dahada gitmem heleki Kızılaya hayatta vermen artık Kızılaya yapılan yardımların nerelere gittiği ortaya çıktıı
Bir defa yapmak istedim onda da sağolsun ablamiz 2 defa girdi ve iki damarı da patlattı yarım torba kan alabildi ve omuzundan bileğime kadar mosmor bir kol birakti.
Kan vermek güzel arkadaş gözümüze soktun demiş sok abi herkes örnek alsın bende veriyordum bu aralar bir hastalığım var biter bitmez tekrar devam edicem seni yürekten kutluyorum