İyi günler benim bir sorunum var hem vucudumda hem başimda yanma hissi ve karincalanma var ve çekilme hissi var bu neden acaba yardımcı olursanız çok sevinirim?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Vücutta ve başta karıncalanma hissi, genellikle parestesi olarak adlandırılır ve bir sinirin uzun süre boyunca hasar görmesi veya baskı altında kalması sonucu ortaya çıkar¹². Bu durum, genellikle vücudun belirli bölgelerinde kan akışının kısıtlandığı durumlarda geçici olarak meydana gelir¹². Ancak, bazı durumlarda bu his kalıcı olabilir ve altta yatan bir sağlık sorununun belirtisi olabilir¹².
Karınca yürümesi hissinin olası nedenleri arasında şunlar bulunabilir¹²³:
- **Sinir hasarı veya sinirlere yoğun basınç**: Uzuvlarınızda (kol, bacak) ve ekstremitelerinizde (el, ayak) yaygın olarak görülen bir durumdur¹.
- **Soğuk algınlığı ve sinüzit gibi enfeksiyonlar**: Sinüzit, sinüslerin şişmesine ve iltihaplanmasına neden olur. Genişleyen sinüsler, yakındaki sinirlere basınç uygulayabilir, bu da başta karıncalanma hissine neden olabilir¹.
- **Migren ve diğer baş ağrıları**: Migrenler, başın bir veya her iki tarafında yoğun zonklama veya nabız atma ağrısına neden olur. Başta kan akışı ve basınçtaki değişiklikler karıncalanma hissine neden olabilir¹.
- **Stres veya anksiyete**: Stresli durumlar vücudunuzun savaş veya kaç tepkisini tetikler. Stres hormonları, kanı vücudun en çok ihtiyaç duyduğu bölgelere yönlendirir. Sonuç olarak, diğer bölgelerde karıncalanma veya his kaybı yaşayabilirsiniz¹.
- **Baş yaralanmaları**: Kafatasının tabanına etki eden yaralanmalar beyindeki sinirlere zarar verebilir. Bu, yüz felci, uyuşma veya karıncalanma gibi semptomlara neden olabilir¹.
- **Diyabet**: Diyabet, kan şekeri seviyelerinin yüksek olduğu yaygın bir metabolik bozukluktur. Zamanla, tedavi edilmeyen diyabet sinir hasarına yol açabilir¹.
- **Multipl skleroz (MS)**: MS, merkezi sinir sistemini etkileyen kronik, dejeneratif bir hastalıktır. Karıncalanma ve uyuşma yaygın semptomlardır¹.
Bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, bir sağlık profesyoneli ile görüşmeniz önemlidir. Altta yatan bir sağlık sorunu varsa, erken teşhis ve tedavi genellikle daha iyi sonuçlar verir¹².
Kaynak: Bing ile konuşma, 23.09.2023
ya bende de başka bi yerde var karıncalanma ne önerirsiniz...
Nerde var
ayıp eheh
Bn burada ciddi bir şey paylaşiyorum sen ne diyorsun ya
soruna gelirsek hareketsizlikten olabilri
ya sus ya ben de ciddi bişey dedim
Doktora gittim bir şey çıkmadı sanki çok tuhaf bir şey yani
Mesela hareket yapınca unutuyorum
başka bir doktora daha git hepsi aynı bilgi ve donanıma sahip değil
Sadece bir kere gittim piskolok olabilir dedi takma dedi boş ver ztn dedim nereye takmiyim dedim
devlete gitme mümkünse ciddi konularda, psikolojik konularda misal, nasıl diş için devlete gitmiyorsan
Yakın zamanda almanya gidicem orada bastıracam kendimi
Multiple skleroz olabilirsin
O nasıl oluyor
Bu bir hastalık , bağışıklık hücreleri kendini şaşırıp beyindeki miyelin tabakasına saldırıyor , çeşitli problemler oluyor vücudda, başta karıncalanma veya farklı bir yerde vücudun herhangi bir bölgesinde. Çok dikkat et çok sinsi bir hastalık iyi yap doktor seçimini , önlemini almazsan ileride başına çok iş açar.
Peki bunu nerden biliyorsun
Bende de var çünkü
Ama yani mesela bazen geçiyor bazen geliyor bir işle uğraşırsan geciyor
Çok geçmiş olsun peki senin halen dewam ediyormu
Aynı şikayetler vardı gitmedim hastaneye korkumdan , bir gün uyandım tüm vücudumu sarmış mecbur kaldım gittim , beyin omurilik sıvısı alındı hemen sonra beyin emarı çekildi tanı koyuldu
Bir gün dediğimde nasıl , önce kafamda başladı geçti sonra 2 sene falan sonra yine geldi başıma ama tüm vücuduma
Bu kronik bir hastalık geçmiyor ölene kadar seninle , karıncalanma olduğunda hastaneye yatırıyorlar beni 1 hafta yüksek doz kortizon veriyorlar geçiyor öyle , normal olarak da 240 mg pharon kullanıyorum sabah akşam , ilaç çok ağır mahvediyor karnımı kalbimi
Peki geçiyormu ilaçlar fayda ediyormu ilk başta kafamda oldu şu an vucudumda da olmaya başladı doktora gittim mr çektim bir şey çıkmadı bilmiyorum bende
Doktor zaten hemen tanı koyamıyor o yüzden sinsi diyorum , biraz zaman geçsin yine git hastaneye sürekli baktır beynine , yavaş yavaş geliyor doktor da zor teşhis koyuyor , ben 5 yıldır hastayım ilacı kabul etmemiştim , 2 haftadır kabul ettim kullanıyorum
Yani eskisinden iyimisiniz
Eskisinden beterim , o yüzden ilacı kabul ettim
Hiç iyi olmadiniz mi bu nasıl başınıza geldiki
Ölümcül bir tehlikesi var mı
Bir anda başıma geldi bende anlamadım bişey , ölümcül değil fakat engelli kalma riski %90 larda
Bende 3 5 gün sonra almanya gidicem
Çok zamansız oldu bilmiyorum oraya baktiracam kendimi
Mutlaka baktır 6 ayda 1
Ama sadece yatarken öyle oluyor tek kaldığımda öyle oluyor dişardayken olmuyor
Yani güneşteyken olmiyor
Sana çok tuhaf geliyor yaşadığın şey , hastalık zaten çok tuhaf bişey umarım değilsindir ama aşırı saçma bir hastalık , semptomları falan herşeyi aşırı saçmalık
Bn almanyada baktıracam kendimi
Peki ilk nerenden hissetin
İlk boynumda saç dibimde ama bana sorma herkeste farklı oluşabiliyor illa aynı yerde oluşması gerekmez yani
Him Allah şifa versin inşallah
Saç dibinde ne oluyordu
Uyuşma karıncalanma
Peki yanma oluyormu
Saç dibinden
Evet yanma kaşıntı uyuşma karıncalanma