Kuduz olmaktan korkuyorum, ne yapacağım?

2,5 3 hafta önce bahçeye alıp beslediğimiz 4 tane yavru kedimiz vardı. kediler mahalledeki çocuklar tarafından çöpten bulunmuştu. buz de onlar bakamaz diye bahçeye alıp bakmaya karar verdik. ara sıra kedileri bahçeye indirip annelerinin emzirmesini sağlıyorduk anneleri emzirip bırakıyordu. kardeşim okul açılınca kedileri bırakalım biz bakamayiz artık annesi gelsin alsin dedi ben izin vermedim ama benim görmediğim yerde kedileri bahçeye birakmis annesi alip gitmiş. ertesi gün kedilerin hepsini ayri bir yerde bulduk. beyaz kedimiz ishal olmuştu gözleri iltihaptan kapanmıştı ve çok halsizdi. diger kediler de sıkıntı yoktu. beyaz kediyi suyla ve sabunla yıkadım. ertesi gün uyandığında daha beter hasta oldu sanırım yıkadığım için üşüttü. onu iyilestirdim eski haline geldi. sonra kuduz oldugundan şüphelendigimiz kedimiz de ishal oldu. hepsi ayni kutuda duruyordu. beyaz kedideki şey her ne ise ona bulaşmış olabilir diye düşünüyorum. ondan sonra kuduz olduğunu düşündüğümüz kediyi de yıkadım o da ishal olmuştu ve her yerini batirmisti. bu sırada beya kedi tekrar hastalandi. karni şişti idrarini yapamiyordu ben yapmasina yardımcı oldum. ertesi gün beyaz kedi birden öldü. beyaz kedinin öldüğü gün diger kedi de tipki beyaz kedi gibi olmuştu onun gibi halsiz bir hali vardı. kediyi aldim güneşe bahceye indirdim. su verdim içti süt verdim içti. aradan biraz zaman gecti tekrar bahceye gittim kediye su verdim bu kez içemedi sütü de içemedi yutamadan çıkardı verdiğim her şeyi çıkarıyordu. (kuduz hayvanlarda görülen yutak felci olabilir). sonra bir anda ayaga kalkmaya çalıştı. havaya tırmık atiyordu miyavliyordu. öyle bir hali vardi ki o gune kadar kuduz aklimizin ucundan bile gecmezken kuduz olduğundan şüphelendim ve korktum. gerçekten çok korktum. hastaneye gidip asi olduk. biz bu kedilere parmaklarimizi yalatoyorduk emiyorlardi yavru olsuklari icin. acik yaramiza salyalari temas ediyordu ve kuduz bu sekilde bulasabiliyormus.
Kuduz olmaktan korkuyorum, ne yapacağım?