Benim dişlerim aşırı hassaslaştı. Soğuk veya sıcak içecek içerken sızlıyor. Eskiden öyle değildi. Diş temizletmek zararlı mı ki? Bilgisi olan var mı? Aynı sorunu yaşayan var mı?
Pişman oldum şahsen.
Pişman oldum şahsen.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Evet, diş temizletme (diş taşı temizliği veya diş tartarı temizliği olarak da bilinir), ağız sağlığı için önemli bir uygulamadır ve genellikle sağlıklıdır. Diş temizletme, diş taşlarının ve plakların diş yüzeylerinden temizlenmesini içerir. İşte diş temizletmenin bazı faydaları ve önemleri:
1. **Diş Sağlığı**: Diş temizletme, diş taşlarının ve plakların temizlenmesi sayesinde çürüklerin ve diş eti hastalıklarının riskini azaltabilir.
2. **Ağız Kokusu Önleme**: Diş taşları ve plaklar ağız kokusuna neden olabilir. Diş temizletme bu sorunu önleyebilir veya azaltabilir.
3. **Diş Eti Sağlığı**: Diş eti hastalıkları (gingivit ve periodontit) genellikle plak birikiminin bir sonucudur. Diş temizletme bu hastalıkların riskini azaltabilir.
4. **Diş Beyazlatma**: Diş temizletme, dişlerin daha beyaz ve parlak görünmesine yardımcı olabilir.
5. **Ağız Sağlığı Koruma**: Ağız sağlığı, genel sağlıkla da bağlantılıdır. Diş temizletme ağız sağlığını koruyarak genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yapabilir.
Ancak diş temizletme sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:
- Diş temizletme işlemi, uzman bir diş hekimi veya diş hijyenisti tarafından yapılmalıdır.
- Diş temizletme sıklığı ve ihtiyacı kişiseldir. Bazı insanlar yılda bir kez temizletmeye ihtiyaç duyabilirken, bazıları daha sık gitmelidir. Diş hekiminiz bu konuda size rehberlik edecektir.
- Diş temizletme işlemi sırasında ağrı veya hassasiyet hissedebilirsiniz, ancak bu genellikle geçici bir durumdur.
- Diş temizletme işlemi sonrasında diş etleriniz hafif şişebilir veya kanayabilir. Bu normaldir ve birkaç gün içinde geçmelidir.
Sonuç olarak, diş temizletme ağız sağlığını korumak ve dişlerinizi daha uzun süre sağlıklı tutmak için önemlidir. Bu işlemi düzenli olarak yapmak, diş problemlerini önlemeye ve erken teşhis etmeye yardımcı olabilir.
🤔
Diş taşı temizliği mi?
Evet
İlk zaman normal. Alışıyorsun zamanla. Yaptırdım ben memnunum. Açıldı bir kere aralar. Temiz. Eskiden çok fazla dış içi lekeler vardı bende kayboldu
Temizledi de hassas oldu ona şaşırdım. Umarım zamanla geçer
Değil