Belçikalı 20 yaşındaki AJ, 5 gün önce pişirip dışarıda bıraktığı makarnayı yedikten sonra şiddetli ishal ve kusma yaşadı. Doktora gitmek yerine uyuyan genç, ertesi gün ölü bulundu. Yapılan otopsi sonucunda AJ'nin karaciğer nekrozu ve akut pankreatit nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. Uzmanlar, çabuk bozulan gıdaların hemen tüketilmesi veya soğutulması gerektiğini vurguladı. A. J.'nin makarna nedeniyle öldüğü belirlendi.
Pişirilip dışarıda bırakılan makarnayı yiyen genç hayatını kaybetti! Sizce böyle bir şey olabilir mi?
Hiç damak zevki yokmuş adamın çöp tenekesi gibi bir midesi varmış, demek ki. Çünkü, bir gıdanın bozulduğu veya taze olmadiğı kolayca anlaşılır. Ekşi bir tadı ve kötü bir kokusu vardır lezzet yerine ağızda buruk ekşi kötü bir tat bırakır. Beş gün dışarıda bırakılan bir makarnanın üzerinde yeşilimsi küf mantarları oluşur. Ve bu bakteriler kişide gıda zehirlenmesine yol açar Nasıl yemiş o makarnayı hayret ettim doğrusu
Cevap aslında soruda. Makarnanın üzerinden 5 gün geçmiş ve bu makarna buzdolabında değil, dışarıda duruyor. Mantıken üzerinden 5 gün geçmiş bir yemeğin yenmesi mantıklı değil. Hatta buzdolabında bile maksimum 2 gün durmalı. 2 günden sonrası riskli.
Makarna maksimum küflenir o kadar küf görür çöpe atarsın. Demekki ya makarna da ya da sosunda kimyasal bir şeyler kullanıldı. Örneğin soya sosları bildiğin zehir saçıyor.
Bence olabilir ama başka bir şey vardır bence.. ben kaç kez bayat ya da dünden kalan yemeği yemiştim bir şey olmamıştı.. ama sıcakta belki de bozulmuş olabilir..
Pardonda o makarnayı Şabanla Ramazan bile 5 gün dışta bırakıp yemez. Hiç mi sirkemsi koku yoktu ya da iğrenç bir tadı yoktu. Baharatı basıp yemiş olması lazım> 😂😂😂😂
Bence makarnanın içinde kıyma, sosis gibi etler vardır ve iyi pişmemiş olabilirler çünkü makarna hamur, 5 gün dışarda da kalsa öldürücek kadar zehirlemez
Tabi olabilir sakın yiyeceklerinizi etrafta açık bir şekilde bırakmayın şöyle diyim size konan her sinek 100 lerce yumurta bırakıyo sizde afiyetle yiyosunuz zehirliyse ölüyosunuz