Bir kac gündür kerın agrısı cekıyorım yedigim birsey dokunmus olabilir. ishal oldum ama dünden beri büyük abdest mukuslu cok. neden olur
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Büyük abdest (dışkı) fazla mukuslu olabilir çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Mukus, bağırsakların iç yüzeyini kaplayan bir sıvıdır ve normalde bağırsak hareketlerine yardımcı olur ve bağırsakların iç yüzeyini korur. Ancak aşırı miktarda veya sürekli olarak mukuslu büyük abdest, bazı sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. İşte bu durumun nedenleri:
1. **İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS)**: IBS, bağırsak hareketlerini etkileyen bir durumdur ve bağırsakların normalden daha fazla mukus üretmesine yol açabilir. Bu, ishal veya kabızlık gibi değişen bağırsak alışkanlıkları ile karakterizedir.
2. **Bağırsak İltihapları**: Crohn hastalığı ve ülseratif kolit gibi inflamatuar bağırsak hastalıkları, bağırsak mukusu üretimini artırabilir. Bu hastalıklar, bağırsakları etkileyen iltihaplı durumları içerir.
3. **Bağırsak Enfeksiyonları**: Bağırsak enfeksiyonları, bağırsakların iltihaplanmasına ve mukus üretimine yol açabilir. Özellikle ishale neden olan enfeksiyonlar bu semptomlara neden olabilir.
4. **Gıda Hassasiyetleri**: Bazı gıdalar veya gıda intoleransları bağırsak mukusu üretimini artırabilir. Örneğin, süt ürünlerine karşı laktoz intoleransı olan kişiler bu semptomları yaşayabilir.
5. **Bağırsak Polipleri veya Tümörleri**: Nadir durumlarda, bağırsak polipleri veya tümörleri bağırsak mukusu üretimini artırabilir.
Eğer büyük abdestteki mukus miktarı normalden fazlaysa veya sürekli olarak devam ediyorsa, bir sağlık profesyoneline başvurmanız önemlidir. Sağlık profesyoneli, semptomların nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi önermek için gerekli testleri yapabilir. Bu semptomlar, altta yatan bir sağlık sorununun belirtisi olabilir, bu nedenle ihmal edilmemelidir.
Bağırsaklarında enfeksiyon var doktora gitmelisin antibiyotik kullanmalısın eminim
Ins oledir baska kötü seylerden korkuyorum. Şu an aglayarak doktora gitmek istiyorum. panik atagım var cok korkuyorum baska birseyim var die
Yok ya sakin ol eminim çünkü ben bağırsak sorunları olan biriyim tecrübeliyim bu konuda yani
İlaç verir geçer her ne varsa sende yani korkma
Sümük gübü gelıyor afadersin büyük abdest. ben 1.5 ay once safra kesesi ameliyatı oldum.2 gün önce karpuz soslu mısır yedim hemen bozuldu midem. ishal oldu karın agrısı oldu. dünden beri bole
Sen bence en kısa zamanda hastaneye git ki hemen tedavi ol ve için rahatlasın
Nasıl bir tedavi
İlaç işte ya dedim ya antibiyotik
Sizde nasıl sorunlar oldu
Benim hep düzensiz çalışan bağırsaklarım var ya çok kabız oluyorum ya da bir kaç gün ishalle geçiyor ama genel olarak hep kabızim 7 gün cikamadigim zamanları hatırlıyorum.
İşte bazen enfeksiyon olurdu bu yüzden falan filan sonra ilaç kullanırdım ama bana ilaç etki etmiyor çünkü benim durumum kronik yani hep olan bir şey bu yüzden etki etmiyor bir sürü ilaç kullandim sadece kullandığım süre içerisinde düzene girer sonra ilaç bitince eskisi gibi olurdu artık alıştım. Kotu olan durum ben 12 yaşımdan beri reflü hastalığım da var yani benim sindirim sistemi komple sorunlu
Benimde girmedigim sey kalmadı bu korkularımdan endoskopi kolonoskopi. sürekli korkum var birseyim var die olucem die. hemen birsey olsa korkudan baslıyorum aglamaya
Korkma lütfen bak benim gibiler endoskopi ve kolonoskopi falan gitmesi gerek emin ol seninki geçici bir durum tek yapman gereken bir an önce hastaneye git yoksa psikolojik olarak çok yorulacaksin sürekli kötü düşünmekten ve şunu da bil sen korktukca sağlığın daha kötü olur organlarımız stres endişe ve korkuya gelemiyor çünkü
Psikolojik yerdım alıyorum zaten kaygı bozuklugu var. ınan dün ishalle sümüksü gelıyor bole mukuslu gibi cıvık. betim benzim gidiyor
Sizde bole mukuslu sümüksü oldu mu büyk abdest
Evet oldu
Simdi geldim doktora sabah katın agrısı falan. hafif azaldı ishal ama suku gibi yine cıvuk. gaita ve kana bakıcak beklıyırum. sardım iice
Ha iyi o zaman umarım iyi haberlerle dönersin.
Bana da bilgi verebilir misin sonra 🙂
Geldim gaita temiz cıktı. crp 8 cıktı cok az bi yükseklik var. diger degerlerimde temiz cıktı. sanırım o dizanteriden süphelendi yok birsey dedi. bol bol su iç dedi. flagy vardı evde onu kullan dedi
Eritrosit gorulmedi. lokosıit gorulmedi. parazit ve parazit yumurtası görülmedi
Crp de 0ile 5 arası olması gerekiyor benimki 8 iste. diger oranlar da sıkıntı yok
Doktor zaten ilk muayene ettiginde karın haraketlerin cok fazla dedi
Flagy iyidir doğru demiş.
Peki bir teşhis koymadılar mı
Yok ya yedigim birsey dokunmus olabilir dedi. degerlerin iyi dedi. bu ilacı ic dedi okadar
Gecer dedi gecmezse haberleselim dedi. ameliyat oldugum doktora gittim
Bugum de azaldı az yapıyorım ama bşraz cıvık. afadersin temizlerken bile pecetede mukus oluyor az
Anladım geçmiş olsun o zaman
Normal dimi hep bu sürecler. crp yuksek biraz bakteri bar yani ole anlasılıyor
Tamam işte bende sana sende iltihap olduğunu söylemiştim bu çok normal bir durum benim çok geldi başıma biraz sabret ve ilacını ihmal etme iyilesecksin en kısa zamanda sadece sakin ol ve sabret
Cok sagol gercekten. dün aksamdan beri strese girdim valla. doktor dizanteri degılsin dedi birde bende sasırdım onun tahmini oydu sanırım. iyi sonuclar dedi ilacını ic gecicek dedi
Aynen öyle.
Rica ederim kendine iyi bak tekrar geçmiş olsun
Ya mukuslu olunca sümüksü ozman cok korktum işte. simdi bile hala öyle mi böyle mi derken strese giriyorum. sanki tuvalatim varmıs gibi, da olucak gibi
Anladım panik yapma sakin ol artık
Tuvaletim varmıs hissi de norma dimi. varmıs gibi hissediyorım. doktor muayane ettiginde karın haraketlerin cok haraketli dedi. gurul gurul ediyor
Ya bak ablacım yeter psikopatlik derecesine girmeye başladı artık
Normal vallahi billahi normal
Ne alakası var canım psikopatlık falan. soruyorum sadece.
Tamam anlattığın şeylerin normal olduğunu söylüyorum bağırsaklarında iltihap var bu yüzden bu durumun yaşanması gayet doğal bir durum.
Ben sağlık öğrencisiyim bu yüzden rahat ol diyorum
Tamam tesekkur ederim. kusura bakma
Rica ederim.
Yok estağfurullah ne kusuru kendinize iyi bakın lütfen.🙂🙏
İyi günler dilerim
Size o kadar yardımcı olmaya çalıştım üstüne üstlük sizi rahatlatmaya sakinleştirmeye çalıştım bir iyi günler demek bu kadar zor olmamalı. Neyse canınız sağolsun hoşçakalın.
Şimdi nasılsınız geçti mi tamamen