İsa adlı kişi durduk yere 30 yaşında ben Tanrı'nın oğlu olduğunu söyleyen, Yahudi olarak doğmuş olan ve Musevilik inancının kötü yanlarını düzeltmek isteyen, Tanrıcılık iddiası sonrasında sadece 2,5 sene hayatta kalabildikten sonra öldürülen sıradan bir insandı. Öldüğünde ise ona inananların sayısı yalnızca " 12 " yani öyle milyarla insan İsa adlı faninin başarısı falan değil, tüm yükü sırtlayıp yeni bir din yaratan Aziz Petrus ve Pavlus başta olmak üzere Matta, Marcos, Luka ve Yuhanna gibi havarilerdir. Hatta bu 12 inanan içinde Yahuda İşkaryot isimli havarisi de onu satarak ispiyonlamış ve çarmıha gerilmesine sebep olmuştur. Kısacası Hristiyanlığı İsa yayamamıştır, 10-12 kişiyi zar zor ikna edebilmiş 2,5 sene içerisinde, ölüyü diriltme efsaneleri palavradır, sonradan uydurmadır. Şu an gözümün önünde birisi ölüyü diriltse değil Peygamber, Tanrı olduğuna emin olur, önünde diz çöküp tövbe isterdim. Sizce de ölüleri diriltse inanan sayısı 10-12 de mi kalırdı? İsa öldükten sonra bu havariler İsa ile konuştuklarını ve İsa'nın nasihatlerini, onunla anılarını, Selaniklilere ve Korintlilere inanmaları için yazdıkları mektupları derleyerek 4 ve üzerinde İncil adlı kitabı yazmışlardır, İsa böyle bir kitabı yaşarken asla görmemiştir. Kuran içerisinde ise " İsa'ya İncil'i İNDİRDİK " şeklinde 8-10 farklı Ayet vardır öyle 1-2 tane değil yani, buradan bir çıkarımda bulunabilirsiniz. Aynı zamanda ilk Papa da olan Aziz Petrus ismi kara taş anlamına gelir yani " Petrus = Petra = Hacer-ül Esved " Kabe köşesindeki bu kara taş bir süre Vatikan Aziz Petrus bazilikasında bulunmuştur, ilk yeri ise Kibele kadın Tanrısı için Çorum tarafında kullanılmıştı. " Kibele = Kıble " sünnet geleneği cinsel organın bir kısmını Kibele'ye adama törenidir. Başka soru?
057 Yorumla
Soran+1 yılCok derin aciklama.. O zaman. Kor kadinin gormek istiyorum diye yalvarmasi. ile. Elini gozlerimin ustune daire seklinde dolastirip " Gor Artik". Deyince kadin gormeye baslamis... O zaman tum bunlari Matta Mavlus. John Luke tarafindan. yazilmis.. bulundugum ulkede. filmlerde. Kiliselerde bunlar anlatiliyor.. Kor kadinin gozumun girmesi cok meshur. edilmis.. O zaman ogrenmek devam edelim..1- ben Hz. Isa, ya kitap indirildi saniyordum..( Sadece Vahiy mi. Yoksa tek kitap olarak mi inmis Onu bilmiyordum..2- Yahudiler. bir Yahudi olan Isa, yi seviyorlar Kabul ediyorlar mi.. biliyorum. Hz. Musa cok onemli Onlar icin
- +1 yıl
Genel kültür önemli, sizde öğrenmek isteyip soru sormuşsunuz ve bizde elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışırız. Öncelikle kör kadın olayı da diğer her mucize gibi yalan, mantıklı düşünürseniz çölün orta yerinde hiçbir mucizesi olmadığı Ayetlerde bile yazan Muhammed adlı birine yaşadığı dönemde bile ilk 10-15 yılında 80-100 kişi inanmış olsa bile son zamanlarına on binlerce kişi inanmıştı, devasa bir İslam ordusu kurulmuştu tamamen sıfır mucize ile. Şimdiii, ölüleri dirilten, körlerin görmesini sağlayan ve daha geniş kitlelere hitap edebilen birisine neden sadece 12 kişi inansın, üzerine birisi de hain çıksın? Matta İncil'i, Marcos İncil'i, Luka İncil'i, Yuhanna İncil'i bir bütün kabul edilir, sadece bu havarilerin yazdıkları sahih bilgi kabul edilir ama kendileri de birbirleri içinde ayrılığa düşmüşlerdir, bazı anıları farklı anlatımları vardır ama asla ortada bir VAHİY yoktur, zaten Hristiyanlar da İncil'in indirilmediğini bilir. Musevilerin bakış açısına gelecek olursak, tek peygamberleri Musa değil ama Davud, Süleyman gibi kimseler Kuran'da bahsedildiği gibi Peygamber değil, Musevilere göre yalnızca kraldırlar. Museviler İsa'ya hoş bakmazlar, onu peygamber kabul etmezler, ortada inen bir kitap da olmadığı için sahtekar kabul ederler, annesine de iyi gözle bakmazlar. Bunun sebebi Sümerlere kadar uzanır. Kadınlarda başı örtme geleneği Sümer de Tanrı'nın hizmetkarı kadınlardan çıktığı düşünülür, ibadethanelerde kadın hizmetkar yine Sümerlerden gelir ama orayı deşmeyelim. Neyse, İsa'nın annesi Meryem'in aslında Yusuf Naccar adında bir kocası var yani evli aslında ve İsa'nın babası bu kişi, Hristiyanlar ise bunu kabul etmeyip babasının olmadığını söylerler, babasız doğum efsanesi kutsallık katar mevzuya.
- +1 yıl
Mesele İsa değil zaten, o sıradan bir insan ama asıl mevzu Aziz Petrus, asıl adamın dibi bu. Adam Roma'ya gidiyor, sağda solda gezip İsa şöyle mucize gösterirdi, böyle imkansızı yapardı, şöyle mezardan kaldırdı, Tanrı'nın oğluydu şahitlerimiz var vs. diyerek İsa'nın koca 2,5 senede yalnızca 10-12 inanır ile bıraktığı Musevilik mezhebini alıp sıfırdan bir din yaratmaya kadar götürüyor. Hristiyan'ın kelime anlamı da Mesih'in yandaşı demek bu arada. Kısacası ortada ölmüş birine kutsallık atfetme var, güç kimde ise onun sözü geçer. Bu arada havarilerin çoğu öldürülmüştür ve 2sinin mezarı Türkiye'dedir. Hristiyanlıkta başarı İsa'ya çıkarılamaz diye düşünüyorum, tıpkı İslam'ın yayılma başarısının tek başına Muhammed'e verilemeyeceği gibi. İslam peygamberi ölünce binlerce kişi akın akın dinden dönüyor, Ebubekir ise onları kılıç zoru ile dine geri sokuyor. Ömer desen akınlar yapıyor, ondan sonra Osman ise Maveraünnehir'in bile ilerisine taşıyor, ondan sonra ise soyu olan Emeviler ve ardından Abbasiler ile geniş coğrafyalara yayılıyor. Halifeler ve devamında Emeviler, Abbasiler, Fatımiler, Memlükler ve Osmanlı olmasa İslam'ın günümüzdeki gibi yaklaşık 1,5 milyar insana erişebileceği sadece bir hayalden ibaret olurdu. Herkes ilk adamı konuşur ama 2. adamı konuşmaz, onlar perde arkasında kalırlar. İsa ağzına hiç Hristiyanlık diye bir şey almamıştır, İncil nedir ne değildir asla bilmemiştir, bu olay tamamen şuna benzer. Öldürülmüş bir kişi var diyelim ve bende bir dini topluluk kurmak istiyorum. O ölen kişi hakkında hikayeler anlatmaya başlıyorum, zaten öldüğü için kanıtlama zorunluluğu yok, övdükçe övüyorum, göklere çıkarıyorum ve dilden dile yayılıyor, inananlar arttıkça yeni kurallar ve kanunlar, yeni metinler yazılıyor ve ölen isim bir efsaneye dönüşüveriyor, Tanrısallaştırılıyor, kutsallık atfediliyor. Varsa takılan sor sorabildiğin kadar.
Soran+1 yılSagol.. ogrenmek icin bir konu. var aklini karistiran.. Hz. Muhammed vefat etmeden once Benden sonra. Halifelik sorumluluk su. kisiye gececek deyip isim vermemis.. Ebubekir ve. Hz. ali arasinda. bayagi buyuk Sorunlar. cikmis... Mezhep denilen seyler olusmus.. Sorular..1- hz. Muhammed. Vefattan. once sozu veya yazilmis su kisi lideri olacak demis mi? 2- Hz. Muhammed, in Mezhebi varmiydi? Bu kadar cok Mezhep neden olustu? Sunni. Sii Oncelikle. geliyor ama. daha bir cok. Mezhep var " Safii. Hanefi. Nurcu.. V. S. Yani bir cok Mezhep var.. ilk soruyu o yuzden sordum eger hz. Muhammed, in sozlu veya. olsaydi mezhepler. olmazdi. ve hz. Ebubekir. Hz. Ali arasinda. Halifelik savaslari olmazdi degil mi?
- +1 yıl
İslam peygamberi ölmeden çok önce Ali hakkında ben kimin mevlası isem Ali'de onun mevlasıdır demiş, sağ tarafına almış ve bu olaydan sonra Ebubekir ve Ömer gibi isimler Ali'yi tebrik etmişlerdir yani Ali'nin Hilafeti Gadir-i Hum denen olayda ilan edilmişti. Peygamber öldüğünde rivayetlere göre cenazesi 3 gün yerde kalmış, bu sırada Ali olmadan Hilafet pazarlığı yapılmış, kimsenin duymadığı bir hadisi söyleyip Hilafet Kureyş kabilesinden olacak diye duymuştum der ve Hilafeti alır, Ali hariç herkes bir şekilde biat eder. Ali ise 6 ay sonra zorla biat etmek zorunda kalır, ayrıca Ebubekir Ömer arası bir süre pazarlığı olduğu, Ömer'in görevi devralmak için anlaştığı da yazılır. İslam peygamberi ölmeden hemen önce kağıt kalem istemiş ve bir şeyler yazacağını söylemiş, Ömer ise engel olmuştur. Bu olaya da Kırtas Vakası denir. İslam'ın ilk yılları elbette mezhep yoktur, ağaç gibi düşünün ilk gövde büyür, daha sonra dallara ayrılır ve ilk mezhep Ebubekir'den sonra oluşur ve Bekiri Tarikatı diye geçer yanılmıyorsam. Mezhepleri ise biraz karıştırmışsınız, Sünni ve Şii olarak 2 kola ayrılır, Sünniler kendi içlerinde Hanefi, Şafii, Hambeli ve Maliki gibi alt kollara bölünür, daha açıklamalısı İtikadi mezhep ve Ameli mezhep olarak geçer, birde tasavvufi mezhep var Alevilik ve Bektaşilik orada geçer. Nurculuk ise tarikattır, Süleymancılar, Menzil, Nakşibendi gibi adını Said Nursi takipçilerinden alır. Hanefi, Maliki ve Şafi gibi mezhepler kurucu imamlarının adı ile anılır İmam Malik, İmam Şafi, İmam-i Azam Ebu Hanife gibi, 4 mezhebin 3ünün imamları birbirlerinin müritleri tarafından öldürülmüştür, ayrıca 4 halifenin de 3ü öldürülmüş, Ebubekir'in ölümü ise zehirlenme şüphesi içerir. Ali sonrası ise Hilafet zorla Muaviye'ye geçer, ondan sonra da babadan oğula geçmeye başlayıp Yezid tarih sahnesine çıkar.
- +1 yıl
Muaviye'nin babası eski Mekke kumandanı Ebu Süfyan, annesi ise Hamza'nın ciğerini ısıran Hint Bint Utbe'dir, Muaviye hem Ali'yi öldürtmüş, daha sonra oğlu Hasan'i öldürtmüş, Hüseyin'i ise oğlu Yezid öldürtmüştür ve Hilafet Emevi soyuna geçmiştir, 3. Halife Emevi'de bu soya mensuptur, lafı gelmişken Osman'ı da Ebubekir'in oğlunun aralarında bulunduğu Müslüman bir grup işkence ile öldürüp cesedini bir Yahudi mezbelesine atmışlardır. Ali ve Ayşe birbiri ile Cemel Savaşı'nda savaşmış ve 20 bin Müslüman ölmüştür, cennetle müjdelenen Ayşe taraftarı 2 isim de ölmüştür. Sorunlar Ali - Ebubekir arasında değil aslında, Ömer Ebubekir'in hakkını savunuyor kendince, Ali'nin evini basıp biat etmesini istiyor Ebubekir'e ama kılıcı ile, kalabalık ile ve evi yakmakla tehdit ederek ve Fatma kapının arkasına geçip kapıyı açtırmamaya çalışıyor, Ömer'in gücüne dayanamayınca duvardaki çivi Fatma'nın göğsüne batıyor ve kısa süre sonra bu olay yüzünden karnında peygamberin ismini koyduğu Muhsin bebek ile ölüyor. Aynı Ali'nin 9 yaşlarındaki kızı Ümmü Gülsüm'ü 54 yaşlarındaki Ömer zorla alıyor peygamberle akraba olmak için ama zaten kendi kızı Hafsa peygamberle evliydi yani önce peygambere kayınpeder oluyor, sonra aynı kişinin kızının damadı oluyor. Ali - Ebubekir arasında savaş olmuyor, Ali ile Muaviye arasında Sıffin gibi büyük savaşlar oluyor ve kısmen Ali kaybediyor. Mezhepler fikir ayrılıkları ve muğlak ifadeler ile oluşuyor, yorumlama farkları. Peygamber hiç karpuz yememiş, dolayısı ile karpuzu nasıl yerdi bilmediği için hayatında hiç karpuz yemeyeni gördüm. Biri der ki nimettir yenir, diğeri der peygamber hiç yemedi, biri der bu hadislerde geçmez, diğeri der bilinmez. Peygamberin namaz esnasında alnına taş batmış kanamış, Ayşe eliyle almış, peygamber abdest tazelemiş. Bir mezhep demiş ki kadına dokunduğu için, biri demiş ki kan aktığı için.
Soran+1 yıl@betahouse yillar once Azerbaycan, a gitmistim.. sasirmistim. tanidigim kisiler uc rekat namaz kiliyorlardi.. Bende Onlara islamin. 5 sartini hatirlattim. ( 5 vakit namazi). Onlarda beni kirmamak icin. cok sakince. bana bayagi bilgi vermislerdi. sonucta. islamin 5 sartini dogru degisik sekilde aksanli olarak bana anlatmislardi.. unutmadan. Biz Ibrahim Tatlises, de ses var diyoruz ya. Azerbaycan gidince bunu unutun. Acayip girtlak sesleri var ve keman gibi sesleriyle oynuyorlar.. Unutmadan.. onlarin. tanidigi. tavsiye. ettikleri bir iranli ile İstanbul'da bulusmustum beraber su anki bulundugum ulkeye gelmistim o iranliyla. ( Turkce. biliyordu.. guney Azerbaycan aksanli ile.
Yolda l-90 formunu falan o doldurmustu. Onunla, da " Muta" Nikahini. Konusmustum. Dogru bir Nikah oldugunu. uzunca bana anlatmisti..(Bir gecelik bir. Nikah.. ve Gunah degil?) Sasirmistim- +1 yıl
Evet Azerbaycan Türklerinin o gırtlağına bende hayranın, hiç tarzım olmamasına rağmen Şii ilahisi bile dinliyorum özellikle Seyyid Taleh in sesi hoşuma gidiyor. Guney Azerbaycan İran'ın neredeyse yarısını oluşturur ve 40 milyon civarı nüfus ile günümüz Azerbaycan'ından neredeyse 4 kat kalabalıktır. Şii ler Muta nikahını kabul eder, Sunniler nesih edildigini iddia eder. Ayetlerde muta nikahı kısmen vardır, mehirlerini ödedikleriniz helaldir şeklinde ve mura öncesi bir geçici nikah kıyılıyor, mehir hesabına parası da veriliyor. Sadece namaz vakitleri değkl, ezanlarından oruçlarına kadar her şey farklıdır. İran ve Azerbaycan da Şii malumunuz. Ayrıca İslamın şartı imamın şartı gibi şeyler uydurmadır, kitapta bu şekilde sıralı madelere rastlayamazsınız ve tabi 32 farz da, zaten teyemmüm nasıl fsrz olsun orası ayrı konu. Mesela canınız ve malınızla son din İslam oluncaya kadar cihad etmek zorundasınız, bu İslamın şartı ve farzıdır, yüzeysel 5 ondan 6 ondan sayalım namaz hocası diye bir kitap yazıp içine bunları ekleyelim demek ile olmuyor. Diğer mezheplere göre İslamı yorumlasak şok olursunuz. Eşarilik, Mutezile, Vehabilik, Nusayrilik vs vs sayısız farklı kol var, Şiilik içinde de kollar var İsmaili, Caferi, kızılbaş gibi. Mevzular çok karışık yani.
Soran+1 yılBen mukemmel bir kariyer yapmis diye dusunmustum ama gercekler baska. Petrus sayesinde. oldukten sonra.. kariyer yapmis o zaman..
- +1 yıl
Aynen dediğiniz gibi, öldükten sonra hem kendisi hem annesi kariyer yapmış aslında ve bunu başarılı havarilere borçlu başta Petrus, Pavlus ve 4 İncil yazarı olmak üzere. Bu duruma en güzel uyan söz ise bence ; " Kral'dan çok kralcı vardır. " sözü olabilir. Yalnız bu her dinde var, mesela Musa ve Yusuf karakterleri muhtemelen tarih boyunca hiç yaşamadı, kutsallık atfedilen hayali karakterler. Firavunların öğle yemeği menüsü, neresinde sivilce çıktığı, iyi uyuyup uyumadığı bile Mısır kayıtlarında, hiyeroglif ve tabletlerde yazıyor ama dünyanın seyrini değiştiren yolu Antik Mısır'dan geçmiş bu büyük isimlere dair en ufak bir kanıt yok. Musa güya denizi ikiye yardığında ordusuyla helak olan 2. Ramses tam 90 yaşını görüp eceli ile ölmüş ve tarih böyle garip bir olayı asla yazmamakta. Koca ordu yarı Tanrı sayılan Firavun ile birlikte yok olacak, tarih tek satır bahsetmeyecek, garip değil mi? Bildiğimiz her şey aslında eksik, yetersiz, çarpıtılmış ve büyük çoğunluğu uydurulmuş.
Soran+1 yıl@betahouse. Jersey tamam ama. Onun Olum yildinumunu anma. adina Herkes su an melekler. gibi. Jiizz. diyorlar baska sey demiyorlar.. baskani kadar Herkes mutlular veya oyle gorunuyorlar. ama Cocuklari icin Santa Close hikayesi. cok sevindirici. Onu kirmizi elbise kirmizi sapka ve benbeyaz uzun sakalli ve Geyiklerin ucan arabasi cocuklarda inanilmaz. iyi insan buyumesi yapiyor... Turkiyede ise tam tersi. cocuklara iyi hayal kurduran iyi olmalarini tesvik Eden bir sey yok.. burada cocuklarin en buyuk korkusu kotu Cocuk olursa Santa ona hediye vermez. Onunla ilgili sarkida bile Santa iyi Cocuk oldugunu sarki halinde soruyor..( bunlari anlattim. dogru Cocuk genclik yetistirmek icin once Isa, yi. Kullaniyorlar sonrada. Okullarda. ev odevi veriyorlar. Anne ve babalarina imzalatmak. Zorunda cocuklar.. Sorulardan. bazilari..1- Eve gelince. Ayakkabilarini. duzgunce koydun mu? 2- Elkerini yikayip Temiz Cocuk oldugunu gosterdin mi? 3- yemek yedikten sonra bulasiklari mutfaga tasidin mi? 4- Anne babani optun mu? V. S. bir suru Sorular var buna benzer cocuklar bunu yapip Anne babalarindan yaptim imzasi aliyorlar..( Anne babalarida ayni sistemi gordugunden Cocuk gercekten yapmazsa imza atmiyorlar Saks gibi ama gercek..) Sonucta Isa yi kullanip ve iyi bir egitimle dunyada birinci Olmus Bu ulke.. Yani. Isa, yi bile ticaret. Cocuklarin iyi karakterle. Yardimsever yetismis ve Isa sayesinde. inanilmaz aile bulusmalari ve yemekler oluyor.. bunlarda Senin dedigin Aziz Petrus-2. gibi calisiyorlar. Petrus, un yolundalar. Yani hikayeyi. inanilmaz guzel kullaniyorlar
Soran+1 yılTelefonum herseyi ingilizceye dondermeye calisiyor yukarida hersey yazdim " jersey"e dondermis baska hatalar varsa.. Ozur..
- +1 yıl
İmla sorun değil, gayet anlaşılır. Hangi ülkeden bahsediyorsunuz bilemiyorum ama Hristiyan ağırlıklı bir ülke olduğunu tahmin ediyorum. Dünya üzerinde nüfusu %75'in üzerinde Ateist olan ülkeler var, illa bu çocuk gelişimi olayı Hristiyanlarda yok, Avrupa veya Amerika'nın gelişmiş ülkelerinde hatırı sayılır inançsız nüfusu var, İskandinav ülkeleri de çok yüksek oranda inançsız oranına sahip. Hristiyanlığa ciddi oranlarda güncelleme geldi, Kiliselere hapsedildi ve modernleştirildi, yeni mezhepler oluşturuldu, ilk çıktığı hali ile kalmadığı için şu an gelişmiş sayılabilir. Bizim coğrafyamızda ise İslam hiç modernleşmedi, hep olduğu yerde çöl şartlarında kaldı, 21. yüzyılın orta yerinde bile hala şifa diye deve sidiği içen milyonlar var. Hristiyanlık ilk dönemlerinde evliliği onaylamayan, kadınları aşağılayan bir anlayışa sahipti, cadı diye binlerce insanı katlettiler, kedileri sevmeyen bir Papa yüzünden kediler topluca katledildiği ve veba salgının yayıldığı söylenir ki bu olayda ölü sayısını 200 milyona kadar çıkaranlar vardır ve dünya üzerindeki en ölümcül olaydır. Ayrıca bir grup insan hayali bir karakter yaratıp onu övgülere boğarlarsa o hayali karakterin destekçileri artar, o efsaneleri anlatan grubun üyeleri hep geri planda kalırlar ve bu çok normaldir. Eski Türk mitolojilerinde de Ayaz Ata adında bir Noel Baba figürü vardır, tıpkı cennet / cehennem kültü gibi çoğu kültürde isimler değişir ama o isimlere karşılık gelen şey benzerdir.
Soran+1 yılEsim. yabanci ogretmen emeklisi denizin yarilmasinin dogal olay. oldugunu. benim ona dedigim.. tek tanrili dinlerin. bulucusunun. Ibrahim oldugunu Kabul etmiyor. Akinatin. Adinda bir misirlinin buldugunu soyluyor.. ama bizde. tek tanrili dinlerin Ibrahim buldugu. dusunuluyordu.. esimin dedigine gore ilk din kitabini ve icindeki din kurallarini. hamarabi. Adinda misirli. Buluyor ve Musa, da Onu israil, e goturuyor.
- +1 yıl
Hammurabi neredeyse 4 bin sene önce yaşamış Babilli bir Kraldır ve ilk yasayı yapması ile ünlüdür, dini bir figür sayılmaz kendisi. Mısırlı olarak Firavun Akhenaton diyorsanız neredeyse 3300 yıl kadar önce Güneş'e tapan bir firavun olur kendisi, İbrahim ise masalsı karakterdir ve yaşayıp yaşamadığı belirsizdir. İbrahim - Abraham - Brahma yani olay Hindistan'a kadar uzanır aslında. Musa diye bir karakter yaşamadı ki birilerini İsrail'e götürsün demek istemiştim önceki yazımda. Denizin yarılması diye bir olay hiç yaşanmıyor, doğa olayı olarak bahsetmiyorum asayı yere vurup Firavunun ordusundan kaçmak için denizi özellikle yarabilen biri olmadığından bahsediyorum. Sümer mitolojik dinleri günümüzden 6 bin sene öncesine dayanır ve 3500 sene öncesinde ortaya çıkan Zerdüştlük inancının öncüsüdür, Akhenaton, İbrahim, Tevrat, Musa vs. çok daha sonra gelir.
Soran+1 yılUSA, o Azebaycanli tanidiginin. iranli tanidigimda. İstanbul , da bulusup beraber gelmistim..( o zamanlar iran, dan USA, a direk ucus olmadigi icin. iranli. bize sahipleri. Once İstanbul'da gelip İstanbul , dan ikinci. USA bileti alip gidebiliyorlardi... O iranli. Guney Azebaycana yakin yasadigi icin. Turkce biliyordu.. sonucta İstanbul , a gelince. benimle ayni ucakla gitti USA, ya
Soran+1 yılSonucta batili ulkeler. Aziz petrus, un yolunu iyi devam ettirip. gelecek icin. iyi moral ve. kotuluk olmayan. Kurallara uyan halk. mutluluk ve ticaret icin. cok iyi kullaniyorlar. hasta bence Aziz Petrustan. Daha fazla. sey kazandiriyorlar Olmus Jesus, a... Jesus, un harika bir kariyeri var su an batida.. mutluluk.. melekler.. Santa clause... Buyuk inanilmaz Katedraller. hepsini onunla yasiyorlar? Benim tanidigim biri var burada. Katolik okuluna gitmis Yani buranin imam hatibi.. Ama su an donmus. tamamen atheist? Yani Okul ona yaramamis.. Onun bana soyledi onunla ozdeslesen sozu var..". Eger bir din kitabini okuyup anlarsaniz.."Atheist". Olursunuz.. bir din kitabini okuyup Anlamazsaniz..."Dindar"... Olursunuz? Bu Katolik okuluna gitmis adamin sozu.. Bende ona. Tovbe de.. O... Affedicidir diye cevap vermistim..
- +1 yıl
O arkadaşınız çok haklıymış, bir farkla. Nonteist yani dini inancı olmayan sadece Ateistler değil, deistler ve benim gibi Agnostikler de var, Ateisti genellemek için kullanıyorlar. Onun dışında evet bir din kitabını anlayarak okuduğunuz zaman illa mantıksız bir şeyler yakalıyorsunuz, akıl dışılıklar, matematik hataları, bilime karşı çıkan yerleri daha net görebiliyorsunuz özellikle günümüz teknolojisinde e bilgi çağında. Bence fazla yüklenmişsiniz, oldukça mantıklı bir cümle kurmuş ve altına imzamı atarım.
Soran+1 yılYahudi iskaryot. mu ihbar etti Jesus, u. ben Judas. diye biliyordum? Kim ihbar ettiyse kariyerine on puan aldirmis.. Yoksa Boyle bir kiskanilacak kariyeri olmazdi.. Mesela yasadigim ulkede. Jesus, un. Carmiha gerilmesi. cok onemseniyor. Hristiyanlar tarafindan. 1-Onun. anisina. Cross tasiyorlar ( biz put diyoruz)..2- carmihtaki son ve affedici sozunu Onu carmiha green romalilara. soylemis "Romalilar icin Onlar. yalnis. Yoldalar ne yaptiklarini bilmiyorlar affet Onlar. baba". deyip tum hristiyanlari kalplerinden vurmustur...2- Carmihta yanindan iki kisi varmis ona inanana" Simdi senior alip Cennete. goturecegim" mujdesini verip adaminmoralmen rahatlatmasi , da hristiyanlar tarafindan. cok konusulandir.. Yani birinde. Romalilari affediyor. (o buyuklugu gosteriyor kendini carmiha gerenlere.) ikincisinde yanindan carmiha geren ona inanana Cennete mujdesini verip onu rahatlatiyor) Sonucta carmiha gerilmesi Onu cok ilahlastismistir.. Kariyerinin en yuksek noktasi budur.. Aziz. Petrus mu yazdi. Onun 3 gun. Sonra dirilmesini.. Sahitler var miydi. Vardiysa gercek mi?
- +1 yıl
Açıkçası İsa (Jesus) karakterinin kesin olarak yaşadığı üzerinde bile kesin bir delil yoktur, dirilme gibi bir durum da söz konusu değil ki zaten dirilse havarilerinin arasında olurdu. Üstelik ilk çarmıha gerilen de İsa değildir, o zamanların popüler bir idam yöntemidir çarmıha germek. Onca idam edilen arasında sadece bir kişiyi ilahlaştırmışlar, bu yine havarilerin başarısını gösterir. Romalıları mı affetmiş cenneti mi vaadetmiş bunlar sadece söylenti, gerçek olsa bile şüpheli bakmak gerekir çünkü bunları anlatanlar ölüyü dirilttiğini anlatanlar ile aynı kişiler sonuçta. Orta doğu bölgesinde sabah erken kalkan peygamberlik iddiasında bulunuyor bu arada zaten o sıralar, Muhammed zamanı bile aynı anda 4 peygamber çıkıyor, sadece biri başarılı olabiliyor, birisine de Müseylime tül kezzap yani büyük yalancı lakabı takıyorlar, birisi de Muhammed'e sen Mekke ve Medine tarafında peygamber ol, ben Yemen tarafında peygamber olayım diye teklif bile sunuyor. Kısacası İsa zamanı da hem çarmıha gerilen çok, hem peygamber veya Tanrı'nın oğlu olduğunu söyleyen sayısı çok, İsa alanında tek değil. Üstelik annesi de var babası da var, Tanrısallaştırmak için babasının olmadığı iddia edilmiş, bu bile anlatılanların yalan olduğunu göstermiyor mu? İnananların ne dediği, nasıl övdüğü, dev yapılar yapıp yapmamasının bir önemi yok, önemli olan gerçekler.
Soran+1 yılUnutmadan... yolculuk ettigimde iranli. Turkce konusunda Ben Turk musun ( Azeri). Diye Sormustum. Oda ustune basarak Yok degilmi "Farsi, yim" demisti.. Yani iranlilar Kendilerine Farsi. diyorlar bastirarak neden bilmiyorum? Iranliyim dese ne olur sanki?
Soran+1 yılBana dedigi suydu. Bin din kitabini okuyup anlarsaniz.. Cocuk hikayelerindeki gibi hikayeler gorusunuz ve ateist olursunuzdu.. ornek vermisti.. Tanri 6 gunde trilyonlarca isik yili buyuklugundeki Evrenin hic yoktan ol deyip yaratiyor demisti. onlarin kitabindaki. 6th day. I ornek vermisti. bunun gibi cok var demisti.. Bende ona. her zamanki yaptigim gibi. Tovbe de.. O... Affedendir. dedim..
Soran+1 yılIslami. aciklamalarda Isa, in Aslinda carmiha gerilmedigini ona cok benzeyen. birinin carmiha gerildigi soyleniyor. ( bunu diyenlere. Ben saskinliktan " Peki o Adam.. Heyy durun.. Ben. Isa degilm diye bagirmamis mi? Diye Sormustum.. Onlarda Onu Allah direk yukarida cennete aldi mahser gunu Musluman olarak gelip Herkesi Musluman yapacak diye teknik bir ogretme cevabi vermisti
- +1 yıl
Daha açık konuşayım mı? Tüm dinler insan ürünleri, Sümer mitolojilerini kaynak alıp zamanla birbirlerinden esinlenilmiş yerel inançlar hepsi bu. Zerdüştlükte peygamber Zerdüşt, Tanrısı Ahura Mazda, kitabı ise Avesta ama kitaplı dinler arasında geçmiyor nedense, Semavi denen dinlerin tamamının temel kaynağı bu din. Bir zamanlar İskandinav mitolojilerine din olarak inanırlarmış, Odin ve Zeus gibi karakterleri gerçek zannederlermiş ama zamanla mantıksız olduğu görülüp Roma mitolojisi, Yunan mitolojisi gibi sadece birer efsaneye dönüşmüş. Gelecek yüzyıllarda İbrani mitolojisi, Arap mitolojisi, Jesus mitolojisi gibi kavramlar görürseniz şaşırmayın, sözün özü bu. O çarmıha gerilmemiş başkası gerilmiş gibi safsatalar ile değerli zamanınızı harcamayın bence, ölüyü dirilttiğini iddia ettikleri hayali ve efsanevi Tanrısal ve kurgusal bir kahramanın zaten ölmediğine, tekrar geleceğine inanmaktan daha doğal bir şey olamaz. Günümüzde bile sadece video sitesine girip Tarikat ve Cemaat liderlerinin önlerinde müritlerin nasıl köpek gibi havlayıp güya itaat gösterisi yaptığını, çıplak ayaklarını mübarek diye öptüklerini görürsünüz. Dümdüz insanlar bile bu kadar kutsallaştırılıyorsa 1 bin sene öncenin karakteri hayli hayli kutsallaştırılır doğru mu? İslam kaynaklarına bakarak Hristiyanlık yorumlamanız ise üzücü, yabancı ülkedesiniz dostlarınızın kalbini kırabilirsiniz. İsa'nın Müslüman olarak geleceğini, onunda Allah'a falan inandığını söylerseniz ayıp olmasın diye bir şey demezler ama arkanızdan gülebilirler. Bu inançların Tanrıları bile aynı değil, sizin söyledikleriniz sadece İslam'ın size söyledikleri, Hristiyanlar ile ortak görüş değil bu, onlar asla böyle şeyleri kabul etmez, Allah diye bir varlık tanımazlar.
Soran+1 yılGecenlerde. tanidigim. evdeydi. konu. Tanrinin vucut buyuklugu idi. Trilyonlarca isik yili genisligindeki evrende. Samanyolu bir Mikrop kadar.. dunya. mikroskopta bile gozukmez. samanyolunun. Mikrop kadar oldugu yerde. birde insanlarin. kucuklugunu. konustuk bu. ortamda. Boyle buyuk bir Evrenin ol diyerek yaratanin. Vucut buyuklugunu aciklamasi unutmus cogu din kitabi.. dusununce insan icinden cikamiyor.. Evren Mikrop buyuklugunde Bu kainatta. insanlarin gormek icin atomik. mikroskop lazim. tanrinin. isi gercekten zor. mikroptan kucuk varliklari. test edip. cennete. veya Cehenneme gonderecek.. tanidigim.. olunce toz. olacagiz dedi.. Bende ona Tovbe de. O... affedendir dedim... isin icinden. cikamadik.
Soran+1 yılIslam kaynaklarima bakarak hristiyanligi yorumlan uzucu" demissin.. 1- Yasadigim ulkede resmi olarak hic bir dini Kabul etmiyor.. Ama serbest birakmis neye inanirsan inan kimse rahatsiz etmez diye... Ama biri cikip dini surerek orgutlenirse bu. Federal bir suc.. federal mahkemelere bakiliyor kimse oralarabdusmek istemez. burada din komusursan Turkiyedeki gibi su Soyle dedi yalnis soyledim o dusmanimiz artik yok olmaz.. Cunku federal suca girer hedef alinan kisi ve hedef gosteren sorgulamaya girer FBI tarafindan.. bunu Ben. Ve konustugu kisiler bilirler.. Bu aciklamadan sonra Senin sorunu cevap.. USA, da yasayanlar. Ortadogu kokenlileri Musluman ve terrorist olarak. goruyorlar.. sen. biriyle iliski kurdugunda. iliski kurdugun ve ailesi biliyor seni caktirmadan dini yonden nasilsin. sorguluyor hareketlerini inceliyor emin degilse degillerse. zaten o iliski yurumez ( Cunku ozellikle ailesi tarafindan emin misin Bu Adam Musluman? Dikkat et uyarilari zaten devamli aliyor.. Buda yasadigim bolgesindeki ve inancindan geliyor.) sonucta Ben kiminle ne konusacagimi biliyorum bazilarini sana aciklamak sorgulayip ogrenmek. icin burada yazdim Sadece..
Soran+1 yılBen. Sadece. Katolik okuluna okumus ve donmus arkadasima. benim Turk tanidiklarima ciddi bir sekilde. Peygamber edasiyla soyledigim. ". Tovbe de O Affedendir". lafini bir anda ciddi olarak bakarak soyledigim oldu " Say.. Repentance... He is Forgiving". diye o sozlerini bitirince soyledigim oldu ama her zaman ardindanda demisimdir. hadi Duncan donat, sa gidip bir kahve icelim diye. Yani konu. konusuldugu yerde kalmis oluyor.. Ve Ben Onun. Katolik okuluna bitiripte Ateist oldugunu kimseye soylemem.. Oda biliyorki bir dert ortagi var gercekleri aciklayacagi Boyle bir given ortami var aramizda. Yani Ben hic tanimadigim birine. islami. dusuncen uzerinden. hristiyanligi. karsilastirma. yapmam burada kimsede yapmaz kanunlardan dolayi.. Burada kiliselere veya Cami lere hic Devlet yardimi yok. Tum Elektrik su imam. Papazlarin ucretlerini Devlet odemiyor.. Kendileri karsilamak zorunda.. ( Nasil yapiliyor? Kiliseler. gelenlere makeup dagitiyor belli bir yardim lutfen gibi ama zorlama yok.. ikinci olarak.. Milyar dolarlik thrift store, ler var. Herkes o dukkanlara. Kullanmadigi tv. Temiz ayakkabi giysi oyuncak Spor. Aletlerini bedavaya veriyor.. Onlarda bunlari satarak yuzden Yuz kar yapmis olarak kiliselere veriyorlar.. Cunku Bu dukkanlar her zaman kalabalik. Binlerce dukkan var. ve onlardan her turlu din inanci olan alis vermisti yapiyor..(ornek Ben Cok buyuk ekranli LCD TV. aldim. baska bir thrift dukkaninda hic kullanilmamis gibi Duran. vucut gelistirme agirlik Makinasi aldim Yani inanilmaz seyler bagislaniyor oralara satilan diye ve cok kalabaliklar her zaman
- +1 yıl
Kiliselere vergiden ödeme yapılmadığını, gönüllülük esası olduğunu zaten biliyorum, Türkiye hariç ülkelerde dinlerin işleyişini tek tek araştırmıştım zaten. Alt tarafı " Müslüman söylemi ile Hristiyanları öyle zannetme " gibi bir söz ettim, muhtemelen yanlış yorumladınız. Demek istediğim Müslümanlar Hristiyanlarında Allah'a inandığını iddia ediyorlar ve bunu böyle büyük bir gerçeklik olarak söylüyorlar ama Hristiyanların bundan haberi yok, Hristiyanlar ise Müslümanların Allah'ını bilmez etmez, sırf Müslümanlar dedi diye, Hristiyanların Tanrısı bizimle aynı diye iddia etti diye bu böyle olacak değil demek istedim. Şimdi daha net oldu sanırım, Hristiyanlarda bizim anladığımız tanımı ile Allah anlayışı var mı? Mekke de kuş uçmaz kervan geçmez bir çölün ortasında din gönderdiği iddia edilen Tanrı ile aynı mı Hristiyan Tanrısı? Demek istediğim bu, yok İsa zaten Ahmed diye bir peygamberin daha geleceğini söylemiş falan felan bu gibi uydurmalar Müslüman eseri, Hristiyanların konudan haberi yok.
Soran+1 yılBende Onlara zaten gidip Musluman gorusu. ile anlatmadim. hic. girmedim. dedigim. gibi federal bir konu bu.. ne yaptim. belli etmeden hep kiyasladim. aradaki farki. mesela. bir kac kez soyledim.. Tovbe. et... O Affedendir.. bu bunu Turk kahvesindeki arkadaslarimada soyledim. amerikan tanidiklarimada yalnizca Sadece araya gidip gaz verme. gibi oluyor Bu durum.. burada bir semt var sirf Yahudiler yasiyor.. Yollarda siyah elbiseli yahudiler dolasiyor. Magazalar Marketler sirf Yahudiler icin.. Ben. o Marketlerden birinde. calistim.. birgun mal kamyonu geldi acilan atmaya gittim. Oradan siyah jeep, li bir yahudi in geldigini gordum. Tamda mallari sayacagim kagitlari imza atacagim Bu Sonrada Yahudi musteri iceri girdi.. artik bir sey yamadim biraz beklerler iceri giderim dedim. ve mallari teslim aldim Geri verileceklerin listesi ve soforu imzasini aldim. ve hemen iceri girdim Yahudi musteri gitmisti.. O anda selfte olan Remote kontrollu pahali oyuncak ucagin yok oldugunu gordum.. Hemen patronum. David, I aradim patron. sen cebinden dukkan kameralarini gorebiliyorsun. Siyah renkleri jeep, in numarasini alirmisin. Hirsizlik yaptim dedim.. Patrondan firca beklerken o sakince.. Yahudi miydi? Evet dedim.. O gene sakince. Yahudiyse getirir merak etme dedi? Kizmadigi icin ilgilenmedigi icin Bende bosverdim icime devam ettim.. Ertesi gun Siyah jeep, li siyah elbiseli Yahudi musteri geldi " Kusura bakma dun iceri girdim oyuncagi begendim kimse yoktu. odemek icin benimle acelem vardi. gitmem zorunda kaldik dedi ve oyuncagin ucretini odedi.. ( Sasirmistim. patrons soyledigimde. Onun sakinligi aklima geldi... Halbuki Amerikada Magaza hirsizligi buyuk suc. Polis kelepceler. Para ve hapis cezalari var. Ama patronum sakince Yahudi, miydi diye Sormustu? o , aman anladim ve daha sonra patronum anlatmisti. Helal vs. Inanclarini..( mesela dukkanda domuz eti Kesin yoktu... Bu acayip bir aniydi Benim icin. baska dini gorusu insanlarla ilgili..
- +1 yıl
Dünyaya ticareti öğreten Yahudiler zaten, dürüstlükleri de herkesin malumu. Onlarda domuz eti yemez, yalnız onlar at, eşek, deve gibi hayvanları da yemekler Müslümanların aksine, onların inancında tek tırnaklı eti yenmez. Birbirlerini çok tutarlar, bir ürün alacakları zaman 1 dolar pahalı olsa bile gidip Yahudilerden alırlar eğer seçme şansları varsa, birbirlerine destek olurlar bu huyları güzel.
Soran+1 yılBenim Yahudilere. karsi gorusum farkliydi... is basvurusunu online de gordum burada bir site var.. oradan bulmustum isi.. Sans yani ama haftalik her zaman tam Zamaninda. sorunum oldu mu yardimci olmalari hosuma gitmisti.. goruslerim. saskinlikla degisiyordu. Mesela bir Yahudi in. Parasi yetmesin hemen diger Yahudi musteri. oder o parayi ve Sadece soz ile Geri alir parasini... Su an. Filistin sorunu var degil mi Tanidigim israil vatandasi. Filistinliler var yalnizca hepsi Hristiyan.. Bir sey soylemek lazim Bu israil vatandasi. Hristiyan Filistinliler icin 1- Hepsi ama hepsi Zengin. 2- israil vatandasligini cok iyi kullaniyorlar. USA, ya gelmez ve Oturum konusunda Cunku israil pasaportlari var.. inanilmaz Akillilar biz baskalarinin yanindan calisirken onlarin hepsi israilden gelince illaki islemeyen bir dukkan aliyorlar oto tamircisi ayakkabi giysi. Alkol V. S. o devren aldiklari isyerlerini inanilmaz isletiyorlar.. _3- Cok ama cok Akillilar. Bu Filistinliler aldiklari dukkanlardan duzenli disiplin musteriye iyi davranma ile islemeyen dukkanlari servet yapmaz yeri haline getiriyorlar.. israil vatandasi bir Hristiyan Filistinli gelmisse ilk olarak bir dukkan bakarak devir almak icin ve o dukkani bir onceki sahibine gore inanilmaz yukseltir para kapisi yapar taksitle ev alir arabalari vardir. Bankada parasi olmustur.. Bu Hristiyan Filistinlilerin herbiri Albert Einstein gibi Akillilar.. dogustan geliyor cocuklariyla konusursaniz sanki 50 yasindalar.. Ben bir tanidigimin. Cocuguna parktayken top oynayan Cocuklari gosterip haydi git onlarla oyna demistim O cocugun. 50 yasindaki gibi bakislarini hic unutamiyorum..". Ama Onlar Cocuk? ben babam ve Senin yaninda. olmak istiyorum".. demesini.. Sonucta inanilmaz. Akillilar israil pasaportuyla git isleri ev yap USA vatandaslari yspamiyor onlarin yanindan calisiyorlar.. bunlari gordugum. bana cok ilginc geldigi. icin soyledim bunlari hadi biri Akilli olur ama hepsinin Akilli Olmasi cok acayip gelmistim bana.
Soran+1 yıl@betahouse. Yukarida benim dedigim Turk kahvesindeki olmustur konu Isa, nin carmiha gecirilmesiydi. diger masadaydi konu ama orada Herkes birbirine tanidigim icin... Ben de onlarin duyunca..". Hey bir dakika. Isa, ya benzeyen Adam hic mi tepki gostermesi " Ben Isa degilim" diye Turk kahvesindeki Sormustum tanidiklarima o yabancilarla konusmamda degildi yabancilarla tek
yaptigim dinleyip en kucuk. Onlara gore yalnis gorursem Onlara gore hakli oldugum icin " Tovbe de O.. Affedicidir, i konusmaya gaz vermek icin oraya attigi cumle Sadece..( don, t forgot. I, m testing l, Q, s who the Christian Palestine people.
Soran+1 yılSimdi aklima geldi o iranli ustune bastirarak Farsiyim. demisti... onlara burada Persian. Diyorlar. F kullananlari Ingilizler. O yapmislar. Filistinli. Palestian gibi
- +1 yıl
Eski zamanlarda günümüz İran'ı Persler olarak bilinirdi zaten, Prince Of Persia da oradan gelir Pers prensi hesabı. Dilleri Farsça, P-F muhabbeti dile ve etnik kimliğe yansıyor zaten ama Azerbaycan ile önemli birliktelikleri olmuş mesela Safevi Devleti zamanı, iki ülke de Safevileri sahiplenir. Tabi bununla da kalmaz, Sasani, Ahameniş, Medler de bir nevi ortak atalardır, Zerdüştlüğün hala yaygın olduğu topraklar. Ayrıca İranlılar Acemler olarak da bilinir. Keşke hiç Şah devrilmese, Molla rejimine girilmeseydi, o zaman İran çok daha modern bir yer olurdu. Mevcut rejim İran'ı bitirdi, modern dünyadan soyutladı ve içine kapandı. Bir ülkenin içine kapanmasının ise en güzel yanı zamanla kendine yetebilmesidir. Bunun en güzel örneklerinden birisi de Kuzey Kore sanırım. Türkiye olarak biz bir ambargo yesek aç kalırız, belki milyonlarca insan birbirini öldürür, yamyamlık bile başlar abartmak gibi olmasın. Fakat yıllardır zaten ambargoya maruz kalan Küba, Kuzey Kore, İran gibi ülkeler kendi yerel markalarını çıkarır, ihtiyaçları için yerli ve milli üretim adımları atıp dışa bağımlılıklarını giderirler. Bizde benzer kısa bir dönem olmuştu, hala o dönem konuşulur durur. Yağ kuyruğu, tüp kuyruğu, gaz kuyruğu vs. diye, Kıbrıs yüzünden ambargo yediğimiz dönemde bolluk yoktu ama bunu siyaseten beceriksizlik sanıyor dayılar. Şu dakika ambargo yesek yağ veya gaz önceliğimiz olmazdı, hayatta kalamazdık o derece söylüyorum, samandan buğdayına ayçiçek yağına kadar her şeyimiz ithal. İran'ın en çok bu kendine yetebilen yönünü seviyorum.
Soran+1 yılO iranli. Afganlilarda. Farsi. konusuyor diye ovunmustu... Kurtlerin iranli bir irk oldugunu bildigim I in ona Kurtlerin sordum. Azeriler kadar bilgisi yok Kurtlerin hakkinda. Bende test, e karar vermistim. bu.. Farsi Farsi. diyen adami.. you tubeden. Kurmanci. sarki. actim dinleri. sordum. Anladin mi Yok? Bu sefer Sorani lehcesinde sarki actim. gene. Yok dedi ve inaniyorum. yalan soylemedi.. Sorum su.. Kurtlerin iranli bir irk oldugu yazilir. soylenir.. Ama Ben bizzat iranli birine dinlettim. Kurmanci ve Sorani Kurtcesini. iki Kurtce dilinden anlamadi.. O zaman. Ne diye bheryerde Kurtlerin iranli irk. Diye geciyor?
- +1 yıl
Kürtlerin doğrudan İran ile bir bağı yok, doğrudan Fars kökeninden gelmez Kürtler. Tarih sahnesine çok geç çıktıkları bir gerçektir ama Kürtlerin, öyle köklü bir tarihleri yok. Zaman zaman Medler veya Gutiler gibi eski topluluklara Kürt yakıştırması yaparlar, Selahaddin Eyyubi gibi kişilerin adını öne sürerler ama tarih boyunca kimse 1 tane Kürt imparator, 1 tane Kürt arkeolojik keşfi, 1 tane Kürt antik mimarisi gösteremez. Öyle aman aman binlerce yıl geriye giden bir tarih değil çünkü. Günümüzde çoğu Kürt bilinen kişi ya Ermeni kökenlidir, ya Arap, ya Fars, ya Azeri, ya Türkmen, özellikle Kuzey Irak Türkmen toplulukları Kürtleşmiştir, bunun üzerine yazılmış bir kitap bile var şimdi adı aklımda değil. Her ülke, her topluluk, her bölge veya her ırk safkan olmak zorunda değil, bazı üst kimlikler sonradan kazanılabilir. Günümüz süper gücü Amerika mesela, Amerikalılık bir ırk değildir, son 200 yıldır bu bilinç yerleşmeye başlasa bile çoğunun 4-5 kuşak önce İngiliz, İrlandalı, Hollandalı veya İtalyan gibi ırklardan olduğunu görürüz. Amerikalı olmak İstanbullu birinin aslen Sivaslı olması gibi bir şey. Kürt olmakta benzer bir durum çoğunlukla, bir nevi Ermeni-Arap veya Türk-Fars birlikteliği diyebilirim. Çoğu eski tarihi belge içinde günümüzde silinip gitmiş uygarlıklar, nerede olduğu belli olmayan ırklar bile geçer ama Kürtler pek geçmez. Bunu okuyanlar ırkçı falan diyebilir fakat alakası bile yoktur, bu ırkçılık değil durum tespitidir, aksini iddia eden birisi çıkıp 5 bin yıllık bir Kürt mimarisi örneği göstersin o zaman derim.
Soran+1 yılBir Kurt askerlik arkadasim. Agriliydi. Hakkarideydik.. Ben ona sakayla. Ulan Kurt ne diyor Bu amca demistim Kurtce konusan amcayi anlamak icin oda vallahi anlamiyorum demisti ve. Kendisinin kurmanci. Amcaninda Sorani konustugunu soylemisti.. Dusun. Agrili Kurt aksandan dolayi Hakkari, dekini anlamiyordu.. Ama Kurtce, nin iranca ile hic bir bilgisi olmadigini biliyorum Adam guney Azebacanca. ile benimle rahatca anlasabiliyordu..
Soran+1 yılUnutmadan Bu Agri, li askerlik arkadasima uzun nobet sirasinda sormustum.. sizlerin kolu nereden geliyor? diye O, da. Kurtlerin
soyunun Urartu, lardan geldigini soylemisti?
Soran+1 yılUstte yalnis yazmisim israil vatandasi Filistinli gocmenler var tanidiklarim... Hepsi. ama hepsi inanilmaz derecede Akilli Bu. Filistinliler.. 1- Israil pasaportlari oldugu icin kolayca Usa, ya geliyorlar. 2- hemen bir dukkan. devraliyorlar 3- o dukkani evvelki isletene gore 10 kat daha iyi isletiyorlar 4- Cok duzen ve organizeyi biliyorlar 5- Musterilere karsi inanilmaz iyiler musterileri adeta basliyorlar... Sonuc. israil vatandasi hristiyan. filistinli geliyor aninda Oturma izniniz aliyor ve aninda dukkan alip mukemmel bir sekilde isletiyorlar. Ev aliyorlar. birkac araba ve bankada guzel bir hesap... Bunu. Tanidigim tum. Israil vatandasi Filistinliler. Kesin yapiyor. ve. Hepsi ama hepsi Zengin.
Tamam birisi Akilli olur.. Ama hepsinin. Bu kadar Akilli Olmasi inanilmaz..
Soran+1 yılUnutmadan yukarida. yazdigim. Israil vatandasi. "Hristiyan. Filistinliler" hakkindaydi. ve Hepsi ama hepsi sifirdan Zengin. olmuslardi ve inanilmaz. Akilli Bu Hristiyan. Filistinli, ler.. Hristiyan. oldugu halde birisi beni test edecegini soyleyerek Allah, in Yuz. guzel adini say dedi
Bende ona Ben seni. test edecegim. sen degil dedim. internetten. sayfa actim kontrol icin Onu... ve inanilmaz tek tek saydi beni sok etmisti.. Sonuc. israil vatandasi Hristiyan. Filistinliler inanilmaz derecede yuksek lQ, ya sahipleri...
Soran+1 yılIsa su anda hayatta olsa Kendi icin yapilan. Katedralleri gorse. ve. Onun dogum. gununun. Tum dunyada. kutlandigini gorse. inanamazdi ama cok sevinirdi... ama Insanlar. oluleri diriltsin diye kuyruga girerdi..
- +1 yıl
Yaşadıysa bile sıradan sen ben gibi basit bir insan, yüceltmeye Tanrısallaştırmaya gerek yok, herhangi biri işte tek farkı bizden 2 bin sene kadar önce yaşamış olması o kadar. Bence sevinmezdi, ne yapıyor bu dünyanın yarısı olan 4 Milyar insan diye düşünürdü, 2.5 Hristiyan + 1.5 Müslüman bu kişinin Peygamberliğini kabul etmiş dünya nüfusunun yarısından fazlası, kendisi bile gülme krizine girerdi belki de. Neredeyse hiçbir şey yapmadan sadece 2,5 senede idam edilmiş, neleri var neleri 20-30 yıl boyunca saman altından su yürütüp yakalanmıyorlar ama kimse o kişilere din kurmuyor işte.
Soran+1 yılYukarida bir yorumda. da soyluyor bir uye. " Insanlar Onu oluleri dirilttigi icin? diyor ve kalbinin. Allah sevgisi ile dolu oldugunu soyluyor ama 2 3 yakini. Musluman oldukten sonra Olmus.. ( Bende ona de ki.. ne guzel Onlar. direk cennete gidecek.. israil vatandasi hristiyan. Filistinliler, in inanilmaz Akilli olmalari neden? biri ikiside degil hepsi para yapip Zengin olma Makinasi gibi.. konusurken anliyorsunuz yuksek zekalarini. ve israil vatandasi olmalarini cok iyi kullaniyorlar.
Soran+1 yılTanrisallistirmaya gerek yok demissin. ama bulundugum ulkede. Son of the God filmi isleniyor. ve Ben. Sadece ogrenmek askiyla soruyorum gibi Isa. Tanri mi? sorduklarimin hepsi evet diyor Bu ogrenmek askiyla yanan adama.. sana bir sey diyeyim mi yuzde Yuz Tanri. Oldugunda inaniyorlar... Sonuc Kesin. Isa in kariyeri cok yuksek degismez buralarda
- +1 yıl
Sıradan bir insanın Tanrı olduğuna inanacak zekaya sahip insanlar mı kuruyor bu dev küresel şirketleri, teknoloji devlerini anlamak mümkün değil. 30 yaşında ben Tanrının oğluyum diye ortaya çıkıp sadece 10-12 kişiyi inandırıp 32,5 yaşında daha 33ünü göremeden idam edilen kişi mi Tanrıymış? Gerçi ben öldükten sonra Petrus ve Pavlus gibi zeki kişiler benimde Tanrı olduğumu anlatsa belki bende Tanrı kabul edilirdim ama teknoloji çok gelişti, kamera icat edildi kimse keramet gösteremez oldu.
Soran+1 yılBulundugum ulkede din bakanligi yok ama federal kurallarda koymuslar Kim asiriya girmisse. bir sekilde kaybolur. Bu yuzden kimse kimseyle din konusuyla. anlasamazliga girmez.. Ama burada Jesus diyorlar baska sey demiyorlar. cogunluk Hristiyan ama baska binlerce din var... buyuk sirketlerin sirri. Yuksekokullarda. inanilmaz yonetim. bilgileri veriliyor. oralardan mezun olanlar. is. Buyutme uzmani gibi reklam gelistirme. eger sattiklari urun basariliysa. federal arastirma ve labortuarlarina Odeme yapip inanilmaz gelismis urunlerin Uretim hakkimi alip. Cinde uretip dunyaya satiyorlar
Soran+1 yılSonucta din islerini Dunya islerini karistirmiyorlar.. Din Onlar icin insanlarin rahatlayip daha. iyi calismasi icin. Muzik veya diger sosyal sey gibi. Ortadogu gibi. Dur herkese dinimizi Kabul ettirelim etmeyenleri yok edelim agresifligi yok.. cogu icinden Belkide inanmiyor ama inanmis gibi muhabbet konusunda tapmayi cok seviyorlar. mesela saskinlik veya sok belirtisini gostermesi unlemi " Jiiizzz,"dir
Soran+1 yılUnutmadan.. USA, da hic. Fabrika yok.. Sadece Hizmet isleri var... Fabrikalarin hepsi cinde. Herkes saniyorki Cin. Kendi Malini uretiyor.. Yok Cin fason gunde $3 calisiyor.. USA..1- Google- Facebook- Msn- F16 -, F35- Boing 707. Apachi- Cobra savas helikopterleri. -Visa. - Mc Donald's. V. S. trilyon dolar girisi var.. Sonucta USA, da. Fabrika yok. Herkes Hizmet Sektorunde. ( Ama saati. $17 su an. Yani. Amerikali olsan Oto temizlersen. 40 saatinde Turkiyedeki doktordan fazla alirsin. Oto yikamayla.
USA, daki doktor muhendis maasina girmiyorum bile
Soran+1 yılBugun. Komsumla beraber defalarca " Jiizz,"lestik araba almaya girince taksit sorun oldu yasindan dolayi. Yasi seksen Oto dealerin. Bankasi 30 yil. $275. Odeme plani yapti ama Onun 80 yasinda Olmasindan dolayi yasi genc olan. yakin birisinin. Kefil imzasini atmasini sart kostular.. Adam guce yapiyor.. kendin 2003 Mustang SVT Cobra, si var.. Ama taksitle Shelby Cobra " SuperSnake" istiyor. 30 yil $275 aylik olan plani yasindan dolayi. Alamiyor
- 10 ay
@Ayse122Mm hadi kdumun embesili, sana yol verelim yürü Ian hadi :D
- 6 ay
Beta. Gercekten. Cok bilgilisin tekrardan iki kez daha okudum derin gercek bilgiler gordum.. sagol
- 5 ay
@KemalKotan02 bir işe yaradıysa rica ederim memnun oldum teşekkürler, bende pek girmiyorum artık anca gördüm kusura bakma. 👍
- 5 ay
Edit. Bir yil olmus? Su anda. Yasadigim ulkede herkes. Hz isa icin yasiyor sanki? Heryerde. Noel. Hazirligi var. ve. Jiizz, liyorlar. Yani. Hz. isa, yi. Jiizz diyerek aniyorlar. Ama. Hz. isa, nin basarisi acayip buyuk su an. Devlet baskanlari kutlama hazirliginda. Noel, I. Hz isayi. Anacaklar. Buyuk bir basarisi bu. Yasadigim ulkede bir. Katedrala girdim " Aman tanrim. Cok yuksek oval tavan heryer mozaik Hersey duzenli inanilmaz. Muhtesem yapilar yapmislar. Hz. Isa icin o bile tahmin etmemistir dunyanin 100/75, I onun icin kutlama yapiyor? Basarinin buyuklugune bakar mısınız. Ne yazikki onun su an. Haberi yoktur. Onun icin yapilan. Muhtesem torenlerden🤔
- 2 ay
Even Sasol incilin degistirildigini detailing Clara belgelemissin. Kurandada. degistirildigini yaziyor. O yuzden. Hz. Muhammedi gondermis Allah.
- 2 ay
Vaavvv? Bilgiye bak ansiklopedi okumus giving oldum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 565 cevap paylaştı.
+1 yılGerçek Hristiyanlıkla şimdiki Romalıların çarpıtıp da kapitalizm çağında da ticari bir meta haline gelen Hristiyanlık çok farklı. Bugünkü Avrupalılar zaten Hristiyan da değil zira inançsızlık epeyce yaygın.
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim gorusumde. Ticari bir meta haline gelmis.. Cunku heryer. Santa clause. Getirmis gibi olsun diye cocuklara hediye satis kampanyasi yapan yerlerine dolu. Vede Noel agaclari ve isiklandirmalari Satan yerlerle. dolu. Milyar Dolarlar icin kutlama zamaninda Olmus isyerleri Icin. smart bir. Kapitalizm. oyunu bu
+1 yılKalbi Allah sevgisi ile doluydu ve çokca şükrederdi ve yaşadığımız devirdeki bütün çocukları Hıristiyan yapan anne ve babalarıdır
Yani yine de Müslümanlık daima galip gelecektir09 Yorumla
Soran+1 yılMahser gununde. Hz. Isa, in gelecegini duydum.
- +1 yıl
O zaman bütün peygamberler orada olacak zaten
Soran+1 yıl@sozsuzzaman. Hz. Isa, nin mi kalbi mi. Allah sevgisi ile doluydu? Anlamak ve ogrenmek icin soruyorum
Soran+1 yıl@sozsuzzaman Kimi kalbi Allah sevgisi ile doluydu? Isa, nin mi?
- +1 yıl
O senin arkadaşın mı ki öyle bahsediyorsun
Evet bütün peygamberler bütün kalbî ile Allah'ı sevmiş ve rızasını kazanmak için herşeyi yapmışlardır
Çok sabırlı ve cesur insanlardı
Soran+1 yılAnladim sagol..
Soran+1 yıl@sozsuzzaman. Ben 120.000 peygamber gonderildi diye. biliyorum,. hepsinin kalpleri Allah, a. acikti o zaman
- +1 yıl
Evet kâfirlerin kalbi mühürlüdur
Soran+1 yılCok Guzel aciklamissin Kafitlerin kalbi muhurludur... Ama O muhuru goremezler sir burada
Gizli Üye(18-24)+1 yılHristiyanlar yani şöyle İsa Mesih in en büyük mucizesi ölüleri diriltmekti ve buna şahit olunan kişiler onu Tanrı bilir hristiyan değilim ama rahmetli 2 3 akrabam hristiyandi doğarken sonra Müslüman oldular
015 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHristiyanlar İsa yı ölüleri dirilttigi için bazen Hristiyanlar İsa yı Tanrı görüyor büyük ihtimalle o yüzden çok seveni var
Cevap sahibi+1 yılYurtdisinda mi yaşıyorsunuz
Soran+1 yılEvet.. su an. Heryer. gelecek Noel, e hazirlaniyor. Magazalar. indirim kampanyalarini. yaparken hz. isa, nin dogum aninin heykelini kullaniyorlar. Meryem. Ana yeni dogmus Hz. isa, nin yanindan ona. bir Anne olarak Sevgiyle bakarken goruluyor.. Su an. her yer Noel. kutlamalarina hazir... Benim. Ogrenmek istedigim. 2.5 milyar insani pesine takmak cok buyuk bir basari dunyada. Bu basarili yapmis baska insan yoktur herhalde?
Soran+1 yılSon of the God diyorlar ona. (Bakire. Meryem, e (Virgin Mary ). bebegi Onun verdigini dogurdugunu dusunuyorlar.. O yuzden Meryem Ana, ya. " Virgin Mary" diyorlar. ve cok saygi. duyuyorlar. Meryem Anaya
Soran+1 yılBen. Hz Isa, in yasamis ile ilgili bir film izledim... Kadinsin biri Isa, ya diyorki. " Ben. Korum. Goremiyorum" Isa hemen elini kadinin yuzune uzatarak " Gor". diyor.. ve. kadin gormeye basliyor Bu. Sifa dolu filmi izlerken. yanimda olan Hristiyan is arkadasim " ohh my God". diyerek dahada fazla inaniyorum. ona dedi. Bana donerek.. Dusun. Kadin hic. Goremiyor ve "Gor" demesi ile ile goruyor. bunun bilimsel aciklamasi var mi bilmiyorum. Ama filmde bizzat gordum bunu
Cevap sahibi+1 yılFilmin ismini söyler misiniz merak ettim evet İsa Mesihin en büyük mucizlerinden biride hastaları ve ölüleri diriltmek işte ayni dediğim gibi o yüzden çok seviyorlar Ha bu arada Aman Tanrım diyince normalde O kişi Allah i kast eder ona göre göklerdeki baba ama işte dediğim gibi hristiyanlar İsa yı bu nedenden dolayı Tanrı görüyorlar o yüzden Aman Tanrım demiştir o kişi
Soran+1 yılThe Jesus.. filmini ismi buydu seyrettigim. Yeni olanin adi son of God.. Bu yeni teknolojiyle cekilmis. benim seyrettigim. The Jesus 1978 yapisi idi ve hayatini tam anlatiyordu.. guzel bir filmdi.. benim esim hristiyan heyecanlaninca " ohh my God Jesus Mary and saint Josef" diyor hizli bir sekilde. Anlami. " Aman Tanrim. Isa Merry ve. Saint Josef". Ama. Cogu kez. " Jiiizzz". Diyor Herkes yasadigim ulkede jiiizzz, in. Anlami. " Jesus, un" kisaltimis Hali. Yani Isa diyorlar heyecanlaninca. Burada
Soran+1 yılBurada hz. Isa, ya.. Jesus.. diyorlar. Isa demiyorlar... ve heyecanlaninca hz. Isa, nin adini. " Jiiizzz". diye bagirarak soyluyorlar Buda bazen saskin. Bazende cok kildiklarini proof olarak gostermelerini sagliyor.. Ohh my God.. Jiiizzz!!! Are you sure? gibi
Soran+1 yılYukarida " bazende cok kizdiklarini. Yazmistim telefonum degistirmis.. Ozur.
Soran+1 yılCok sevimli..23 akrabam hristiyandi. dogarken sonra Musluman oldular.( arkadasim demisti baska dinden. donup Musluman olanlar. Direk Cennete gidiyor diye.. O aklima geldi Simdi..
Cevap sahibi+1 yılTamam Hristiyanlar İsa yı peygamber görmezler o yüzden Jesus derler Hz. İsa yerine
Soran+1 yılSenin. O iki uc. Akraban direk cennete gittiler... Sonradan Musluman olanlar garanti..
Soran+1 yılCok Guzel O akrabalarima direk cennete gittiler
Soran+1 yılEmin misin oluleri dirilttigine? O akrabalarin direk. cennete. gidecek
Soran+1 yılEmin misin oluleri dirilttigine? O akrabalarin direk. cennete. gidecek.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar