Namazda anksiyete korkum var, nasıl atlatılır?

Konuyla pek alakası yok ama terör bölgesinde uzun süre askerlik yapmış biriydim, komando gibi bir adamdım özgüvenim hat safhada idi ama basit görünen birtakım şeyler beni aşırı korkutur olmuştu. Bazı yakınlarımı da kaybetmiş olduğum kötü bir zaman dilimi olan pandemide, Allah'ın rızasını isteyerek, dışarısı soğuk diye kalın bir montla ve korona sebebiyle maskeyle teravihe geldiğim zaman, üstüne bir de ağır depresyon ile ve aşırı sıcak cami ortamında teravih namazı kılarken daralıp bunalıp nefesimi tutup kendimi sıkarak milyonda bir olacak şiddetli bir anksiyete krizi geçirmiştim, ilk 10 saniye nefessizlikten öyle bağırdım ki kalp krizi geçirdim ölüyorum galiba dedim kendi kendime. O gün bugündür çok zorlu bir süreçten geçtim ve çok şükür panik atağı (sağolsunlar) sevdiklerim ve bazı ilaçlar yardımı ile bayağı atlattım ama içimde hâlâ camide namaz kılma korkusu var, çevremde bu illetin benden hariç kimsede olmaması beni çok sevindiriyor ki -Allah kimsenin başına vermesin- kendime çok üzülüyorum. Eskiden hep en ön saflarda namazını kılan ben artık caminin en arka saflarında tek başıma anca namaz kılabiliyorum 😥 Ben bilerek camiye geç gelip en arkada cuma namazını kılarken 1-2 kişi sonradan gelip namazlarını benim yanımda kıldıklarında agorafobi-panik bastırınca kendimi teselli ediyordum, bu yöntem bazen işe yaramayınca gözümü mecbur çevirerek böyle geçici bir çözüm buldum ama namazın kabul olmasını da tehlikeye atan bir şey. Benim gibi bu illeti yaşayıp da kökünden atlatan biri varsa lütfen yardımcı olabilir mi?

Namazda anksiyete korkum var, nasıl atlatılır?