Arkadaşlar 3 gündür buralarım da acı gibi bir his var ama çok ağır da değil buralar neresi. Dr gittim idrar kana baktılar temiz, ultrason çekildim onda da bişey çıkmadı. Sizce neden oluyor.
İşaretlediğim bölgede ağrım var, tahliller temiz çıktı. Neden olabilir, buralar neresi oluyor?
İyi günler burası anatomik olarak spina iliaca anteeior superior (SIAS) denilen pelvisin iki kemik çıkıntısı. Ve bu iki kemik çıkıntı arasında yatay şekilde uzanan transversus abdominis adında bir kad var. Bu kas ise özellikle pelvik taban ve cinsel ve idar yapma hareketlerinden sorumlu kas.
Yani cinsel ilişki/cinsel zorlama/mastürbasyon/şehvetli filmler izleyip boşalamama hali/ya da ön sevişmeyi uzun tutup cinsel birleşme olmaması gibi cinsel durumlardan sonra ağrı olabilir
Bu bölge core bölgesi olduğu için ağır kaldırma , dengesiz ve ani hareketler yapma , mekik çekme gibi harekelerle yük bindirme gibi mekanik etkilerden kaynaklı olabilir
Ya da soğuk alma ve buna bağlı kas spazmı gibi durumlar olabilir (bunların hiç biri tahlilde ve ultrason gibi görüntüleme de belli olmaz , sadece manuel muayeneyle belli olur)
Ya da yumurtalık ve idrar yolu problemleri olabilir
İdrar testi oldum, hiç bir şey çıkmadı, ağırlık kaldırmadım, mastürbasyon yapmadım, uzun süre idrar tutmadım, soğuk belki almış olabilirim ama sıcak tuttum hep. Mesela şu an bir şey yok ama 3 gündür ara ara geliyor. Böbreklerde bişey vardır diye çok korkuyorum ama ultrason da falan temiz. Bu ay regl olmadım ondan olabilir mi ki?
Regl olmadıysanız ya da geciktiyse olur evet , ultrason temiz çıkabilir ama yine de ağrı yapar minimal düzeyde de olsa kadın tutunduğu yerde kasılma oluyor çünkü spazm oluyor adet olunmadığı zaman. Varsa bitki çayları içebilirsiniz... Rahatlatıcı ve rahime iyi gelen bitki çaylarından şekersiz olmak ve günde dört bardağı da geçmemek kaydıyla. Adaçayı özellikle hem adete hem ağrıya iyi gelen bir bitki ancak tadı biraz keskindir. demlerken uzun süre demlemeyin rengi yeşil hafif Sarı oldu mu acımadan için
Muayene etmeden bir şey söylemem mümkün değil , ancak şunu söyliyim orası böbrekle alakalı bir durum değildir çünkü böbrekler daha yıkarda bel boşluğunda oluyor. Orası ya yumurtalık ya idrar kanalı ya kas ve pelvisle alakalı bir durumdur. Adet gecikmesinde de bu tarz şeyler yaşanabilir. Ben anlattığımız kadarıyla önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum. Adeti söktürmeye bakın siz. Ozman bu duurm ortadan kalkar gibi. Rica ederim
@Master81 aynen öyle hanımefendi inguinal bölge dediğmiz kısmın yukarısını gösteriyor. Orafa femoral fıtık olmaz Femoral fıtık inguinal bölgenin altında femoral üçgen denilen iç üst bacak üçgeninde görülür.. Hanımefendinin ağrı ya da acı tarzı hassasiyetinin anlattığı (ve uzaktan söylenebilecek kadarıyla) adetle ilişkili olduğunu düşünüyorum. Pms yani adet önvesi sendromu gibi durumlarda adet gecikmesinde yumurta çatlaması gibi durumlarda da bu tarz hassasiylerler olur
Neden bu kadar tedirginsiniz , çok şükür kötü bir şey çıkmamış, ağrınız mı çok fazla, yoksa aklınıza takılan bir şey mi var bi hastalıktan mı şüpheleniyorsunuz
Zaman zaman bu tarz ağrılar özellikle kadınlarda olabilir. Ama dediğim gibi görmeden etmeden bilmeden söylenebilecek şeyler değil. Onu muayene eden doktorlarınız daha iyi bilir
Ve bu gün 4. Gün oldu geçmedi. Bişey vardır diye korkuyorum ama testte temiz çıktı. Bide internete stresten olur falan da yazmışlar stresten de olabilir mi
Pelviik ağrı senromu gibi bi teşhis konursa onu da egzersiz pelvik taban fatkındalğıyla vs iyi bir tedaviyle tedavisi mümkün.. Ama bu internetten konabilivek teşhis değildir. Yanıltır. Ki stres faktörün etkili olduğunu söylüyorsunuz. Ayrıca da önce adeti düzene sokmak rahim ve pelvis sağlığı için öncelikli adımlardan. Adet olduktan ve bittikten sonra da hala bu ağrınız devam ederse yine doktora görünürsünüz hatta iyi bir fizyoterapist de olabilir.(sadece pelvik tabanla ilgilenen fizyoterapistler de var)
Peki bu ne kadar daha sürecek, devam ettikçe daha çok stres oluyorum daha kötü oluyorum. Bende biraz hastalık hastalığı durumu da var sürekli kendimi dinliyorum.
Öyleyse rahatlamaya bakın , gevşeme egzersizleri ya da böyle sizi pamuk gibi yapıp fazla düşünmekten uzaklaştıracak aktiviteler kendinizi fazla dinlemekten uzaklaştıravak şeyler yapın. Vücur esnek rahat ve gevşek olduğu sürece zaten ağrı kalmayacaktır. Tekrardan geçmiş olsun
Çok tutmuyorum aslında, ultrasondan üriner sisteme bakıldı bişey çıkmadı. Kan idrar testi de oldum temiz çıktı. Bol bol su içiyorum. Ama korktum biraz ya
3 gündür var bende o kısmıma hırka sardım çorap falan giyiyorum bu sıcakta gece yatarken camı örtüyorum. Çok kokuyorum kötü bişey vardır diye ama ultrasondan bakıldı yani kötü bişey var mıdır