Normalde ergenlikte bile hiç sivilce çıkmamışta ama son zamanda göğsümün ortasında 10larca sivilce çıktı kaşıntı yapıyor bir hastalık belirtisi mi acaba şu son 5 aydır mide hastalığı yaşıyorum sürekli kusturan ve ağrı yapan bir hastalık bundan dolayı olabilir mi? Yemek borusu tam oradan geçiyor çünki hastane için randevu 2 hafta sonraya alabildim
Göğüs kafesimin ortasında neden sivilceler çıkar bir hastalık belirtisi mi?(sadece tek bir bölgede çıkıyor)?
Yemek borusu oradan geçiyor sivilce oradan çıkıyor mu demişsiniz 🤦 vücutta çıkan sivilceler genellikle kullanılan bakım ürünleri ile alakalı oluyor duş jeli saç kremi vs kullanıyor iseniz kullanmayın bunlar duş esnasında cilde nüfuz edip bu gibi durumlara neden olabiliyor.
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Midemde iltihap ve yara var bu yüzden böyle bir teoride bulundum ve doğruda çıktı sağlık ocağı hekim ne gösterdim bu gün hastalıklarıma baktı yazılan antibiyotikler enfeksiyonu kıramıyor büyük ihtimal dedi uzman doktora gidip antibiyotiklerin dozunu yükseltirecem
Sizin bu yönde talebiniz olmasın bence çünkü antibiyotikler bağırsaklardaki yararlı bakterileri de etkisiz hale getiriyor bu bağışıklığınızı düşürür mantar ve benzeri hastalıklara sebep olur. Fototerapi ile ilgili araştırma yapıp bitkisel yöntemleri deneyin bence sağlığınız için.
Sivilceler vücudun farklı bölgelerinde belirli nedenlerle çıkabilir, ve bu bazen cilt yüzeyinin durumuyla ilgili olabilirken bazen de altta yatan sağlık sorunlarının göstergesi olabilir. Stres, hormonal değişiklikler veya kullanılan bazı ilaçlar bile sivilce oluşumuna katkıda bulunabilir. Göğüs kafesinin ortasında sivilce çıkması bazen ciltle değil, sindirim sisteminle ilgili olabilir. Mide rahatsızlığın ve buna bağlı semptomlar, vücudunun tepki verme şekillerini etkileyebilir. Ancak, kesin bir yargıda bulunmak zor; bu yüzden bir dermatolog veya doktorla görüşmek en iyisi. Kaşıntıyı hafifletmek için hafif, cildi tahriş etmeyen sabunlar kullanabilirsin ve bol su içerek cildini içten de destekleyebilirsin. Randevun yaklaştıkça belirtileri takip etmek önemli olacaktır. 🌸💧 Kendine iyi bak!