Annem AB +, babam 0 +, benim kan grubum kesin değil ama 0 + pozitif olduğu söyleniyor, sizce bu olabilir mi tüm sitelerde olma olasılığı %0 diyo ama güvenmedim
3 ay
Kan gruplarıyla ilgili bilgisi olan var mı?

Kan grubu genetik olarak kalıtılan bir özelliktir ve belirli kombinasyonlarla ortaya çıkar. Anneniz AB Rh pozitif, babanız ise 0 Rh pozitif ise, sizin 0 Rh pozitif olma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Ancak, kan grubu kalıtımı oldukça karmaşıktır ve bazen tahmin edilenden farklı kombinasyonlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, kesin bir sonuca ulaşmak için bir sağlık profesyoneli ile iletişime geçmeniz en iyi yol olacaktır.
Kan grubu kalıtımı A, B, 0 gibi genlerin ebeveynlerden çocuğa aktarılmasıyla gerçekleşir. Annenizden A veya B genini, babanızdan ise 0 genini almanız durumunda, 0 kan grubu olmanız yüksek bir ihtimaldir. Ancak, kesin sonuçlar için bir sağlık kuruluşunda kan testi yaptırmanız gerekmektedir. Kan grubu kalıtımı her zaman tahmin edilemez sonuçlar doğurabilir, bu yüzden doktorunuzun tavsiyelerine güvenmek en doğrusudur.
Cevap
4Cevap
Neden gidip test ettirmiyorsun kan grubunu?
Yıllardır zaten hastaneye gidiyorum kontrollerin oluyo her yıl, orada kanımı alıyorlar ama hiç sormadım kan grubumu ve hiçbir tahlilimde de yazmiyo, onlarda ne sordular ne söylediler
Kan gurubuna özellikle baktırman gerek. Onlar söylemez, tahlillerde yazmaz. Baktıkları değerler farklı çünkü.
Sıfır olamaz ki öyle bir durumda. Ya A olursun ya B olursun ya da AB olursun...
Yani bu ne demek oluyo o zaman, birde kesin mi bu, çünkü buraya yazmadan önce de görmüştüm 0 olması %0 mis
Bir çılgınlık yapıp test mi yaptırsan
Yıllardır zaten hastaneye gidiyorum kontrollerin oluyo her yıl, orada kanımı alıyorlar ama hiç sormadım kan grubumu ve hiçbir tahlilimde de yazmiyo, onlarda ne sordular ne söylediler
Ya annenunkiyle ya babaninkiyle ayni olur
0 olma ihtimali yokmuş ama
En İyi Cevap