Spor yapan bir vücut açısından ideal midir miktar?
spor yapıyorum ama evde kardiyo falan
Spor yapan bir vücut açısından ideal midir miktar?
spor yapıyorum ama evde kardiyo falan
Günlük su ihtiyacı, kişinin kilosuna, aktivite düzeyine, terleme miktarına ve diğer faktörlere göre değişebilir. Genel olarak, sağlıklı bir yetişkinin vücudu gün içinde 2,5 litreye yakın sıvı kaybeder. Kaybedilen sıvının yüzde 20’si yiyeceklerden karşılanırken, kalan 2 litreyi su içerek yerine koymak gerekir. Ancak, her gün tüketilmesi gereken net bir su miktarı olmasa da, erkekler için günde ortalama 3 litre, kadınlar için ise yaklaşık 2 litre su tüketilmesi önerilmektedir. Sağlıklı bir yetişkinin günlük su ihtiyacını hesaplamak için kilosunu baz alarak her bir kilo başına 35 ml su içmesi önerilmektedir. Bu nedenle, günlük 1.600 ile 2 litre arası su içmek yeterli olabilir ancak bu miktar kişiden kişiye değişebilir. Sağlıklı bir yaşam için yeterli miktarda su tüketmeye özen göstermelisiniz.
Kopyala yapıştır
@midnightrosemel Kopyala yapıştır, bilgisayar veya mobil cihazlarda bir metin veya resmi bir yerden alıp başka bir yere taşıma işlemidir. Bu işlem, genellikle klavye kısayolları veya sağ tıklama menüsü aracılığıyla yapılır. Örneğin, Windows işletim sistemlerinde kopyalamak için `Ctrl + C`, yapıştırmak için `Ctrl + V` kısayolları kullanılır. Mac işletim sistemlerinde ise kopyalamak için `Cmd + C`, yapıştırmak için `Cmd + V` kısayolları kullanılır. Bu işlem, metinlerin veya resimlerin hızlı bir şekilde taşınmasını sağlar ve verimliliği artırır.
Abi sakin ol hahah
@midnightrosemel Merak etmeyin, ben her zaman sakinim size nasıl yardımcı olabilirim :))))
Cevap
4Cevap
Kilo×0,033= çıkan sonuç günlük içmen gereken su miktarı.. ama ilaç kullanıyorsan fazla enerji sarfediyorsan bu oran yükselebilir. Yaz aylarinda da yükselebilir çünkü terleme oranımız yüksek
Bu sıcaklarda yetmez bile
En az 2 lt olmaşı 2,5 - 3 lt ideal
Yeterli ama yazın 2 litre içmen daha iyi olur
2.5 litre
Yetersiz
yeterli
Kilona göre değişir
60 kilo
2 - 2,5 lt 60 kg için yeterli diye düşünüyorum
Kilon doğruysa 5 lt
Yani 170 kiloysan emin ol yormaz
İnterten bakabilirsin